SIGMA BC 906-jakou velikost napsat

28 nepřečtených
  • doonio

Jaksi jsem se do toho zamotal a žádám o radu.Koupil jsem si tento computer a nemůžu dojít na to kolik tam mám napsat tuWS(wheel size-velikost kola).Když se podívám na ráfek je tam 622–19,ale zas na plášťu je 700*52/47C(622–42),která hodnota je správná. NĚJAK MĚ TO NEJDE DO HLAVY.Bdu rád když mě někdo osvítí pravdou

0 0
    • martin91  

ja to robim tak ze prejdem po zemi jedno otocenie kolesa a potom zmeram jako daleko preslo

0 0
    • kubad  

jediná správná možnost, je změřit obvod pláště.

0 0
    • Svět videa  

ta tabulka u sigmy je na nic, neodpovidá skutečnosti změř si obvod kola !

0 0
    • Petre  

Řekl bych to všeobecně. Do tachometru zadáváš obvod kola, nejčastěji v milimetrech.

1. Buď můžeš vycházet z tabluky a podle rozměru PLÁŠTĚ (např. 26 × 1.9) bude obvod kola. Problém je v tom že pláště od různejch výrobců maj rozdílnej obvod, ikdyž maj stejnej rozměr.
      2. Změříš si obvod kola sám. Jak je na obrázku co jsi tu pověsil. Přiložíš si metr na zem a jedeš vedle něj kolem, meříš jak daleko dojedeš, když se ti kolo jednou otočí.

No a jak tak koukám, tak ten tvůj plášť je nějakej exot a do tabulky se nevešel ;) takže ti nezbyde než měřit ;)

0 0
      • doonio  

Jo víš čím to je,že to kolo je trošku větší-29",alr aj tak to by tam mělo bejt,Ještě jedná otázečka,to jak pojedu s tím metrem na zemi to je výsledek nebo ještě musím vynásobit 3,14 aby to byl obvod(z matiky jsem nikdy nebyl dobrej)

0 0
        • miki  

Použij mozek vlastní nebo z okolí.

0 0
          • pepek  

Z toho co napsal vyplývá použitelná pouze varianta :„nebo…“.

0 0
        • jIrI___  

Normalne si na „nejspodnejsim bodu“ kola udelas treba kridou rysku a soucasne si rysku udelas taky na zemi. Chytis kolo a budes ho tlacit rovne do te doby, nez tebou vyznacena ryska bude zas co nejbliz zeme a udelas rysku na zemi. Pak vezmes metr a zmeris vzdalenost dvou rysek na zemi. To je ta vzdalenost, kterou potrebujes a natukas to do computeru. S zadnym 3,14 tam nepocitas!

0 0
          • pepek  

Eště by měl počítat s deformací gumy, ne? Proto bych raději použil ten mozek, změřil průměr gumy, odečetl 5mm a vynásobil tím divným číslem.

0 0
            • jIrI___  

Merit prumer gumy je obtiznejsi a min presne nez zmerit delku primky ;-)

0 0
              • pepek  

Průměr není přímka? něco jsem asi ve škole zmeškal.

0 0
                • jIrI___  

Ja jsem ve skole nic nezmeskal. Bral jsem to tak, ze se budou hur hledat presne dva nejvzdalenejsi body na obvodu kola, jejichz spojnice bude prochazet presnym stredem kola, nez presne zmerit primku na zemi, kterou jasne vymezuji dva body.

0 0
                  • Lacker  

Jen technická – přímka je nekonečná. Tady se jedná o úsečky

0 0
            • Rolei  

A nebo mozek nepoužiješ a na to kolo při měření přitlačíš…

0 0
    • Jiha  

Obvod kola jsem si změřil tak, že jsem si uprostřd pláště udělal čárku nesmazatelným fixem, na tuto čárku jsem přiložil začátek slabého provázku ( nesmí být pružný ),současně s otáčením kola jsem přikládal provázek na střed pláště ,až jsem došel opět k namalovanému znaménku. Pak už stačilo změřit délku provázku.

0 0
      • spartakcz  

Zakoupil jsem si tenhle tachometr taky, ale nedostal jsem nějak návod, spíše ani tu vámi popisovanou „tabulku“ (reklamovat to fakt nebudu:-)). Měření kola mi jasný je, ale v jakých mírách se ůdaje do tacho zadávají…? Díky.

0 0
        • jim1f  

V MILIMETRECH ! ! ! ! ! !

0 0
          • spartakcz  

A nějak se mi „vyskytl“ další problém…:-( Mám upěvněný senzor na pravě straně vidle. Občas se stane, že se najednou na tachometru začne indikovat směr otáčení kola, jako bych „couval“… Nemá někdo podobné zkušenosti, případně tip jak to vyřešit.

0 0
            • jIrI___  

Takže ti odečítá kilometry? :-))

0 0
              • spartakcz  

No, mam takový pocit že ano… Jak je na něm indikace pomocí šipky (směr dopředu/dozadu), tak občas to prostě hodí směr dozadu. pokoušel jsem se vyzjistit kdy to začně blbnout, ale je to čistě náhodný…

0 0
                • Flegmatik  

Není to spíš porovnávání průměrné a aktuální rychlosti? Četl si vůbec návod?

0 0
                  • spartakcz  

No, přiznam se, že na to jsem nějak neměl čas, jen jsem to v rychlosti nahodil a jel, neměl jsem moc času, ani koumat jestli to počítá, nepočítá, prostě nedělní hektika… Návod někde musim ještě v autě najít…

0 0
                • JARDA0011  

ty šipky by měly indikovat jak je na tom aktuální rychlosst vůči průmšrný…pokud jedeš rychleji tak je šipka nahoru a pokud pomaleji než je průměrná rychlost tak je tam šipka dólu.

0 0
      • Flegmatik  

Jde to i bez provázku :-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.