Mám na kole Trek 4900 2012 vidlici SR Suntour XCR RL. I po nastavení maximálního přepětí pružiny je to na mě hrozně měkký. Mám cca 120kg. Chtěl bych jinou vidli. Nějaký nápad? Doporučení?Poraďte prosím! Díky… A cena – čím míň tím líp.
Mám na kole Trek 4900 2012 vidlici SR Suntour XCR RL. I po nastavení maximálního přepětí pružiny je to na mě hrozně měkký. Mám cca 120kg. Chtěl bych jinou vidli. Nějaký nápad? Doporučení?Poraďte prosím! Díky… A cena – čím míň tím líp.
Ahoj no chtělo by to vzduchovou kterou si nafoukáš na svojí váhu. U pružiny s touto vahou asi dost narazíš.
Nepíšeš tedy cenu ani nějaké další požadavky tak pokud chceš jen levnou náhradu vzhledem ke své váze co třeba Suntour RAIDON ? Cena mezi 2500 – 4000 dle obchodu a dle specifikace. Je to bytelnější/levnější vidlice ocelové nohy a sloupek takže asi akorád pro tebe. Za trochu víc se dá pak koupit EPICON cca 3500 – 8000
Jinak do pružinových vidlic se většinou nechají sehnat silnější a slabší pružiny – ale myslím, že úspěšně pokrývají spíše rozmezí 50 – 100kg to by ses musel pídit zda se dá sehnat silnější. Ve vidlicích nejčastěji bejvá pak umístěna nějaká prostřední – takže třeba by sis pomohl nicméně jak říkám nečekal bych, že bude navržená na 120kg. Pokud chceš celou vidli tak vzduch kde si právě nahustíš komoru na svou váhu a upravíš průběh tlumení.