Upgrade Specialized Hardrock 2012

12 nepřečtených
  • street-dog@seznam.cz

Zdravíčko, před pár lety jsem si koupil kolo Specialized Hardrock 2012 , jako náhradu za starý kolo se kterým jsem toho moc nenajezdil. Proto jsem vybíral levnější a toto stálo cca 9 000 Kč, jenže začínám jezdit víc a přemýšlím, že bych kolo vylepšil. Má to vůbec cenu ? nájezd ročně cca 600 – 700 km. Další kolo se mi moc kupovat nechce, tohle bych za moc neprodal a co jinýho s ním. Popřípadě má cenu kupovat bazarové věci nebo nové ? Měřím cca 185 cm a vážím 97 kg.

PS: jediný co jsem na kole měnil jsou šlapátka a už bude chtít vyměnit střed, jinak jenom údržba. Jezdím převážně po cyklostezkách, polních a lesních cestách … silnicím se vyhýbám pokud je to možný.

0 0
    • scalar  

Na tom kole nemá smysl něco vylepšovat, tam je špatný a pro upgrade nevhodný už základ (26" kola, véčka, nefunkční vidlice…). Na 600km ročně ale takové popojíždědlo asi stačí.

Pokud chceš ale začít jezdit víc, tak jdi do nového kola, začne Tě to i víc bavit a motivovat.

0 0
      • street-dog@seznam.cz  

Díky :) to jsem myslel vyměnit třeba jen tu vidlici, ale tento rok to ještě přežiju, došetřím a asi koupím už zrovna 29" i když zatím mi 26" nějak nevadí :) … je reálný pořídit nějaký dobrý kolo s 29" co nějaký roky vydrží kolem 17 – 20 tis. ??

0 0
        • scalar  

To už je celkem rozumná hranice, kdy se dá pořídit kolo se vzduchovu vidlicí, osazením Deore…

0 0
          • street-dog@seznam.cz  

Díky budu to sledovat a na jaký značky vidlic se zaměřit, aby za něco stála ? Díval jsem se třeba na toto kolo RockMachine a Deore má jenom přehazovačku zbytek Acera.

0 0
            •  

špatná vidlice, celkově nic moc, oslov stavitele

0 0
              • street-dog@seznam.cz  

Díky, já právě myslel, že od stavitele bych se na těch 17 – 20 tis. ani nedostal.

0 0
                •  

Pohodě a skladba komponentů bude úplně někde jinde než nějaká sériovka z krámu

0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
    • praivo  

Na 700 km ročně bych se tím nějak nezabýval. Můj Hardrock XC (2008) se dočkal upgradu až po asi 3k (brzdy, pláště, řetěz a pedály). Vylaď si posed (sedlo, délka představce, šířka řídítek, tím podle mne uděláš nejvíc.

Pokud opravdu chceš něco vylepšit, tak jestli chceš jezdit převážně po silnici, asi bych vyměnil vidlici za pevnou a kdybys byl ochotný jít do kotoučových brzd, tak by se ti mohlo, jako jednomu na MTBR, povést tam dát 29"/cross kola s tenkými plášti.

0 0
    • street-dog@seznam.cz  

praivo: právěže silnici se snažím spíš vyhýbat :) posed bych řekl, že už mám OK.

Tento rok to vydržím došetřím a nechám si nějaký postavit, asi to bude nejlepší když ty kola tak prohlížím na netu.

Díky všem :)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.