• jonti

Na idnesu píšou,

https://oh.idnes.cz/…oh-2018.aspx?…

že Sábliková dává v tréninku 100kg na dřep. To mi připadá na hubenou, možná 60kg holku opravdu hodně. Chápu, že je profi a světová špička, ale stejně mě to překvapuje. Zajímalo by mě, jestli třeba i tohle není důvod, že poráží i spoustu cyklistek.

100kg je váha, na kterou se jako 73kg těžký cyklista dívám jen z dálky a nikdy mě nenapadlo si ji naložit.

0 0
    • robb  

Je to hlavně o tréninku, ne o tom kolik kdo váží.

https://www.youtube.com/watch?…

0 0
    • Jary24  

Nemyslím si, že je to důvod proč poráží ostatní. Já sám mám osobák při 78kg 6×140kg, což je nic oproti kámošovi co jezdil 4X, tak při cca 90kg dává 8×180.

Někdo může namítat, že ona je žena, ale pořád nonstop v tréninku při dobré výživě, což o mě s kamarádem se tvrdi nedá.

0 0
      • MirosPikos  

Není dřep jako dřep… Upřímně, viděl jsem málo lidí v posilovně co udělá poctivě dřep.

0 0
        • jonti  

Ja vetsinou kdyz nekoho vidim cvicit s velkou cinkou, tak to umi.

A holky casto jeste o level lip.

0 0
      •  

Jarmila Kratochvílová byla také žena :-)

0 0
    • Yura  

On je taky drep a pak je drep. V jejim podani to bude spis podrep na multipressu. I to je samozrejme hodne slusny na hubenou holku. 100kg na drep by zamacklo vetsinu frajirku tady, ale neverim tomu, ze da s volnou vahou peknej drep minimalne na paralelu..

0 0
      • jonti  

Bych hadal, ze jako bruslarka bude dobre ohebna a nebude ji delat problem ani velmi nizky drep. Spis jestli ho teda dela a jestli ho dela se 100kg. To se mi nechce verit, taky myslim, ze to bude spis podrep do praveho uhlu.

0 0
        • Yura  

Hlubokej drep neni o ohebnosti. U drepu se ti nema nic ohejbat.. Hlavne ne zada…

0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • Luke96  

A já tomu klidně věřim :D

0 0
    •  

jo, někdo to umí i bez sypání

0 0
    • kejda  

Před 20 lety v lepší formě 150 na dřep a to samé na mrtvý tah. Nic na tom není.

0 0
      • Delkim  

Jenom na sifon a kozí mléko?

0 0
        • kejda  

No kozy jsem už vocumlával a sifonovou flašku jsme taky měli doma. Opletená. Lítal jsem pro bombičky jak trotl…

0 0
    • kolembezici  

..a o drepech na jedny noze uz jsi slysel ? :-)

duvod proc porazi spoustu cyklistek je ten, ze v cesku jaksi zadnou skutecnou cyklistku nemame, a bezkyni neveteranskyho veku tak sotva pet.. :-O

0 0
      • gerrard  

Ale no tak, par jich tady je z tech nejlepsich Machacova, Hochmann, Noskova.

0 0
    • nomecz  

Panove podivejte se jake ma martina stehna, to nekteri nemate ani kolem pasu :)

Uprime bych cekak klidne i vic

0 0
      •  
        0 0
    • wego1991  

Očekávám, že se paní Sablíková k této problematice zde na fóru sama vyjádří.

Přece nemůže myslet na medajli na olympijských hrách v cyklistice, aniž by četla Bike-Forum!

0 0
    • wego1991  

Očekávám, že se paní Sablíková k této problematice zde na fóru sama vyjádří.

Přece nemůže myslet na medajli na olympijských hrách v cyklistice, aniž by četla Bike-Forum!

0 0
    • Atilla  

Myslím, že by pro ní nebyl problém dřepnout 120kg na pohodu.

0 0
    • biker jura  

kdo to viděl v TV, ví, že to není dřep, ale podřep ani ne do 90st v kolenou :D :D

0 0
      • jonti  

nevidel jsem, nemas odkaz?

