Vozíte někdo 11 rychlostní Sram Force 22? Ideálně osobní srovnání s Ultegrou 6800. Má smysl o ni uvažovat jako alternativu? Co mě láká je možnost klik BB30, což Shimano nemá.
Vozíte někdo 11 rychlostní Sram Force 22? Ideálně osobní srovnání s Ultegrou 6800. Má smysl o ni uvažovat jako alternativu? Co mě láká je možnost klik BB30, což Shimano nemá.
Tak hlavně vyzkoušej systém řazení DoubleTap. A taky ergonomii, jestli máš větší dlaně, mohou být páky Sram trochu problém.
kliky můžeš v podstatě libovolně kombinovat
jinak Force/Ultegra je jen o tom co komu líp sedne do ruky, funguje dobře a spolehlivě obojí
Rozdíly ve způsobu řazení znám, všechno je otázka zvyku. Teď mám řazení styl Campa s páčkou. Ruce mám větší, delší prsty. Šlo mi spíš o srovnání, jestli je to kvalitativně a spolehlivostí na stejné úrovni. Sram je o cca 4–5000 dražší, tak hledám v čem to je.
spolehlivost je imho srovnatelna
Force bude lehci nez Ultegra, i v tom muze byt vyssi cena
Osobně bych šel do Shimana, vez jsem se na 11kovým Forcu asi 100km a moc mě to nenadchlo. Ale chce to osahat, někomu to sedí..
Ak ti nevadí radenie Double Tap ešte si pozri na odstupňovanie kaziet. Sram má všetky vrchné pastorky rovnako odstupňované. Osobne som si na skok 19–22z na silničke nikdy nezvykla. Shimano to má na 11 speed podľa mňa lepšie odstupňované.
a je nejaky duvod nevzit ke sram sade shimano kazetu?
Píše o sade a nie o kombinácii sád (kľuky BB30). Ale hlavne teoreticky by síce mali byť Shimano a Sram kazety kompatibilné, ale v skutočnosti to nemusí radiť až tak dobre.