Tak a máme tu další (snad) zábavné vlákno věnované pře/stavbě bajku :-). Těšíte se? Já teda jo :-)
Po té, co jsem postavil svým mláďatům KID260 a KID240, pak sobě RX a překopal svý IQ 275 na 1×11 s teleskopem, tak konečně dojde i na bohyni… Ta až do teď sedlá Authora. No nic proti němu, to kolo je fest potuněný, dostal jsem jej až na 10kg. Ale furt je to šestadváca s véčkama. A práve brzdy se ukázaly jako trochu problém. A taky, když jedem na rodinnej výlet, tak je jediná černá ovce bez loga RB :D
Na to konto jsem v létě objevil na cyklobazaru bílý CRR 275 s Vorlem, Rebou a výpletama na ráfcích WTB KOM. Jo, má to samože na pevňáka naprosto hloupej rozměr kol 650B. Pro někoho nevýhoda, pro mne naopak. Na tenhle stroj posunu díly z mýho IQ 275, což ospravedlní jeho tunnění ;-))
Takže jo, bude to hřích, ale vlastně to nebude „pimp my bike“ ve stylu upgrade, ale spíš o downgrade. Ale zas jak se to veme… kalkulovaná úspora váhy (bez ztrátách na funkčnosti) je aktuálně na –1.284g… jak to bude ale doopravdy se dozvíme v dalších týdnech a příspěvcích ;-)