Stále se rozhoduju zda koupím vidlici SID 2009 nebo REBU 2009. Jezdil jste už někdo novou REBU 2009? Mám požadavky na tuhost, zdvih 100mm a zamykání Poplock. Díky za Vaše podněty.
Stále se rozhoduju zda koupím vidlici SID 2009 nebo REBU 2009. Jezdil jste už někdo novou REBU 2009? Mám požadavky na tuhost, zdvih 100mm a zamykání Poplock. Díky za Vaše podněty.
nějak hluboce jsem se tím nezabýval, ale vzhledem k šírším nohou u SIDA bych bral rozhodně SIDa, funkčně budou asi podobné, SID je předpokládám lehčí…
ale reba je REABA pyčo :-D
*REBA sry…
širší nohy Sida? nerozumím
Vetsi prumer vnitrnich nohou oproti puvodni verzi SIDa.
než byly dřív, kapito?? no zrovna tobě, že to musím vysvětlovat polopaticky:)
nějak po včerejšku pomaleji chápu :-) Jegrmaister je sfiňa
mi povídej já jsem po pondělku ještě dnes nějaký nejistý:)
Obě vidlice mají nyní 32 mm průměr nohou, ale typuju, že Reba bude ve 100mm k SIDU ve 100mm o něco vyšší. Nevím ale jak to je přesně. Pokud jsou to třeba 2cm rozdílu už je zase jiná geometrie kola.
Kde by se vzali 2cm? Bude to radove v jednotkach mm pokud vubec.
pak se vkrádá otázka, proč těžší rebu když SID je stejný konstrukce a ještě lehčí…
Protoze REBA je momentalne podstatne levnejsi.
myslel sem to jakože, proč jí vůbec vyrábět…
Treba kvuli cenove segmentaci trhu.
delaji ji jen kvuli b-f :) ..aby tu byl nejaky kult…rebakult…
jestli SIDA tak toho nej:) jinak je to REBA s nápisem SID
někde tu váhu musely ušetřit – takže to asi poznat pude.
navíc SID je 80–100mm kdežto Reba je 80–100–120 ta nová
Navic Reba bude mit moznost pevne osy.
SID je lehčí 1490g a 1625g u REBY. Tyhle vidlice jsou téměř stejný s rozdílem možnosti zdvihu 120mm u REBY díky delším nohám.
já bych to neřešil…pokud chceš vidli, kerou třeba do budoucna budeš přestavovat na vyšší zdvih, tak vem Rebu. Pokud ti stačí 10cm, tak ber SID. Jezdil jsem rok Rebu a teď mám nový SID. Reba byla ve verzi 115mm zhruba jen o 5mm vyšší, což není takový rozdíl…
Co se týká tuhosti a kvality funkce, tak bych řekl, že jsou na tom obě verze stejně (samozřejmě srovnávám s Rebou 2007). Jediný, co mě na novým SIDu štve, je ten titanovej MC, kerej je tvrdší na proražení…a taky se mi seká lanko (což mám potvrzeno už i od víc majitelů)…
tak mc si snad můžeš nastavit pomocí floodgate… nebo jsi chtěl říct že blackboy mc nemá tak široké nastavení?
Můžete mi prosím někdo změřit výšku 100mm SIDA ? Díky
nejsem si jistý, pač SIDa nemám po ruce, ale výška je tuším 489mm…pokud vydržíš do zítřka, tak to budu vědět přesněji…
prostě titan je tvrdší než tan plastový tubus…já s MC moc nelaboruju, nevidím v tom žádnou velkou výhodu. Takže jsem ho měl a mám vždy na max…a když s takle nastavenou vidlicí praštíš pořádně o zem, tak prostě ten plast se víc zmáčkne a vidle jde víc do zdvihu…asi takle sem to myslel…:-)
Takze vidlice je pri zavrenem lockoutu min aktivni?
