Před delším časem se mi bohužel „povedlo“ při shánění již „vintage“ tedy pomalu starožitného přesmykače na ebay pro 3×9 speed
označeného jako „Shimano Deore XT FD-M771 Triple Front Mech Derailleur 34.9mm High Clamp MTB 158g“
zakoupit GB variantu DIRECT MOUNT (tj. bez objímky s montáží přímo na rám), přestože byla označená výše a v popisu chyběl způsob montáže, tak na jedné z fotek bylo vidět provedení (noční hodina) a nepodařilo se mi vyreklamovat ani u prodejce (který určitě věděl co dělá) ani u ebay.
Tedy dostala se mi do ruky komponenta Přesmyk Shimano Deore XT FD-M771 s direct mount (bez objímky na rám). Takový rám nemám a zřejmě ani mít nebudu. Buď můžu nabídnout-prodat dál. A nebo se zeptám, půjde montáž přes redukci, nebo je to co redukce, to jiný přesmyk.. našel jsem asi tak 1 redukci, nic víc.. cena 3 stovky, kompatibilita neurčitá. Trubka (redukce i rám) oversize 34,9mm.
Ještě předpokládám, že v balení není šroubek pro stažení přesmysku k adaptéru.. čím se to stahuje.. imbus + matka + podložka? To se asi někde koupí.. (?)