Ahoj, přemýšlím o koupi kola a ze všeho nejdřív sem koukal po crossu. Pak sem ale narazil na 29" MTB a zamlouvá se mi vzhledem k mým požadavkům víc než ten cross. (myslím, pokud ne vyveďte mě z omylu)
Takže, chci nějaký kolo, se kterým se nemusím bát zajet do lesa, na pole, louku a pod. a zároveň se s tím bude dobře jezdit i po silnici. Kolo chci na ?cykloturistiku? (projížďky po okolí, víkendový výlety cestou necestou), sem tam i cesta do práce a pod. (takový to normální ježdění všude možně). MTB kola se mi líbí víc, to cross mi přijde takový chatrný. Nebudu jezdit závody ani nic podobnýho (zatím teda nic neplánuju :-) ) Ani nemám představu kolik toho můžu najezdit, na kole sem delší dobu nejezdil, ale chci se k tomuto koníčku vrátit. Zatím mě zaujalo kolo Superior 829 Disc 09 , tak mě zajímá jak na tom je z pohledu zkušených a znalých. Já se v tomto oboru vůbec nevyznám. Moje finanční možnosti končí hranicí 18 tis. Měřím v rozmezí 175–180 cm a vážím ± 80kg. je mi 21. Pokud máte jiné tipy na dobrá kola, sem s nimi. Jinak si myslím, že by mi mohla vyhovovat velikost 19 (?). Pokud potřebujete vědět ještě nějaké informace, vše rád doplním.
Předem všem děkuji za rady.