V poslední době jsem se snažil poštelovat trochu Talasku k lepší citlivosti, ale zatím se mi to na ten ideální bod napodařilo doladit. Typ ježdění, řekněme ostřejší XC, sem tam sjezdík, žádné velké skoky.
Základní tabulka sagu a možných nastavení od Foxu www.foxracingshox.com/…LOAT_RLC.htm#…
Hned první věc je, že uvedené sagy jsou pro mě totálně nedosažitelné. Při tlaku cca 70psi (což by mělo odpovídat mým, řekněme, 73kg~160lbs) mam sag tak 15% max. Ufouknutím na cca 60psi se dostanu někam ke dvaceti (celkem blbě se to měří, aby s tím človek nehnul, musím říct ;) a mám pocit, že bych to snad měl ufouknout ještě víc.
Navíc je nastavení low speed compression i reboundu zjevně závislé na tom, jak je nafoukaný tlumič.High speed compression se nastavit asi nedá – podle toho, co jsem našel na netu, občas někdo vymění olejovou lázen z 7wt za 5wt – dopad toho mi není zrovna zřejmý…
No, prozatím jsem se propracoval ke kombinaci 60psi, low speed na plně CCW (=soft) + 3 cvaknutí po směru, rebound plně CW (=slow) + 4 cvaknutí proti. Lockout nepoužívám, nechávám ho úplně otevřený.
Vzhledem k tomu, jak je to svázané dohromady se s tím experimentuje celkem zdlouhavě.
K jakému nastavení jste se propracovali a jakou metodu na to volíte? Mám problém i s rozpozáním rozdílu i 2–3 cvaknutí v nastavení, pokud nejedu vysloveně dlouho…