Ahoj všichni, můžete se podělit o rady, jak a čím mažete ořech u DT 240s? Vazelína nebo olej? Zdá se mi, že je čím dál hlučnější, mazal jsem vazelínou od Motorexu, ale nevím, jestli by nebyl lepší nějaký olej…
Ahoj všichni, můžete se podělit o rady, jak a čím mažete ořech u DT 240s? Vazelína nebo olej? Zdá se mi, že je čím dál hlučnější, mazal jsem vazelínou od Motorexu, ale nevím, jestli by nebyl lepší nějaký olej…
no vidíš a já kupoval DT hlavně kvůli tomu krásnému zvuku :)
To by stálo za založení threadu o tom, jestli máme rádi hlučnou zubatku nebo absolutní klid. Já jsem přešel z náboje Shimano na Mavic a raději jsem měl to tichý Shimano… Co vy?
No, taky jsem měl raději to tichoučké Shimano…ale s DT se mi zase nestane, že mne někdo ve sjezdu přeslechne a neuhne mi :-) Ale ticho je ticho…
mě ten zvuk přijde fantastický :o)
no ale třeba je to jen tím že DT je můj splněný sen :o)
Dyť bych s tím plašil srnky v lese! :-/
v noci je to výhoda, aspoň tě pak nepřekvapí zblízka, ale zdrhnou v předstihu :)
Jo :). A ve dne je to zase nevýhoda, že když to někdo uslyší kdo se v tom trochu vyzná, tak mu dojde, že to asi nebude nic levnýho a za chvíli je kolo fuč :).
jestli se dobre pamatuji, tak Lukas v Programcycle vzdy zduraznoval, ze tam nesmi prijit nic husteho. Mazal to jemnym olejem.
Já měl předtím Crossmax Xl a tam fakt nesmělo být nic jiného, než řídký olej, jakmile tam bylo něco hustšího, tak to točilo klikama a taky se to přidrhávalo, sukovalo řetěz na kazetě apod. Neměl jsem teď u těch DT nic po ruce než tu vazelínu, tak jsem to s ní máznul, teď mi přijde, že ten zvuk je už moc tvrdej, takovej hooodně kovovej…asi to zase rozhodím a máznu teda olejem. Jakej by byl nejlepší? Stačí normální na řetěz, třeba Dry lube?
Olej ne, mazat velmi velmi málo. www.bicy.cz/forum/?…
Mazu DT rohatku ridouckou vazelinou Yarrow na vidlice.
ja to mazu vazelinou, kterou primo doporucuje Bottico (dovozce DT SWISS) na tyto naby. Cituji odpoved: …se používá specielní molykotová vazelina TP42, které se nanáší jen tenký film na ozubení zubatek a ozubení závitových kroužků ve kterých zubatky běhají. Po čerstvém promazání je chod zubatek vždy o něco tišší… Stoji, tusim, asi 400Kc, da se koupit pres Bottico.