Zdravím,
rozhoduji se které kolo vzít, je docela problém najít kola pro zapůjčení. Dosud půjčeno několik trail kol, ale jiných značek a v nižší kategorii.
Dosud jsem jezdil na horském kole trek ht, letos vyzkoušel na zapůjčených kolech několik trailů, singletreks a docela mne to chytilo. Nejsem žádný střelec, čtyřicet už mi bylo, ale hýbat se docela umím. Výška 177cm, váha 65kg.
Kolo využití na trails, chci si zajezdit, vyčistit hlavu od práce, ale na doraz jezdit nechci. K tomu lesní stezky, cross country s přítelkyní.
Obě kola bych našel v německu, o fous s lepší cenou, pod 200, u nás sotva něco k sehnání. Líbi se mi ještě ibis ripley v4, ten se ale nedá sehnat ani za hranicema.
Uvítal bych pár rad, spíše v čem se mohou kola lišit, což by mi pomohlo se léle rozhodnou.
Pokud čtu zahraniční recenze, přijde mi, že testeři jsou natolik zkušení, že ví jak s každým bike jezdit, takže ve výsledku je kolo označeno za hodně dobré, nicméně pokud si jej koupí méně zkušený, může se na on sám na kole i trochu trápit, no nevím :-)