Dobrý den,
vybírám po letech nové kolo a chtěl bych slyšet Vaše názory/rady. Jezdím cca 1500km/ročně, hlavně v „létě“. Největší km nájezd mám s prckem po cyklostezkách od pískoviště k pískovišti :) Asi 50%. Přejezdy lesní cesty, asfalt. Zbytek zase lesní cesty, pěšiny, kameny, kořeny, nechci říkat přímo singletreky, žádné brutal sjezdy a dropy. Pětkrát, šestkrát za sezonu si zajedeme na stezky pod smrkem, rychleby atd. Je pro mě finančně i prostorově nereálné vlastnit dvě kola. Hledám tedy nějaký univerzál. Do teď jezdím na deset let starém hliníkovém HT s „vidlicí“ XCR…Už se to fakt nedá. Půjčil jsem si asi dvakrát fulla 29tku Treka na fox tlumičích a super svezení, jen obrovský nezvyk, při sjezdech větší strach a adrenalin :) Při projížďkách s prckem byl problém mu neujíždět (jezdí na 20tce, je 5 let starý, dá za den max 30km…) a v neposlední řadě, Trek je totálně mimo moje finanční možnosti…
Finanční strop mám 25 (začínal jsem do dvaceti…takže opravdu strop). Procházím hlavně cyklobazar a fora a opravdu je rozměr 26 mrtvý? Váhám, jestli nekoupit z Decathlonu Rockrider 720S. Láká mě, že jde o nové kolo, nějaká záruka atd. Kompromisní rozměr a podle mě za ty peníze relativně dobrá výbava. Prohlížel jsem ho, velikostně i posedem mi přišel super, zpracování taky. V testu na mbr taky nedopadl uplně strašně(průměr) zase za ty peníze nemohu čekat nějaký totální zázrak, jako průšvih mi to jako laikovi nepříjde. Mohli by jste prosím zkouknout odbornějším okem? Nebo by jste spíš doporučili koupit lépe vybavené jeté kolo v rozměru 26. Pozná amatér, co kolo má na výlety s rodinou a občasné vyblbnutí se v lese rozdíl mezi kolem z Decathlonu proti třeba značkám typu Author, Merida, Giant atd? Protože stejně vybavená kola od těchto značek jsou podstatně dražší. Asi to nebude jen díky značce… nevím. Jsem opravdu laik. Vzrůstově nejsem nějaký extrém, 174/85.
Kolo z decathlonu je tady Rockrider 720s
Děkuji za jakoukoli radu, už bych chtěl místo brouzdání na netu a procházení fora radši jezdit na novém kole :)