Rám MERIDA Mission HFS 1000-D - zkušenosti a postřehy

24 nepřečtených
  • Skicross

Chtěl bych přes zimu stavět celopéro 100/100 (max 130/130) a zaujal mě rám MERIDA Mission HFS 1000-D . Máte někdo zkušenosti s tímto rámem?

Jako alternativu mám No Saint Demian Epicon nebo RockMachine Blizzard .

0 0
    • xshreck  

Za tu cenu bych ho bral – váží jen cca 2,5g :-D takže jako peříčko :-D

0 0
    • Vilém  

Tento system pruzeni od Meridy nebyl podle me prilis vydareny. Mel jsem to kdysi pujceny na vikendove testovani a vubec me to nenadchlo. V provedeni s nizsim zdvihem to jeste slo, ale ten s vyssim zdvihem, uz byl na hranici pozitelnosti tohoto systemu. Navic je tam atyp tlumic a zadni stavba neni namahana symetricky. Osobne bych do toho nesel.

0 0
    • nox159  

kdyz neridu tak proc ne ninety-six ?

0 0
      • Skicross  

O tom jsem taky uvažoval, ale Mission se mi líbí víc. Ale pokud je 96ka dobrá, tak bych do ní šel. Asi si jí nejdřív půjčím.

0 0
      •  

do tohodle rámu (co dal zakladatel vlákna) bych nešel, do 96 ano i přes vyšší váhu, zkoušel jsem anthema a chod zadní stavby mě přijde lepší u Meridy, celkově kolo pocitově jede líp za pedálem než anthem (subjektivně), jinak rám hlínu 96 ve vel. 18 asi neseženeš, možná někde 20 zapomenutou budou mít

0 0
        • Skicross  

U Axitu 96ku mají jen 16´a 20´. V Cykloworldu v Brně jí snad mají ve 20¡a tak jí tam prubnu, jestli nebude na mě moc dlouhá.

0 0
          •  

mám ji čerstvě cca 300km a jsem spokojenej moc, chtěl jsem něco kolem 100/1OO co jde dobře za pedálem a za poslední léta jsem jezdil Maestro od Giantu od Reigna přes Trance,TranceX až po Anthema a ten mi připadal vůči 96 tak trošku jako lenoch, navíc ve stejný výbavě podstatně dražší, takže pokud neřešíš vyšší váhu rámu a že Merida je čembouní značka (má ji ostatně i Sobi :))) a já (Čemba stejně končí), tak za mně ano, tuším že 96 rám je ještě levnější než Mission

0 0
            • nox159  

ninety-six se blizi k HT anthem x k fulu :)

0 0
              •  

mě teda chod zadní stavby (na ten zdvih) mile překvapil ve spojení s Magura Durin Race, čekal jsem to horší až se mi to začalo líbit a po deseti letech jsem s Giantem skončil, jejich cenovou politiku poslední dva roky nechápu, navíc podstatné zdražení na příští rok se jim jistě v prodejnosti projeví, což se bude týkat jistě i dalších značek

0 0
                • nox159  

durin je luxus az na to ze chyta hrozne rychle vakl . nebo aspon u jedne nebo vice seriji s tim meli problem…

0 0
                  •  

prozatím paráda, oproti nijak naladěným Foxům RL co jsem měl na pár kolech různých ročníků je to nebe-dudy, doufám že nějakej pátek vydrží, ve Velu byl nějakej testík a dávali jim dost záhul a výsledek v pohodě

0 0
                    • nox159  

jj prijde mi lepsi nez foxka ve 100mm i nez sid – kdybych ji mel srovnat z foxkou RL se 120mm zdvihu tak fox je lepsi

jinak uz jsme mel v rukach 3 s vaklem po pul roce a jednu bez vaklu po roce zavodniho nasazeni tak nevim – trochu se toho bojim

0 0
                      •  

RL 120 jsem měl na TranceX a se 127 zvihu vzadu to bylo celkem slušný, ale přesto Durin mě připadá citlivější a že víc využívá zdvihu, ale každý to kolo je v jiný kategorii

0 0
                        • nox159  

mi durin prisel zas nekdy hodne citlivy… ta foxka ve 120mm byla super ze zacatku krasne citliva jak durin a ke konci progresivnejsi – kdyz jsem durina nafoukal presne podle tabulek na svoji vahu tak jsem mlatil o dorazy :( ( samozrejme se podle tabulek neridim ale to je jen takovy postreh)

0 0
                          •  

já durina foukám dle horní tolerance tabulky plus pár psíků navíc, přece jenom mám 94kg a jsem z Foxek zvyklej že nevyužívám celého zdvihu, u durinu však v dané kategorii využívám více zdvihu než mě fox dovolil

0 0
            • Skicross  

Díky. Kolik měříš a jakou máš velikost? Podle tabulek a současného kola by mě teoreticky měla vyhovovat 18".

0 0
              •  

mám 174 cm,kratší nohy a 18 je tak akorát, pod kuličkama sice moc místa nemám ale ještě necinkám, pochybuju ale že by jsi ještě na nějakou 18 narazil

0 0
                • Skicross  

Hmm, tak to jsem v pr… Mám asi 178 cm, takže 18" je pro mě ideál.

0 0
                  • Orfi  

Mam 179cm ale dlouhy nohy a mam 20.Chce to zkusit .

0 0
                  •  

tak to by Ti 18 sedla jako prdel na hrnec, zkus se podívat a obvolat slovenský e-shopy příp zkusit v německu posehnat, u nás nebude dle toho co jsem před měsícem zjišťoval ani kousek, případně počkat na modely 2011 který budou mít jenom jinej design, jinak žádná výraznější změna se u hlíny nechystá

0 0
    • roud  

Merida je nejlepčíííí…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.