Prosím uživatele Epiců pora´dte. Na BF jsem si přečetl o Epicovi to,že jsou problémy s tím aby fungoval podle původního záměru výrobce tedy aby se choval jako pevné kolo na rovném podkladě a jako full na rozbitém podkladě? Jsou s tím opravdu problémy? Kdybych měl shrnout svoje představy na nový kolo tak bych je shrnul takto: 1) po asfaltu-lehké kolo co jede ale je pohodlné – což je dáno spíš geometrií a sedlem 2) v lehčím terénu by ale měl full fungovat klasicky. 3) v težším terénu nejezdím rychle- bojím se o kolo (jednak peníze jednak čas v servisu). Tedy pokud by Brain „pouštěl“ jen některé podněty a občas zadní stavba nepředpokládaně ztuhla (což se podle některých stává) tak to bych Epica nechtěl. TAKŽE JE OPRAVDU EPIC 2006/2007 KRAJNĚ NEPOHODLNÉ KOLO KDY TLUMIČ PUSTÍ JEN NA VĚTŠÍ PODNĚTY NEBO ( ZVLÁŠ´T PŘI FDAE SOFT) JE TO V RÁMCI ZDVIHU 80/100 VYCHYTANÝ FULL KTERÝ SE ZA DANNÝCH PODMÍNEK (VÝROBCEM A JEZDCEM) CHOVÁ STEJNĚ KOMFORTNĚ JAKO JINÉ FULLY ??? Kolo jsem sice zkoušel, ale je to už pár měsíců zpátky. A to zkoušený Epic neměl tlumič s Fade. Te´d jsem jezdil Scotta Gzero team 80mm s tlumičem nastaveným na tvrdší projev (170–180 psi takže zdvih se ještě snížil). PROJEV EPICU NA ASFALTU JE SUPER, projev V TERÉNU SKOPCE DOLŮ taky až překvapivě dobrý – že by rozdíl jednočep a čtyřčep ? projev DO KOPCE párkrát to na kamenitým soupáků asi „koplo“ ale jinak byl pocit dobrý. Pro informaci jsem zkoušel i Specialized FSR ale zdálo se mě poměrně houpavý při zrychlení. BUDU RÁD ZA VAŠE PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI NECHCI LITOVAT A V TESTECH VELA JSEM EPIC NEVIDĚL.