• deeneo

Zdar, nemáte již někdo zkušenosti s novým all mountain z decathlon? Já na něj marně čekám než ho dodají, tak by mě zajímalo jestli už ho někdo vůbec má…

Názory na něj vítány.

https://www.decathlon.cz/…8574830.html

0 0
    • Delosh  

Ahoj, už ho máš?

0 0
    • boo-beek  

Zkušenost nemám, koukal jsem na něj, celkem se mi líbí, ale osobně tam vidím jeden zásadní problém: tlumič.

To, že je Monarch starej, zas taková pakárna samo o sobě asi není, ale je v palcovém standardu, což už naprd je. A navíc je dost malej, myslím, že na nějaké zahraniční stránce Decathlonu jsem našel 184×44mm, takže se dá předpokládat, že bude potřeba foukat vyšší tlaky a bude se hodně hřát.

0 0
    • Delosh  

Dnes jsem jej byl projet a zda se fakt fajn i geometrii vychytali, nicméně me kámoši varují před možným kroucením se. Přidávám i foto čepů, co na to říkáte?

0 0
      • AussigBiker  

Dopredu asi nikdo nebude schopnej rict. Navic nekdo koupi lehky XC kolo a dava mu pokourit, nekdo koupi nabuseny enduro a jezdi s tim po cyklostezskach, uvidis. Snad by uplnej srot nepustili do prodeje…

0 0
        • Delosh  

Jasně no, ja bych to chtěl na rozježdění se, jezdil jsem 6let bmx, takže ještě něco malo v rukách zůstalo, tohle by byl první full, chtel bych to primárně na traily a hraní si s kolem… z dropu a BP uz mam celkem respekt, zlomenin bylo až až, ale nerikam, ze bych s nim nějaký dropík nezkusil, tak at to i cosik vydrží. Pak třeba po roce/dvou tam supnout jiný ram, protože ostatní komponenty jsou fajn. A nebo šoupnout na díly a postavit nové :) …

0 0
          • deeneo  

Hele, já to beru tak, že chci jezdit a ne řešit každý detail. Takhle jsem to dělal asi tři měsíce, kdy jsem trávil hodiny a hodiny detaily, recenzemi, youtube… Až mi vždy kolo někdo vyfoukl.

Tohle možná nebude úplně ideální, ale za ty prachy je osazené víc než dobře. Trochu mě štvou brzdy, ty tedy zatím nic moc.. Vidlici brzy dám tokeny ať nejdu na doraz. Pneu jsou slušné, drží dobře, možná víc než dost, přijde mi jako bych s nimi brzdil i z kopce

0 0
            • Delosh  

Musím říct, ze kdo nezkusí, tak neví, kolo jde perfektně do banáče a je velmi dobře vodivé, vůbec mi nepřijde, že jezdím 29 kola, hodně dobrá geo i když to provedení rámu není úplně top, tak to vynahradí jízdními vlastnostmi. Za tu cenu určitě podařený bike. Brzdy se zatím zdají být cajk.

0 0
      • novas752  

Kroutit se to asi nijak výrazně nebude bych řekl. Je to jednočep, má to můstek na spodních i hornách vzpěrách..

0 0
    • palda00  

Ahoj,

napsal bys prosím nějaké postřehy. Jak to po první sezóně funguje a jezdí?

díky

Jirka

0 0
    • boo-beek  

Trochu to tu oživím, nakonec jsem taky objednal. Koupě kola v roce 2021… mno, podle toho, co jsem slyšel, to takhle vypadalo za minulého režimu s exotickým ovocem :D Tohle jsem objednal asi napotřetí, e-mailové notifikace nefungovaly, takže jsem prostě průběžně sledoval tu stránku, 2× se nepovedlo objednat, potřetí ano. Přemýšlím, jestli to přeházím na Shimano a nějaká jiná kola, se svými 95 kg se trošku bojím těch 24 drátů. X01… vlastně si říkám, že to je overkill, SLX / XT mi vždycky bohatě stačilo, ale je pravda, že to zamykání ramínka přehazovačky je fajn, párkrát jsem stavěl kolo na Eaglu a tohle se mi fakt líbilo. Řazení a brzdy ale rozhodně budou Shimano, tedy, jestli někde něco seženu (přinejhorším mi chybí jen levá páka M6000 a jeden 4p třmen). Řazení XT zatím všude mají, snad to tak ještě pár dní vydrží. Podle toho, co jsem našel, je tlumič 190×51mm, což sice pořád není metrický standard, ale případný upgrade se jeví realizovatelný, dřív nebo později se, doufám, objeví někde DPX2 za slušnou cenu (víte někdo o jiným slušným tlumiči s piggyback v tomhle rozměru?) :)

Na kole jsem nejel, to je víceméně bez šance, geometrie se mi podle papíru líbí, vel. L znamená posed v podstatě přímo uprostřed kola (CS 445, reach 447), jednočep by nemusel být uplně blbě, pár let zpátky jsem chvilku jezdil Meridu one-twenty a one-forty, byly fajn (byť tam je jinak uchycení tlumiče – svisle a plovoucí). Tenhle koncept hodně připomíná ninety-six (2021 je tedy už zeropivot, ale ta flexe je na horních řetězových vzpěrách, takže koncepčně je to pořád stejné). Tak snad to bude za něco stát. Kolik jich u nás letos bude jezdit? :)

0 0
      • esmo  

Jakože vážně, ty si koupíš kolo z Decathlonu a pak tam budeš chtít narvat DPX2?

