Trek Fuel EX 8 2007 - klady a zapory

41 nepřečtených
  • max78

Ahoj, hledani meho noveho biku pokracuje a s nadsazkou recenou podleham FS tlaku a zacinam mapovat moznosti. Budu rad, kdyz mi poradite ohledne Fuel EX 8 2007. Rad bych znal nazor fora na kvalitu ramu, vidlice a tlumice. Budu rad za jakykoliv nazor. Pro uplnost dodam, ze mam prilezitost neplatit plnou cenu a cenu ± o 12k nizsi. Diky. M.

www.trek-bikes.cz/index.php?…

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
      • Redman  

Co se tohoto bike testu týče, asi bude na nějaký starší typ. Letošní model žádnou páčku ovládání vidlice na řidítku nemá:-(

0 0
        • zikky  

aha tak to sorry…nak sem se nekoukl co je to za rok…

0 0
      • max78  

Koukal jsem na to. I kdyz je to starsi test, beru ho v uvahu. Kazdopadne diky za tip.

0 0
    • Redman  

Mám ho asi měsíc. Je to super kolo. V porovnání třeba s GF HiFi Deluxe je těžší, ale v jízdních vlastnostech to nepoznáš. Taky jsem jezdil v rámci testování Fuel EX 9.5 TM. Je to karbon, má to tlumič FOX RP23, je lehounký, ale co se týče jízdního pocitu, rozdíl není nijak markantní (tohle ber(te) s rezervou, nejsem ten typ kolisty, který dokáže vymačkat z možností takového kola maximum). Další věc, co se mi na tom kole líbí je jeho střídmý desig a ta ohnutá spodní rámová trubka. Před tím jsem měl spešla, takže zrovinka tuto část na rámu mám obzvlášť v oblibě:-) Jedinou nevýhodou u EX8 se mi zdá menší citlivost vidlice. Zatím se mi ji nepodařilo poladit tak, aby reagovala na menší podněty. Ale zato ty větší vyhladí spolehlivě.

0 0
      • max78  

Diky za info. Muzu se zeptat, jak jsi velky a jakou mas velikost?

0 0
        • Redman  

188 cm, rám mám 19,5

0 0
          • max78  

sakra, to mi zase stizi rozhodovani. mam 185 cm a 628mm efektivni delky mi prijde hodne, tak jsem premyslel o 17,5. ale mam obavu, ze ta zase bude mala.

0 0
            • max78  

pardon „ztizi“

0 0
              • Redman  

Myslím, že to moc řešíš. Já měl dlouho vybranýho Specialized Stumpjumpera FSR, pak otevřeli v HK obchod s koly Trek, já tam zašel tři jen tak pro zábavu vyzkoušel a to čtvrtý jsem koupil. Přišlo mi, že s tím testováním nemají problém. Přivezou ti cokoliv. Vyhoví ti v čemkoliv. Ty pak „jen“ zaplatíš za to, co si vybereš. Jde to rychle a spokojenost se s novým nákupem rychle dostaví!:-) Pokud ti Trek EX8 přijde dlouhý, zkus GF HiFi deluxe, je o něco kratší.

0 0
                • max78  

resim, protoze nechci podruhe opakovat chybu pri vyberu velikosti. celkem se to prodrazilo, tak se snazim vyvarovat se dalsi podobne prihode. kazdopadne diky za odpoved.

0 0
            • blue  

pokud vim, tak bretton má taky program testovacích kol… ten tvůj prodejce ho nemá?

0 0
              • max78  

ma, ale rad bych mel vic informaci i z jinych zdroju nez od jednoho prodejce.

0 0
                • blue  

no to já jen kvúli těm tvejm obavám z velikosti… to je přece stokrát lepší si to půjčit a zkusit, než to zjišťovat na netu, jestli ti bude sedět nebo ne

0 0
                  • max78  

pochopil jsem, kam miris. na zkusenosti re velikost v zavislosti na vysce jsem se ptal uz nekolikrat a budu se ptat i v budoucnu, i presto, ze budu mit moznost kolo zkusit. nevidim na podobnych otazkach nic zavadneho.

0 0
    • raceman  

hlavně si zjisti jestli má v čepech průmyslové ložiska nebo ne, mám takovej pocit, že nižší model nemá..

0 0
      • Redman  

Bohužel to znám jen z úst prodejce, u kterého jsem nakupoval, ale na tuto otázku mi odpověděl, že EX8 má v zadní stavbě průmyslová ložiska. Byla to moje podmínka koupě, tak doufám, že mi nekecal:-). A na webu to mimochodem psali taky… Tak jim asi věřím:-)

0 0
      • max78  

Taky jsem od prodejce slysel, ze jsou to prumysly. Na netu jsem zatim potvrzeni teto informace nenasel.

0 0
    • scret  

nevim,ale prijde mi ze TReky nabizej malo muziky za hodne penez…

0 0
      • max78  

Snazim jsem se pri vyberu kandidatu zvazovat ruzna kriteria. U Treku me zaujal ram, ktery je ZR az od EX7, proto jsem eliminoval EX6. Rozdil mezi cenou EX7 a EX8 byl pak pomerne prijatelny s ohledem na kvalitu osazeni, proto jsem se zastavil az na EX8.

I kdyz neni Trek nejlevnejsi, rikam si, ze bych za tu cenu mohl ziskat kvalitni ram s kvalitni vidlici a tlumicem. Abych zjistil, jestli jsou hlavne tyto tri komponenty na EX8 kvalitni, pozadal jsem o nazor a radu BF.

0 0
        • arcco  

Jak jsi na to přišel, že ZR je až od EX7? Před měsícem jsem si pořídil EX5 a i kddyž na některých stránkách je napsáno, že rám je Alpha, prodejce mi hned sdělil, že to je ZR, taky na samotném rámu to je napsáno. A s tou velikosti to je letos taky nějaké divoké, původně jsem chtěl 19,5 (188cm), ale opět mi to rozmluvili-udělali dobře. Nyní mám 21,5 ale ve skutečnosti se jedná asi o 20, délka sedlové trubky je 50,8cm, což mi max. vyhovuje. Vyhodil jsem vlajdy, nasadil 90 představec a spokojenost.

0 0
      • honzarb  

jak jsi na to prisel?

0 0
        • scret  

nemyslim si ze GF nebo Trek je neco uzasnyho,ty kola jsou relativne drahy a jeste k tomu tezky…

treba kdysi to podle me totalne prestrelili s Liquidama…trochu zajimavej zacinal az kolem kila…

0 0
          • honzarb  

to mas pravdu, Liquida prehnali, ale ten zbytek mi prijde cenove standardni…

0 0
    • pajik  

Váhal jsem mezi EX8 a GF HiFi Deluxe… Treka sem nejezdil, ale řekl bych, že to bude hodně podobný jak GF a klidně bych do jednoho z nich šel znova. Teď už mam téměř jeden odjetej řetěz na tý HiFině a jsem max. spokojenej ;-)

0 0
    •  

Svitava je řeka řek!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.