Zajímají mne názory na výběr vidle na trail/enduro kolo. Ježdění v lese po pěšinkách i kořenové a kamenité pasáže.
Jezdec 100 kg. velikost kol 27,5. Rozdílná cena nehraje roli. Díky.
Zajímají mne názory na výběr vidle na trail/enduro kolo. Ježdění v lese po pěšinkách i kořenové a kamenité pasáže.
Jezdec 100 kg. velikost kol 27,5. Rozdílná cena nehraje roli. Díky.
Fox 36 na 650B zatím neexistuje, až 2015 modely a tam ho zase zatím nikdo nejel, takže Pike
Tak to budu muset prověřit dostupnost daného kola u prodejce … nabízí obě varianty :)
tak ty 2015 vidle mají každou chvilku dorazit na trh takže je možné že už na kolech budou k sehnání
pokud se opravdu jedná o 2015 Foxe tak bych asi hodně přemýšlel chybu neuděláš asi s žádnou
Za mne FOX :) mám předchozí float 34 kashimu a jsem s ní nejvíc spokojen a jestli bude ta nová 36 ještě lepší, tak bych se nerozhodoval.
a na Pike ses povozil?
nemyslím si že jo protože bys pak tohle nenapsal
to vi prece kazdej, Fox je uplne nejvic:))
Nepíšu , že pike je špatnej… RS udělal po letech dobrou vidlici a všichni se z toho mohou zbláznit :)
Já po x produktech od RS prostě k tomu nemám důvěru. Všechno se musí po koupi hned oservisovat, dokonce monarch plus byl téměř suchej, atd.. to by bylo na dlouho.
Myslim, že Fox vždy byl a bude lepší co se týče odpružení. To je můj názor , nikomu ho ale necpu. A't jezdí každej na tom co mu funguje.
Mě třeba Pike na letošních testovačkách moc nenadchl. Ale těžko soudit z takových chvilek – chtělo by si jej projet pár dnů v kuse pro pořádné srovnání.
At je Pike jaky chce, tak ma jednu zasadni nevyhodu: je seredny. :-) Posledni Foxky 36 nebyly vubec spatne a pokud je aspon neco pravdy na tech reklamich kecech, tak to muze byt hodne prijemna vidle. Dal se mi libi nezavisle stelovani obou kompresi, ale zase pro nekoho nepodstatne. Naopak u nekoho muze byt zasadni minus absence rychloupinaci osy… Asi se museli panove konstrukteri dostat pod 2 kila a pres to nejel vlak…
proste bych to shrnul, kazda vidle ma svy…
Jestli cena nehraje roli tak jednoznacne foxa. Je to drazsi vidle a lip si bude drzet cenu v pripade prodeje. Funkcne to bude prast jak uhod …
Teď mám 34 float na 140. Pika jsem ještě nikdy nejel, ale právě jsem slyšel dosti chvály, tak jsem to nahodil téma :)
Např., že se dozvím něco od lidí co jezdili oboje. Nějaké zásadní rozdíly.
To nedovis, protoze nova 36 je zasadne prepracovana a nevozil ji jeste nikdo :-)
Hlavně u těch Foxek je dost zásadní rozdíl Factory / Perfomance / Evolution. Takže jedině o čem se má cenu bavit je Factory…
Co jsem zjišťoval, tak jedinej rozdíl mezi performance a factory je kashima potah. A ještě jsem neviděl, že by někdo vliv kashimy poznal. Viděl jsem (a mám) i výborně chodící Foxy bez kashimy.
ten chod s kashimou je citlivější, to i u tlumiče.
Dřív se chlubili, že mají jednotnou kvalitu všech výrobků. Vyšší řady měly mít navíc některé technologie (fit patrona, kashima atd.).
Dneska je jejich jednotná kvalita diskutabilní.
No tak tohle nějak nechápu :) na ty nejnižší řady každej nadává, že to je necitlivý atd… a radši se toho zbavujou.
Každý rozhodně ne. Já mám Evolution CTD a citlivost má velice dobrou. Kámoš má stejnou a taky mu vyhovuje.
Spíš ty první řady byly hodně poruchové – problémy s CTD už vyřešili, ale stejně se sem tam něco najde. Myslím, že kvůli tomu v ně hodně lidí ztratilo důvěru.