Ahoj přítelkyně si vybrala todle kolo
http://www.kupkolo.cz/…eore_z91766/
a ted nevím jakou velikost rámu při její výšce 163 cm … 14 – 16 ?
Ahoj přítelkyně si vybrala todle kolo
http://www.kupkolo.cz/…eore_z91766/
a ted nevím jakou velikost rámu při její výšce 163 cm … 14 – 16 ?
Hlasuju pro 16".
Přesně tak, 16-ku.
Chce to geošku, záleží na délce.
tak nevim no… záleží jestli má ženský proprce, tak spíš 14ku. Ale pokud má spiš kratší nohy a delší tělo, tak bych volil radši jiný rám (pánský)
No těžko radit, chtělo by to znát další údaje (délka nohou, rukou..), já měřím stejně a na toho polygona ve 14" už bych se skládala jen dost obtížně, přijde mi už hodně malý.
presne tak, taky bych se spis priklanel k 16ce…
ja by som doporučovala 14ku. Vrchná rámová trubka má u 14ky 540mm a u 16ku už 560mm. U 16ky bude mať vytiahnutú sedlovku tak 15cm.
Taky bych spíš doporučila tu 14".
Sama mám 164cm – na jednom mém kole je horní trubka 555mm+60mm představec, na druhém cca540+110mm.
Nejlíp ale zkusit něco s podobnou délkou někde na prodejně.
na 165 cm mám 16" /délka 552 mm/ a dal by se i 15.5", jinak záleží, jak má dlouhý nohy – ideální by byl asi něco mezi :)
jinak na to, že se jedná o poměrně malé rámy, tak mají delší hlav. trubku, ale pokud chce mít takový posed jako na obrázku, tak to ničemu vadit nebude…
z kup kola mi borec psal že mám koupit 16tku ,tak nevím … ta 14 mi připadá upe pro děcko :D
ta 16" by mohla být OK, pokud nemá nějak výrazně krátké nohy – já dlouhé nohy nemám /třeba rifle beru ve zkrácené délce/ a i tak mám sedlovku vysunutou asi 20 cm /měřeno po lyžiny sedla/, ale spíš jde o horní rámovou trubku, aby tam měla rezervu, mít ještě o něco kratší nohy než mám, tak už určitě beru rám pod 16" :)
na délku s kratším představcem + pohodlnější posed to vypadá OK
záleží, jestli na tom bude sedět jak pantáta na cestě do hospody nebo chtít nějaký natažený posed. Tohle ale od klávesnice nevykoumáme, protože rozhodující je délka nohou, trupu a rukou.
Víc možností bude s tím delším – kratší představec tam půjde vždy. Mám 166 (ale holky mívaj delší nohy/kratší tělo než já) a ta 16ka by mi vyhovovala v pohodě s nějakým 90mm představcem. Maximálně dokoupíš nějaký 6cm představec.
Kdežto tak 14ka, pokud by nesedla, tak je to v háji :-)
To máš pravdu,pro děcko.
Polygon má rámy pocitově nižší a kratší než ostatní výrobci.Mají jinou geo.Takže u nich můžeš vzít i o číslo vetší.Osobní zkušenost. (to zas budou keci že ho mam velký). :-))
16palců a délka 560 je tak akorát
Neříkám že ne.Jen říkám že jejich geo není standardně tabulková.Lepší je to vyzkoušet pokud ta možnost je.
no hlavně, jestli chce sportovnější posed, tak ten rám kvůli 135 mm dlouhé hlavě moc vhodný není, už u Meridy mi přišlo 125 mm jako zbytečně dost a teď mám 110 mm a je to ohledně možnosti snížení posedu a sklonu představce zkrátka lepší
třeba Alma 16" nebo i Scale 15.5" je ještě o trochu kratší než Polygon 16" /552 mm, 555 mm/
Je to její první takové lepší kolo ,protože ted má olpran spider :D a to je hrozný shit ,ale včera ujela 45Km na něm po stezce :D a hlavně to kolo musí být „růžové“ to víte :DDD … Takže vemu tu 16tku … A jak říkáte kdyžtak vyměním představec… Tak děkuji za rady… Stejně za rok bude jiná vidlice ,vidím to na Epicon atd :D Už vidím upgrady a ještě ani nemám kolo :DDD
Je dnes hodně trend,brát dost krátké rámy.Pak se to honí 130-kovým představcem.Pak vidíš jak má ten rám krátký,a když točí,tak si není moc jistý a kolenma kope do řidítek,ale nechci nikoho urazit ani naštvat,je to jen muj postřeh.
Proto sem si taky vybral 20,5ů místo 18,5ů protože mi ta 18,5" přišla krátká.Ale už sem to dostal sežrat že sem si vybral kobylu :-))
Na dýlku ti asi bude OK, jen to kolo vypadá zbytečně vysoký no. Mně by to třeba vadilo :) Ale jestli jsi spokojený, tak není co řešit, jezdíš na něm ty.
nojo, protože kolo se primárně vybírá podle délky. K tomu odpovídající výška ovšem taky hraje dost důležitou roli, hlavně v terénu :-)
neni nic horsiho nez maly ram
veľký rám :)
Ja mam tiez 163cm a jazdim ram 16,5 bez problemov, chrbat ma neboli ani nemlatim kolenami do riditek :) Radsej vacsi ako malicky.
Pozrite sa aj na stranky Canyonu, tam maju taku milu aplikacku na spocitanie velkosti ramu. Napriklad tu: http://www.canyon.com/…es/bike.html?… treba poklikat na „Calculate Framesize“ ;)