Ahoj,
dnes mě zastavila PČR u Botiče za Výtoní v rámci akce na zvýšení viditelnosti cyklistů a chodců. Vcelku fajn pokec s klukama. Výtky na povinné vybavení jsem přijal a dostal drobné vybavení pro zlepšení. obecně beru zákony jako souhrn většinou dobře míněných doporučení, kde si jsem vědom rizika a sankcí při porušení. A tak jsem se trochu zákonem inspiroval a trochu poladil viditelnost na to zimní noční ježdění, přeci jen jde pouze o můj život :). mno, a nemám rád kolo ověšený kravinama. Vím, že se v jinejch vláknech řeší svícení atp..
Jak to máte vy v noci, řešíte vůbec někdo povinnou výbavu na kole, doporučení?
- Přední bílá + zadní červená odrazka; nemám; darovné lepit nebudu; vepředu svítím a vzadu blikám.
- odrazky v kolech – neměl jsem, přes zimu na noční ježdění jsem dal pár darovaných reflexních tyčinek na dráty. proč ne.
- odrazky na pedálech – jaksi na SPD nejdou a stejně bych je sundal :) darovaný reflexní pásek na nohu? nee. IMHO stačí reflexní prvky bot/kalhot.
- darovaná magnetická blikačka – hodil jsem na batoh. aspoň jsem vidět i ze zhora a ne jen blikačkou na sedlovce. ok.
- otazka na alkohol nepadla a nebyl…
- Agitka za instalaci aplikace Na Kole Prahou proběhla; myšlenka sledování pohybu cyklistů po Praze a dle toho plánování nových cyklostezek neni špatná. ale…
Jinak jezdím ve tmě ve žlutofluo bundě/šortkách, který maj na sobě odrazové prvky. asi tak jak je dnes standardem u oblečení, takže vidět jsem.
Temnotě zdar!