Mám dilema, zda prodat Rb Monster 2008 z profilu na kterého mám kupce(který čeká na mě) a vyměnit za rám Trek Remedy 8 2011. Na Remedym jsem měl možnost se projet a kolo se mi chováním líbilo až na to že mělo těžká kola a tak relativně nejelo. Mám možnost koupit rám za solidní cenu a tak když pustím RB a dodám 16, tak jezdím na novém. Všechny komponenty na kole z profilu bych hodil na Remedy. Počítám i výměnou rychloupínáku za x12 a vepředu by byl Fox Float 36 R, takže si myslím že i z kopce by to mohlo být stabilnější než s Talasem 32, který jsem měl možnost zkusit. Zajímá mne váš názor, protože tak nějak mám v hlavě, že je to škoda pustit Monster, který už se nedělá a vyměnit ho za sériovější kolo. A zase na druhou stranu mě přijde škoda si nechat ujít možnost vyměnit rám ke kterému bych se asi normálně nedostal. Jinak je to rám Remedy 8 2011, který byl jako test bike, ale pouze na prodejně a je jetý cca 5× a naposledy mnou. Na kole není jediný škrábanec a vypadá jako nové. Jinak jezdil jsem na Monsteru Enduro a zkoušel jsem jezdit nějaké skoky a trochu sjezd, ale byl jsem 2× vytrestán za troufalost a rekonvalescence nebyla krátká, takže bych to viděl tak nejvíc na tratě typu megaavalalanche tzn. skákat nechci. Na kole nejvíc jezdím s partě, kdy mají všichni 130–160 fully a jezdíme kolem 50km a zkopce si užíváme. Jinak na Monsteru jsem se naučil jezdit a tak vyjedu vše a poslední nejsem:)
Pozn. Neříkám, že jediné jiné kolo musí být Remedy, ale padlo mi do oka tou letošní barvou-matný hliník s červenou a černou.
Pozitiva: bych viděl jako nový rám, lehčí kolo, jezdivější geo
Negativa: srdcovka půjde z domu, sériové kolo, víc čepů-častější údržba
Díky za vaše názory.
Ještě jednou díky za váš názor