Na novinku a Sup myslím slušná cena a výbava. Co myslíte?
Na novinku a Sup myslím slušná cena a výbava. Co myslíte?
Která výbava tam odpovídá kolu za 32k????
Píšou tam, že je to lehké kolo, ale váhu jsem nenašel.
Neřeš, co píšou a udělej si svůj názor. Pokud je tam těžká vidlice s ocelovýma nohama (někde jsem viděl naváženo 2370gr.) a mix Deore a Alivia, tak to asi moc lehké nebude…
Na jiné stránce psali, že kolo má 12.2 kilo, asi to bude bez pedálů, takže to pro mě moc lehké kolo není :D
Dnes váženo v obchodě 11,8 kg. Byl jsem překvapen, vypadá moc dobře a výbava velmi slušná. Barva modrá petrolej se opravdu povedla. Dá se sehnat kolem 28000,–
i tak to není ani lehké, ani levné
fakt :) a co by jsi v této cenové kategorii a výbavě doporučil ?
vyjádřil sem se k uvedenému kolu, proč bych měl něco doporučovat?
Protože mne to zajímá, chtěl bych vidět nějakou alternativu. Od někoho, kdo tomu rozumí.
Pokud někdo zmiňuje, že kolo není ani lehké ani levné, je jistě velkým znalcem v segmentu jízdních kol. Já mám třeba priority hozeny trochu jinak. Sedlovka 27,2 ( a následný upgrd. za karbon) a „čistý“ zadní trojůhelník – né mnohoúhelník, jak je dnes trenden u al rámů. V dané cenové kategorii jsem nic s mými požadavky nenašel.
Že to má šavle z ocele, hmmm. A cože to má z Alivka?
Jo a NIKDY jsem nebyl fandou kol z Kopru…
Nikde sem nepsal ze je to špatně. Jen ze to není lehké a zrovna ta vidlice to dost sráží. Ale pokud vyhovuje tak proč ne
Takovou nepodstatnou věc, brzdy. Ale to je poměrně levné vyměnit za něco výkonnějšího.
Vidlice taky docela bída, v podstatě stařičká xc 30 s přidělanou pevnou osou a načerněnejma nohama, dříve se montovala tak na kola za 20–23. Těžší než kde jaká enduro vidlice, citlivost nic extra, tlumení dost slabé. A výměna vidlice za něco slušného je už podstatně dražší.
Určitě souhlas s vidlici.
Pokud ale budu chtít kvalitnější vidli, bude kolo nejspíš osazeno mixem slx – xt a to už je jiný cenový level než 30.
Připojím se s dovolením také do diskuze. Řeším, koupi kola a v obchodě u nás prodávají jen Superior a bylo mi také nabízeno 919 nebo 909. Ta 909 skoro totožná výbava asi o půl kila těžší, ale zase o 4.000,– Kč levnější. A větší nabidka barev. Popřípadě jakou značku by jste doporučili ? Cca 30.000,– Kč. Děkuji.
Rozdíl v 919 a 909 je v použitém materiálu ALU. 919 má lehčí a kvalitnější, proto ta váha. Má v nabídce také krásnou barvu petrolej modrá. Kol bohužel moc není a i ty SUP jsou pomalu vyprodané. 2021 bylo pár kusů, další bohužel až na jaře.
XP 909+919+939 mají totožný rám.Alu X6 Ultralite.
Řada XC má Alu 6061 X6 DB
Někde jsem to porovnával, asi to tam měli jinak popsané.
Nejsem hnidopich,jen pro pořádek.
další rozdíl je že 909 je 1×11 a 919 1×12.
Sám taky koukám po kolech ve stejné cenové relaci a co mě zaujalo tak kellys Gate 30/50 a GHOST Nirvana Tour Essential 29