Tak jsem chtěl dnes otestovat nový Push RP23. Namontuju na kolo a pro jistotu jako vždy kontroluju při vypuštěném tlumiči jestli není někde problém. Dobře jsem udělal, protože jsem si vůbec neuvědomil, že na Stereu má tlumič páčku zapínání/vypínání propedalu otočenou o 180st. A je to tak ze dvou důvodů. První hlavní, protože se tam nevejde, když je standardně (kolem 46mm zdvihu tlumiče by jí to urvalo). A současně otočená o 180st. je lépe přístupná.
Takže jsem šel prozkoumat, zda se nedá jen otočit a celé to rozebral. Otočit se nedá, je tam ten jeden prvek páčky jiný (tedy přizpůsobný pro to otočení). Mohl bych ho snadno vyměnit z původního tlumiče. To je vše v pohodě.
Jenže když už jsem to měl rozebraný, tak jsem sundal kromě páčky i ovládací prvek odskoku, abych si prohlédnul jak to funguje, když už se v tom vrtám.
A to byla zřejmě chyba. Jak to funguje je jasné i jak to tam patří, pouze absolutně netušim, jak to tam teď vrátit. Zkusím popsat v čem je problém, pokud by napadnul někoho nějaký nápad i když to nikdy nerozebíral.
Na obrázku je to vyfocené a je tam vidět, že na dně toho otvoru z těla tlumiče vystupuje prvek, který nastavuje odskok. Ten prvek se proti pružince zasouvá do těla tlumiče. A do toho otvoru na fotce je třeba dát ovládací prvek, který má na svém konci šneka, takže když se tím ovládacím prvkem točí, tak to zasouvá ten prvek ovládání odskoku do těla tlumiče. A problém je v tom, že abych tam mohl vrátit ten ovládací prvek, tak bych potřeboval cca o 1mm zasunout ten bazmek dovnitř tlumiče (možná i jen 0,5mm). Samozřejmě ten ovládácí prvek tam cpu natočený v poloze, kdy ten bazmek do tlumiče tlačí nejmíň nebo téměř vůbec. Ten bazmek uvnitř není problém nějakým nástrojem zatlačit, když se to dělá samostatně. Jenže jak to vyřešit když tam vracím ten ovládácí prvek, pak tam není vůbec žádné místo kudy bych tam strčil jakýkoliv nástroj na zatlačení toho bazmeku na dně.
Skoro mi to přijde jako neřešiteln problém, ale nějak to tam jít dostat musí. A nějaký brutálnější násilí zatlačení toho ovládacího prvku jsem nezkoušel a zkoušet zatím moc nechci.
Nemá s tím někdo už zkušenost nebo nenapadá někoho něco?