houpe se stejně, zhruba 1cm, jen při ráně se původní Reba víc otevřela do zdvihu…
Díky moc počkám. Osobně jsem vozil MC taky na max. Klidně můžu vzít REBU SL, protože to seřídím jen jednou imbusem a víc s tím pracovat nebudu. Přijde mi finanční rozdíl REBA Team a REBA SL docela markantní v podstatě pouze za externí nastavení floodgate.
team má taky jinou korunku…takže odlehčení…ale ne o moc:-D
SL je de facto montážní verze, ale svůj účel plní dokonale, takže jesli chceš ušetřit, moc nepřemýšlej:-)
No podívej se schválně na sram.com. Korunka na modely 2009 by měla být stejná. Což znamená, že rozdíl je pouze ve floogate.
BTW…daj už se sehnat modely REBA 09 někde u nás????
Už se sehnat dají. Mají asi několik montážních kusů.
Tady …on má prostě všechno :), nebo na kolokramu je SL Disc 09…
jj, už sem si to taky našel…
Laboruju nad tím. I kdyby je teď prodali mám ještě jedno horké želízko.
Ta korunka musí být u všech typů stejná pokud se nepletu, ale neměl jsem vidlici v ruce.
u předešlých typů byl celekm velkej rozdíl…stačilo se kouknout a viděls to:-)
Ale je pravda, že modelů 2009 jsem to ještě nezkoumal…
U všech je toto info.: forged, hollow AL 66 TV. Na 99% to musí být stejný. Pak ten rozdíl v ceně je pouze za balené provedení s pumpou oproti OEM modelu a externí floodgate.
tak to potom jo:-)
Koukám, že teda budou mít všechny dutou korunku…
Ten design se mi opravdu zamlouvá. Tady se dá ušetřit přes 5 tis. Kč za cenu, že přenesu přes srdce chybějící pumpu, externí floodgate a nápis Team.
o 200g těžší než 08? Nebo jenom překlep?
Reba má 1625g dle Sramu. Já jsem nevážil. Jsou tam různé typy a váhy.
08 měla 1410g?
08 měla kolem 1640g , u 09 je cca 1820 to se mi zdá moc i s poplockem, zřejmě překlep..
není to ta s pevnou osou????
váha Reby byla jak loterie, od 1590 (můj team) po 1750g…tenkrát sem atyd na to dával i thread…stačí se pozerat:-d
Ještě je čas. Na Sport Life se podívám a rozhodnu se, Váhový rozdíl tam je sice okolo 130g, ale uvidím.
hmm tak to ti to teda pomohlo – rozhodnuti je nakonec stejne na tobe :-D zalezi jak moc resis vahu – tecou obe :-D
tečou obě???A kde???Mně teda ani jedna…teda pokud se bavíme o vidlicích:-DDD
tečou obě?? co to meleš?
Buď je to trocha oleje z mazacích kroužků nebo se musí jednat o vadný kus. Že by pustili do prodeje ve Sramu vidlice u kterých vědí, že mají tenhle problém se mi nezdá.
v tomhle seš trochu naivní:-)
Už sem viděl takovejch dobrejch pár vidlic, co byly namontovaný na kolech a spodem ji vesele tekl olejíček…
Ale samozřejmě procentuálně k celku je to minimum:-)
To jsem měl přesně ale na mysli. Já jsem měl SIDa a když jsem ho vybalil z krabice měl prasklinu na vnějších nohách. Jednalo se o špatný odlitek. Jde spíš o problémy některých kusů a ne teda celý výroby. Když jsem prodával vidlice FOX tak třeba u jedné vidlice ze 20 balených kusů byl nějaký problém. Záleží na jaký kus natrefíš.
dva sidy dvě reby a žádný problém, ani od lidí kolem jsem to neslyšel. takže psát obecně, že tečou obě je blbost, na to byla reakce, samozřejmě se můžou vyjímky najít…
je to jak říkáš…prostě to není obecně…každá firma má občas zmetky…:-)
třeba u firmy co dělá padáky se zmetkovitost nepřipouští. Tam musí mít 0 ppm (vadných kusů z milionu vyrobených/dodaných). Prej se to u firem co dělaj padáky pro armádu zajišťuje tak, že kvalitáři s těma padákama musí opravdu skákat XD
Rock Shox mi přijde, že se u lepších modelů vcelku drží. Navíc ceny jsou příjemný. Dual Air je systém, který dobře funguje a vadné kusy vidlic mění.
