Ahoj, jsem takový rekreační cyklista, jezdím asi 2× týdne trasu do 50 km. Doporučili by jste mi přechod při mé výšce 184 cm na rám velikosti 60? výšku rozkroku mám myslím 85 cm (pokud dobře pamatuju). Momentálně mám starší rám velikosti 58 viz fotka. Je to něco na způsob favoritu. Řidítka mám docela dost vysoko když to porovnám s moderními rámy a můj problém je takový, že když dám ruce na dolní část veranů, jsem hodně shrbený a mám problém sledovat cestu před sebou. Musím dost ohnout za krkem a z toho mě za krkem i bolí. Takže prakticky nakonec jedu skoro celou trasu tak, že mám ruce na horní rovné části řidítek. Protože mám tyto problémy se zády napadlo mě že bych přešel na rám velikosti 60, konkrétně můžu mít rám Leader fox runner. Není to nic moc, ale jsem zatím v začátcích a čas prověří, jestli to bude tak vážný na velký investice. Tím bych dosáhl toho, že bych měl řidítka výš, než kdybych šel do nového rámu velikosti 58 i se šikmým přestavcem a neměl bych problémy se zády. Když jsem měřil tenhle konkrétní rám a porovnával s mým rámem, tak nový rám by měl o 2cm výš pod sedlem a délka spojující trubku sedla a trubku řidítek by byla o 13 mm delší. Nový rám by mě moc nestál, takže by mi ani nevadilo moc riskovat, jen bych tam asi dal karbonovou vidlici.
Co si o tom myslíte, vzhledem k mý výšce a zádům, doporučili by jste mi změnu velikosti nebo ne?