Chtěl bych přes zimu stavět celopéro 100/100 (max 130/130) a zaujal mě rám MERIDA Mission HFS 1000-D . Máte někdo zkušenosti s tímto rámem?
Jako alternativu mám No Saint Demian Epicon nebo RockMachine Blizzard .
Chtěl bych přes zimu stavět celopéro 100/100 (max 130/130) a zaujal mě rám MERIDA Mission HFS 1000-D . Máte někdo zkušenosti s tímto rámem?
Jako alternativu mám No Saint Demian Epicon nebo RockMachine Blizzard .
Za tu cenu bych ho bral – váží jen cca 2,5g :-D takže jako peříčko :-D
Právě že ho můžu mít za ještě lepší cenu :D
narážím na tu jejich chybu O:-) ale bylo by to zajímavé, aby rám vážil 2,49g :-D
Tento system pruzeni od Meridy nebyl podle me prilis vydareny. Mel jsem to kdysi pujceny na vikendove testovani a vubec me to nenadchlo. V provedeni s nizsim zdvihem to jeste slo, ale ten s vyssim zdvihem, uz byl na hranici pozitelnosti tohoto systemu. Navic je tam atyp tlumic a zadni stavba neni namahana symetricky. Osobne bych do toho nesel.
kdyz neridu tak proc ne ninety-six ?
O tom jsem taky uvažoval, ale Mission se mi líbí víc. Ale pokud je 96ka dobrá, tak bych do ní šel. Asi si jí nejdřív půjčím.
do tohodle rámu (co dal zakladatel vlákna) bych nešel, do 96 ano i přes vyšší váhu, zkoušel jsem anthema a chod zadní stavby mě přijde lepší u Meridy, celkově kolo pocitově jede líp za pedálem než anthem (subjektivně), jinak rám hlínu 96 ve vel. 18 asi neseženeš, možná někde 20 zapomenutou budou mít
U Axitu 96ku mají jen 16´a 20´. V Cykloworldu v Brně jí snad mají ve 20¡a tak jí tam prubnu, jestli nebude na mě moc dlouhá.
mám ji čerstvě cca 300km a jsem spokojenej moc, chtěl jsem něco kolem 100/1OO co jde dobře za pedálem a za poslední léta jsem jezdil Maestro od Giantu od Reigna přes Trance,TranceX až po Anthema a ten mi připadal vůči 96 tak trošku jako lenoch, navíc ve stejný výbavě podstatně dražší, takže pokud neřešíš vyšší váhu rámu a že Merida je čembouní značka (má ji ostatně i Sobi :))) a já (Čemba stejně končí), tak za mně ano, tuším že 96 rám je ještě levnější než Mission
ninety-six se blizi k HT anthem x k fulu :)
mě teda chod zadní stavby (na ten zdvih) mile překvapil ve spojení s Magura Durin Race, čekal jsem to horší až se mi to začalo líbit a po deseti letech jsem s Giantem skončil, jejich cenovou politiku poslední dva roky nechápu, navíc podstatné zdražení na příští rok se jim jistě v prodejnosti projeví, což se bude týkat jistě i dalších značek
durin je luxus az na to ze chyta hrozne rychle vakl . nebo aspon u jedne nebo vice seriji s tim meli problem…
prozatím paráda, oproti nijak naladěným Foxům RL co jsem měl na pár kolech různých ročníků je to nebe-dudy, doufám že nějakej pátek vydrží, ve Velu byl nějakej testík a dávali jim dost záhul a výsledek v pohodě
jj prijde mi lepsi nez foxka ve 100mm i nez sid – kdybych ji mel srovnat z foxkou RL se 120mm zdvihu tak fox je lepsi
jinak uz jsme mel v rukach 3 s vaklem po pul roce a jednu bez vaklu po roce zavodniho nasazeni tak nevim – trochu se toho bojim
RL 120 jsem měl na TranceX a se 127 zvihu vzadu to bylo celkem slušný, ale přesto Durin mě připadá citlivější a že víc využívá zdvihu, ale každý to kolo je v jiný kategorii
mi durin prisel zas nekdy hodne citlivy… ta foxka ve 120mm byla super ze zacatku krasne citliva jak durin a ke konci progresivnejsi – kdyz jsem durina nafoukal presne podle tabulek na svoji vahu tak jsem mlatil o dorazy :( ( samozrejme se podle tabulek neridim ale to je jen takovy postreh)
já durina foukám dle horní tolerance tabulky plus pár psíků navíc, přece jenom mám 94kg a jsem z Foxek zvyklej že nevyužívám celého zdvihu, u durinu však v dané kategorii využívám více zdvihu než mě fox dovolil
Díky. Kolik měříš a jakou máš velikost? Podle tabulek a současného kola by mě teoreticky měla vyhovovat 18".
mám 174 cm,kratší nohy a 18 je tak akorát, pod kuličkama sice moc místa nemám ale ještě necinkám, pochybuju ale že by jsi ještě na nějakou 18 narazil
Hmm, tak to jsem v pr… Mám asi 178 cm, takže 18" je pro mě ideál.
Mam 179cm ale dlouhy nohy a mam 20.Chce to zkusit .
tak to by Ti 18 sedla jako prdel na hrnec, zkus se podívat a obvolat slovenský e-shopy příp zkusit v německu posehnat, u nás nebude dle toho co jsem před měsícem zjišťoval ani kousek, případně počkat na modely 2011 který budou mít jenom jinej design, jinak žádná výraznější změna se u hlíny nechystá
Merida je nejlepčíííí…