ahoj, potřeboval bych poradit jaký si koupit přední světlo na kolo okolo 500 aby mělo výdrž a pokud možno co nejvíce svítilo přemýšlel jsem už o BLACKBURN Voyager 3.3 nebo Sigma Quadro máte s nimi někdo zkušenosti ?
ahoj, potřeboval bych poradit jaký si koupit přední světlo na kolo okolo 500 aby mělo výdrž a pokud možno co nejvíce svítilo přemýšlel jsem už o BLACKBURN Voyager 3.3 nebo Sigma Quadro máte s nimi někdo zkušenosti ?
http://www.ebay.com/…350664312516?… nic lepšího v té ceně myslím nevymyslíš. Ty tebou zmíněná světla budou oproti tomuhle svítivostí hodně pozadu.
díky za radu ale radši bych ocenil něco co si objednám v čr a budu to mít do pár dnů doma :/ :)
Tak si dej tu praci a aspon se podivej do velkeho mnozstvi vlaken, ktera se tu kolem svetel tocila, tam jiste odkazy najdes.
Pak ovšem počítej s dvojnásobnou cenou nebo podstatně nižší svítivosti.
To je sice příjemnější, ale tohle světlo je výkonem a vším úplně jinde, za to počkání to stojí.
Být tebou, tak objednám tu, na kterou výše odkazoval jIrI___ :) mám stejnou LEDku, asi 1000 lumenů (podle číňanů), ale mám obyčejnou baterku, ne tuhle na řidítka, svítí teda DOST BRUTÁLNĚ oproti obyčejným blikačkám, ať už pěti nebo dvou diodovým. Celkem mně to vyšlo na 580 kč, do deseti dní doma, pošta zdarma, maximální spokojenost a peněz rozhodně nelituji, aspoň se mi otevřela nová dimenze bikování :))
zde za několika násobek ceny v ČR http://www.ledshop.cz/…2~z8188.html
V tom případě to nebude za pětikilo, ale min. za dvakrát tolik.
za 5stovek to bude leda tak blikačka… aby se s tím dalo jezdit po tmě v lese a skutečně svítit, chtělo by to cca 500lumen a více. Bohužel je propastný výkonový, ale i cenový rozdíl mezi blikačkou = abys byl viděn a skutečným světlem = abys viděl na cestu. Částečně se cenový rozdíl dá obejít nákupem hejblátek z DX…
nějakýho Blackburna 4.0 mám taky, po koupi XML ledky ji mám jako potkávačku(stroboskop), páč jinak je to proti tomu co kluci píšou opravdu hrozná nepoužitelná bludička.
chceš li, hodím ti fotku jak svítí ten Black. a pak jak svítí baterka s XML-6 za pár stovek = nesrovnatelné;-)
Asi tak… Cena z Číny se nedá rovnat českým „blikačkám“
jj, Blackburn je typická česká blikačka :)))
Nemyslel jsem konkrétně Blackburn, ale ty obyčejný, co koupíš za pár šupů v každým krámě :) prostě a jednoduše není nad čím přemýšlet, odkaz výše mluví za vše. Nejde to srovnávat
Já si teď koupil za pětikilo (no dobře, s poštou šestikilo) Trelock ls750 iGo a po prvním testu jsem velmi spokojen. Není to samozřejmě čínské dělo vyráběné zotročenými dětmi v chatrči, pouze od fušerů z Německa (prý), ale těch 300lm to má a v lese to vypadá dobře. taky to má indikaci vybití…
velmi pochybujem, ze je to vyrobene v nemecku
na 99% je to vyrobene v tej chatrci v cine
o té výrobě mě to taky rozesmálo:)
me se libi a jeden clen mi ho tu trosku poradil UF 2100 myslim z kaidomainu za cca 12 dolaru. k tomu dve baterky 18650 a nabijecku… bude to kolem 500 :) ale ma byt cinsky novy rok,tak budou ted prodlevy mesic
Jo jo, teď nemá smysl objednávat, až tak koncem února.