0 0
        • boo-beek  

Tedy, nejdřív si samozřejmě přečtu licenční podmínky, jestli se to vůbec může, Tvůj dotaz mě trochu nahlodal. Trochu se teda taky bojím, jestli mi to nerozhodí čakry nebo nezkrátí pinďoura, snad ne, no…

Jakože vážně, myslím, že z textu jsou ty úvahy celkem pochopitelný, např.

„…snad to bude za něco stát…“,

„Koupě kola v roce 2021…“,

„Na kole jsem nejel, to je víceméně bez šance, geometrie se mi podle papíru líbí…“,

„…víte někdo o jiným slušným tlumiči s piggyback v tomhle rozměru?“

Takže, jestli to kolo bude za něco stát a jestli mi bude vyhovovat, tak tam narvu cokoliv, co se mi bude zrovna chtít nebo podaří sehnat ;)

0 0
          • novas752  

No je to takové, jak bych to řekl… asi jako nacpat závodní podvozek z Dakaru na Dacii Duster.

Technicky by tam ale problém být neměl, proveditelné to je.

Jinak RockShox SuperDeluxe, Suntour Triar, DVO Topaz T3/Topaz 2.

0 0
            • boo-beek  

To samozřejmě chápu, ale s jakýmkoliv přirovnáním počkám, než se projedu. Podle papíru by to mělo být kolo, jaký chci, moje dosavadní nákupy v Decathlonu splnily očekávání, navíc myslím, že se učí rychle, víceméně do jakýhokoliv odvětví se pustili, po pár letech se naučili dělat naprosto funkční střední třídu. Jsem si vědom rizika, černej scénář je, že prostě někdy někde seženu jinej rám a budu tam víceméně za tržní cenu, to kolo se prodává vlastně za cenu osazení na webu bez nějakých extra akcí (Pike 15K, pohon 15K, brzdy 4K, kola komplet 9K, sedlovka 3–4K, sedlo, kokpit,…).

Stran tlumiče, to není 190mm metric, je to 190×51. Takže DPX2, resp. Float X, snad i Bomber CR, existoval i Monarch plus, ale ten nikde není. DPX2 se štěstím za 13–15K, Marzocchi za 10K bez pružiny, Monarch – kdyby byl – tak je okolo 11K.

0 0
            • boo-beek  

Tak nakonec jsem skončil u toho závodního podvozku z Dakaru rovnou, na jiným biku :D Ten Force 29 jsem tu na bazaru nemohl nechat ležet…

0 0
      • KPCK  

Mám 2 kamarády který na nich jezdí. Ani jeden s tím kolem nemá zásadní problém. Vidlice chodí dobře a ten tlumič docela stačí. Co se ale objevilo jako poddimenzovaný byly kola. Jeden s cca 90kg oddělal oba ráfky na nijak extra technickym trailu, druhej s cca 70kg zničil ráfek při dopadu ze skoku, kdy ne uplně dobře trefil dopad a v přední nábě se mu neustále objevuje vakl. Vždy s tím dojede na Zličín ať mu to opraví, nebo vyreklamujou, tam mu „servisní technik“ řekne že to stačí dotahnout a během pár hodin je to znova (to je jen malá ochutnávka zákaznických služeb Deca :) ) Nový přední kolo mu schopný sehnat nejsou, protože v Mavicu udájně náhradní díly nemají. Jasný, chápu že situace je taková a maková, ale stejně pokud prodávám kolo, měl bych na něj mít aspoň nějaký náhradní díly.

Další z problémů kola je zadní stavba. Když jsem ho zkoušel se svými 85kg, tak při dopadu z různých bunnyhopů a blbostí na chodníku bylo cítit jak se celá zadní stavba kroutí. Určitě by se na to dalo zvyknout, ale je znát že vzali stejně řešený rám z xc modelů a dali na to akorát delší tlumič.

Poslední problém je zadní kotouč. Kolo je dělaný na 160mm kotouč a větší tam prostě nejde. Zkoušeli to oba dva a oběma tam drhla, čispíše se zasekávala, sedlová vzpěra o třemen při kompresi.

Když ale člověk pomine fakt že kola jsou měkký, že brzdy jsou slabý (kdo by dobrovolně jezdil guidy..) a tenhle fakt s kotoučem, tak je to skvělý kolo za skvělou cenu. Ten první kámoš pořád kupuje jiný kola, který nakonec prodává protože ten dekáč fakt funguje. Plus jsou prý docela vtipný pohledy na enduroserii, když předjíždí ostatní na kole z decathlonu nad kterým ostatní vohrnujou.. :D

0 0
        • esmo  

Každej, kdo umí brzdit, bez problému jezdí Guidy.

0 0
          • KPCK  

Je mi jasný že to je trochu kontroverzní téma, stejně jako velikost kol ale trochu jsem doufal že ho tu nikdo neotevře..

0 0
            • esmo  

Trochu jsi doufal, že ho nikdo neotevře a proto jsi to sem napsal? :D

A takže dle svých preferencí soudíš i ostatní? :(

0 0
        • boo-beek  

Díky za info, zatím víceméně ok, s tím kotoučem jsi mě ale moc nepotěšil. Každopádně tam půjdou Shimano brzdy, i kdyby to mělo být Deore, DOT mi do sklepa nesmí, navíc jezdit neumím :D Dopředu 200mm, zadek tedy 160 :/ Na druhou stranu, kdo brzdí, nevyhrává. Zadní stavba, uvidíme. Asi to bude měkčí než Maestro na Trance, horší než FRAMR 2017 to ale snad nebude…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.