Ahoj
chtěl bych na bajk nějaký nový ráfky. Co si myslíte o tomhle? Mám litra přihodit a jít do RM5 nebo jsou v pohodě? O nábojích nepochybuju, ale co ten ráfek?
Díky za rady :)
Ahoj
chtěl bych na bajk nějaký nový ráfky. Co si myslíte o tomhle? Mám litra přihodit a jít do RM5 nebo jsou v pohodě? O nábojích nepochybuju, ale co ten ráfek?
Díky za rady :)
Bral jsem stejnou sadu,ale s ráfkama mavic xc 717,zatím na ní mám najeto cca 500km a v poho
Otázka je, jaký na to chceš dát pláště ? ( vnitřní šířka ráfků je jen 17 mm )
Záleží kolik vážíš, tyhle ráfky jsou celkem měkký a jak píše AleZ80 tak to jsou jen 17ky, takže kdybys chtěl vozit pláště 2,2, 2,3 a širší tak na to už to není ideální.
86 kg. to je špatný, chci na bajku pláště nad 2,2. ok, stornuju to.
Dík
Pro gumy nad 2.2" to chce ráfek s šířkou aspoň 20mm.
trochu to oživim, chtěl bych nakonec ty kola nechat zaplést s 32 drátama, protože – 88 kg. Vybral jsem náboje sram X9, teď jaký nejlevnější ráfky, a přitom dost tuhý.
napadly mě Jumbo, ale jsou dost těžký. Co dozadu Jumbo 23mm a dopředu WTB cross country 20mm? Potřebuju šířku nad 20 mm, protože vozím pláště 2,4 MK nebo Schwalbe Alberty 2,35.
Není moc peněz, tak škudlím. ty náboje jsem chtěl na průmyslech, proto ta investice. nesnáším rozebírání konusů, čištění, lovení kuliček atp.
Poradí někdo jinou ekonomickou variantu?
No ono právě X.9 náboje maj i kónusy, což jsem taky do nedávna nevěděl, takže takovej divnej hybrid s průmyslama a kónusama.
*****! :D
a jaky sou teda ty ‚nejspolehlivejsi‘ naboje tj. s prum lozisky z nejake stredni cenove tridy ?
Co psal Hnoj, tak Novatec 711–712
Kde maji konusy? Leda v orechu, ne? Tak to ma vicero znacek a problem v tom neni.
Náboje na průmyslech (třeba ty novatecy viz výše) maj vzadu většinou 4 prům ložiska, X.9 jen dvě a 2 kónusy.
Jak ktery, proto to pisu. Pokud maji jen 2, tak je orech na kulickach, stejne jako treba u nab Author, Coda, nebo stare SRAMy. Problemy to nedela, serizovat se nic nemusi. Pouze to neni tak elegantni na rozebrani orechu.
Pokud bych chtel spis drzaky, nez honil kazdej gram, tak je vemu mnohem radsi nez zde zboznovane novatec 711+712, ktere maji Al orech a aspon v mem okoli s nema dobra zkusenost neni.
ok, to je dobry vedet do budoucna az se mi rozsypou moje Shimana 475 :)
to bude brzo:-D
čo tak http://kolokolo.cz/…fr420-cerny/
alebo rovno http://kolokolo.cz/…a-10mm-10mm/ ?
dík, líbí se mi.
Ten WTB ráfek je podle recenzí na MTBR docela brutální měkota, zvlášť při tvojí váze.
nenabízel jsi mi ho po mailu? :)