Omlouvám se za recyklaci starsiho tematu, ale byl bych prosim nekdo ochotny poradit mi nejaky slusny svetlo do 500 z Ciny?? DX a podobny shopy? Je tady toho strasne moc a ja bych rad poridil neco s nejlepsim pomerem cena/vykon v tuhle dobu. Diky moc :-)
Ja bych mel podobnou otazku – trochu jsem patral na DX a nasel jsem toto:
S tim, ze bych asi sel do te prvni, pisou 3.000 lumenu, coz je nejvetsi vykon – ale ted je otazka, jak moc je ten udaj pravda – nemate nekdo zkusenosti?
Dale bych se rad zeptal, jak je to se clem – vim jen neco o hranici 20 dolacu a tohle je za 36,90 dolacu, tzn. by se me clo tykalo? A jestli ani, tak kolik to dela?
Diky za odpovedi ;o)
Pravděpodobnost, že by ti celníci stopli balíček z číny na 37 dolarů sice je, ale je asi hodně malá. Sám jsem měl párkát balíček za 30 a více dolarů a nikdy se tím nikdo nezabýval.
tak asi zridim paypal a budu doufat :o)
a i kdyby to stopnuli, tak by po me chteli zaplatit dph, coz porad vyjde v pohdoe ta cena.
Jinak co ten vyber, co jsem udelal – je to svetlo v pohode?
A jak je to s uchycenim na riditka – tam je jen nejaka gumicka, co to pak drzi – da se tomu verit?
Záleží, co od toho čekáš. Já chtěl lehké a malé světlo pro pohodlný noční návrat domů. Fóra jsem studoval hodně dlouho a čím víc jsem to četl, tím méně jsem věděl. asi jedinou jistotu jsem měl, že potřebuji ledku XM-L.
Nakonec jsem koupil toto a jsem spokojený:
http://www.intl-outdoor.com/…y-p-243.html
Cekam od toho to, ze kdyz pojedu v noci v lese, tak muzu normalne jet a ne cekat, kde vlitnu a na co narazim – zkousel jsem celovku, ale to nebylo ono, moc jsem toho nevidel, dobre akorat na peso vylet v noci v lese, ale na kolo ne …
ked je tu uz ta debata o super lacnych svetlach, tak pridam aj svoje aktualne skusenosti … robil som objednavku pre znameho a to najlacnejsie co som nasiel bol tento zoom lampas s XML ledkou na jednu 18650 za 8.99$
http://www.ebay.com/…390527774473
dufam ze vam ten link pojde
tento tyzden to prislo a sice by to mohlo byt prevedenim lepsie, zoom by mohol byt viac utesneny a davat vacsi odpor, driver je tam ten najblbsi 5mode, taky co pri kazdom zapnuti posunie rezim, sosovka by mohla byt vacsia, respektive ten ochranny kruzok by mohol byt mensi … no ale co by sme chceli za tych par dolacov, ze ano …
ja mam sice zopar vyhrad, ale znamy je z toho maximalne nadseny, nikdy nic take silne nemal v ruke … objednal som mu hned dalsi kus … tak mozno to moze posluzit aj niekomu z vas … inak sa to da cele velmi lahko rozobrat a pripadne opravit …
este dodam, ze na uzky kuzel sice pekne premieta cip a vytvara zdanlivo silny svetelny kuzel, ale realita je taka, ze pri tak malej sosovke su svetelne straty velmi velke … vhodnejsie je to skor na pouzitie na siroky kuzel, ked je sosovka takmer pri ledke a poberie vacsinu svetla … na siroky rezim to robi kruh priemeru asi 3m zo vzdialenosti 2m … na bike celkom dobre …
Zdravím, chci si objednat světlo z ebay a vybral jsem dva, které z nich bude lepší? Vypadají dost podobně.
http://www.ebay.com/…130950016281
http://www.ebay.com/…350664312516
a je možné nějak dokoupit battery pack, který je u těchto světel?
Vozí někdo tyhle světla? Mohl by mi napsal jak přibližně dlouho vydrží svítit.