Zdravím pánové či dámy, potřeboval bych poradit. Vlastním hydraulické brzdy Deore m 615 a nebrzdí mi zadní brzda, když na kole jedu. Přední brzda v pořádku, mám 100 Kg a jakmile jí zmáčknu, vidlice se zanoří a za chvilku stojím. Ale zadní brzda jako by neměla sílu. Když jí zmáčknu, brzda začné pískat, páčka v polovině a víc nejde zmáčknout a přijde mi, že nemá sílu brzdit. Jakmile ale slezu z kola a zkouším brzdit bez zátěže, okamžitě kolo stojí a brzda je ok. Myslel jsem si, že mám zamaštěný kotouč nebo spálené desky, tak jsem kotouč odmastil čističem brzd, destičky jemně přebrousil brusným papírem, dal zpět, vycentroval a říkal si, teď už to musí být ok, nasednu na kolo a dělá to pořád to samé. Jen podotknu, že brzdy mám cca rok, dřívě brzdily v pořádku ta zadní, a asi půl roku mi to dělá tenhle problém. Brzdím vesměs přední, tak jsem to neřešil, ale už mě to docela začíná štvát, protože je zadní brzda nevyužitá. Pístky chodí rovnoměrně, nezasekávají se, tak nevím, kde je problém. Zavzdušněné to asi není, protože by se mi páčka promáčkla až k řidítkům, jak by chytila vzduch. nevíze, čím to může být? Na brzdách mám najeto cca 1000 – 1500 km. A když už jsme u toho, přední destičky mám skoro oholené, jsou tam originály, poradíte mi, jestli jsou nějaké vhodnější poměr cena/výkon? Díky.