0 0
        • biker jura  

už to nemůžu najít…budto to bylo v „Sama proti času“ v české tv a nebo jen v nějaké minutce v BBV.

0 0
    • Kysky  

Sice je to ženská, ale podívej se na její stehna. Má tak 1,5× až 2× takový jak většina hobby sportovců (pokud nejsou vyžraný :D ). Já jsem tintítko, 56kg a na dřep dávám 75kg při běžným cvičení. Max bych mohl mít 85–90kg a stehna nemám skoro žádný oproti ní. Takže 100kg mi nepříde vůbec moc k její muskulatuře :-)

0 0
      • Yura  

Ty vole 56kg to mas dobry. To se muzes posilat faxem ne?

0 0
        • Kysky  

:D :D No blbý je, že dneska už fax málokdo využívá, ale přijít s tou váhou před deseti roky… :D ale do kopců mi to jede samo :-) horší je vítr a rovina..

0 0
          • hony007  

Víc jak třetina našich zakošů posílá objednávky faxem, kkti.

0 0
      • Delkim  

Nezlob se, ale s 56 kg musíš mít fakt jiný úhel pohledu a podle mne to prostě nevidíš reálně kdo jaký stehna opravdu má.

0 0
        • Kysky  

Samozřejmě že názor je vždycky zkreslen tím, jaký svaly má oný jedinec. Ale opticky ty stehna vidíme všichni stejně :-)

edit: koukám, že podle wiki má Sáblíková 53kg, masakr!

0 0
    • JFtryall  

Jezis to je clanek jak z roku 95. :-) tri faze a hlavne si hlidat pulzy.

0 0
    • budíček  

já neudělám normální dřep bez činky, natož z činkou :-)

0 0
      • Yura  

Tak to neni moc ke chlubeni. :) Ona je to totiz takova zakladni, prirozena pozice pro lidi. Ve ktere maji lidi odpocivat, neco delat apod.. Male deti drepeni bezne pouzivaji pri hrani apod.. V Asii si casto tuhle dovednost zachovaji a vidis i starenky, starce jak v drepu hrajou karty, pripravujou jidlo, cekaji na autobus.. „Moderni“ zapadackej styl zivota, pouzivani zidle, srani v sede apod.. Ma velkej podil na tom jak lidi degenerujou..

0 0
        • mr.antik  

mě z toho po minutě bolej svaly jak sou zmáčklý

0 0
          • Yura  

Je to o zvyku a dobrem rozsahu pohybu v kloubech apod.. Ale je fakt, ze jestli ma nekdo nadvahu a je jedno jestli v tuku nebo ve svalech, tak to nebude nikdy pohodlne..

0 0
          • h.mad  

To bude tim sezením v práci, jak píše vejš, to mám totiž taky :-(

0 0
            • Atilla  

Mě vždycky vadilo sezení v dřepu a potom co jsem začal dělat hluboké, čelní a dřepy na jedné noze mi to úplně přestalo vadit. No teď měsíc o berlích s kotníkem v sádře a všechno je zase pryč:)

0 0
        • nomecz  

tak tak takovej klasickej relax :-)

0 0
          • Yura  

Takhle to vypada dost nepohodlne. U lidi, kteri to maji jako opravdu pohodlnou polohu to vypada jeste trochu jinak. Paty se defakto dotykaji zadku a hlavne vaha je na celem chodidle.. Ja dokazu drepnout fakn nizko, ale nedokazu bez snazeni zustat dostatecne naklonenej dopredu, abych nemusel zatinat/namahat predni sval holenni. Takze vaha je spis na pate a po par minutach me zacne ten predni sval holenni palit.. Asi mala ohebnost v kotniku, malo protazene lytkove svaly, achilovka.. Tihle dedousci to proste delaji jak se ma. Zbytek lidi, kteri sou vyzrani a nedokazou si pomalu ani zavazat tkanicky od bot. To je ta krasna ukazka jak je ta „moderni kultura“ v rozporu s tim, co priroda zamyslela..

0 0
          • Pan Jan  

Každý správný Slovan umí dřep… https://videacesky.cz/…ovansky-drep

0 0
            •  
              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.