Remerx Sting nebo Magic 7327 nebo...

14 nepřečtených
  • Aňula

Ahoj,

sháním 26" MTB kola určená převážně na maratony, sem tam XC. Váha by měla být ±1550g, cena zhruba 7000, kompatibilita s Rubena tubeless sadou. Váha jezdkyně 60kg.

Líbily se mi Stingy ty jsou za necelých 6000 i s upínáky. Nebo Magic 7327 se Sapim špicemi. Ty jsou kolem 7000.

Ráda bych znala váš názor na tato kola. Dost je Remerx kritizovaný za praskání špic a ráfků. Případně si nechám poradit nějaká jiná kola, případně co by se dalo zaplést.

Děkuji za odpovědi.

0 0
    • Maty.dp  

Pokud chceš jezdit bezduše tak rovnou vezmi něco kam nebudeš muset lepit pásky, ale je to rovnou vhodný na bezduše.

http://www.kupkolo.cz/…tal-3_z5709/

http://www.kupkolo.cz/…asika_z3035/

Když dáš k těm Remerxum tu bezdušovou sadu tak jsi váhou už výše a i cena té sady a ****** s páskama atd. Já rovnou koupil ty redmetaly a max spokojenost. Do loňska jsem jezdil remerx a taky spokojenost. Ale vadilo mi to ****** se s těma páskama.

0 0
    • Hnoj  

RMX Magic a Sting je podle všeho jeden a ten samý ráfek…

Nejlepší by bylo sehnat RMX Magic ještě s náboji Novatec a dráty CX-Ray.

0 0
      • vasado  

a co ZTR alpine? zaplést s Novatecem akorát nevim jaké dráty – plocháče či „obyč“ zeslabované. To by mělo mít také kolem 1500g, připraveno na NoTubes a cena podobná ne?

0 0
        • Georrge  

když už tu řešíte ty dráty, tak mě napadla jedna věc (ale asi stará jak amerika) – proč se dávaj do výpletu všechny dráty stejný? Pokud vím, tak bývá jedna strana utažená víc jak druhá, proč se na tu méně napnutou stranu nedávaj víc zeslabený dráty? Ubralo by to váhu a přitom životnost by nemusela být nijak nižší… ostatně když může fulcrum dělat 2:1 výplet, tak by obyč mohl být z dvou různých drátů ne? Nebo je háček jinde?

0 0
          • Vilém  

Nekdy se to tak dela. V jedne knize o vypletech jsem o tom videl zminku. U kotoucu by to vsak bylo mozny asi jen vepredu.

Taky by clovek teoreticky moh takto namichat zaberovy draty.

0 0
          • Hnoj  

Párkrát jsem to zkoušel, třeba vzadu napravo 2.0mm a vlevo 1.5mm, ale nemyslím si, že by to přineslo nějak zásadní změny…

0 0
        • Hnoj  

S obyč dráty asi jo, ale šla by nahoru váha…

0 0
          • vasado  

obyč jsem myslel „obyčejnej“ – kulatej tvar průřezu :-) sry za špatnej popis… ale zase s plochejma by šla nahoru cena :-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.