Jj jedine FOX, tyhle vidlice jsou uplne dokonaly a bezchybny. Zvlast vydirani vnitrnich nohou a permanentni prusaky oleje kolem stiraku jsou naprosty detaily, ale je pravda, ze to je taky problem kusu a ne vsech vidlic ;-)
no jak to tak sleduju kolem, tak u foxu se to právě tím obecným problémem stává… tak jsem rád, že nemám Fox:)
Vydřený vnitřní nohy u Foxe taky pamatuju. Otázkou je co to způsobilo. Vypadalo to jako obtisk futer. Mazec za ty peníze.
Co to melu? no proste tecou a nenadelas nic . . . . . :-D nebudu hatit ale . . moje reba tedy vytekla uz jednou proste z tlumeni do vnejsich nohou vlivem tlaku – mozna tim, ze sem jezdil se zamcenou vidli v terenu, ale to by mela vydrzet! nicmene po vymene O krouzku, co RS jako zatim jediny vyrobce stale pouziva, za X krouzek jsem jiz bez problemu – mel jsem vadnej kus ale z praxe vim, ze jsem nebyl prvni a rozhodne ani posledni!!!!!! a O krouzek ma SID i REBA neprosto stejnej – Tak asi tak . . . .
když už se tu řeší reba 2009 nevíte někdo jestli varianta s pevnou osou bude i pro verzi 29" ?
Pic, mel jsem moznost mit uz v ruce rebu team a sida team a nejvetsi rozdil je v tuhosti, reba drzi, ale sida bez problemu „roztahnu“ … ja bych bral rebu
Myslíš když stlačíš nohy vidlice k sobě a od sebe?
presne tak … reba je znatelne tuzssi … neim jestli je to dobre nebo ne, to at si kazdej prebere jak chce
Musím to ještě zkouknout a pak se rozhodnu. V SIDu budou i kratší nohy.
kratsi nohy?
SID má vnitřní nohy kratší než REBA, protože lze max. na 100mm a REBA na 120mm.
hele kuci, když vydržíte do pondělí, tak vám sem hodím nějaký fotky rozebranýho SIDa 09…Zítra sem domluvenej s jedním z Cykloservisu, že mu ho kůli fotkám do časáku rozeberu…taky ser chcem podívat, jak je na tom s olejem a čistotou vnitřků po 4 měsících ježdění…
Díky další info a fota.
sám se na to těším jak malej kluk…
tady je první foto ochutnávka (stáhnul sem jí někde na netu…jsou tam vnitřnosti z dvou kusů…)
Pokud se nepletu ta delší noha na fotu je z REBY a kratší pro srovnání z nového SIDa. Ten prototyp SIDa vypadá dobře (leštěná korunka).
to nevím, ale asi to tak bude, pač SID je ze spoda hoooodně vybranej…
Dost to připomíná jednu značku z Itálie :-)
jj, jak řikáš, tohle samý mě napadlo, když sem SIDa poprvý otočil:-D
Mám otázečku, bude fungovat zamykání z řídítek z reby na sidovi 06?
Ano bude.
Jen pro zajímavost tam bude fungovat třeba i zamykání magura.
To sem rád, bo na sidovi je takovy divny otočny, a to nechci :-)
Taky nvm co bych vybral:D nova reba by stala za vyzkouseni
Mno já nevybírám novou vidlu, jenom chcu vyměnit zamykání ze sida 06(nebo 07?) za zamykání z reby 07(nebo už 08?) :-D
Vítězem se stává černá Reba Race disc '09, 100mm s Poplockem. Zatím jsem nevážil :-). Pokud bude mít skutečně okolo 1600g tak je to v pohodě.
Zdravíme Ječňáka!