zna nekdo tuhle vidlici???je kvalitni, nemuzu najit nikde o ni blizsi info,diky za odpoved..
zna nekdo tuhle vidlici???je kvalitni, nemuzu najit nikde o ni blizsi info,diky za odpoved..
Omlouvám se, že tady vykopávám takhle staré vlákno. Hledal jsem v historii, hledal jsem na netu, ale nic moc se mi najít nepovedlo. Můžete mi někdo něco o téhle vidlici říct? Co se mi povedlo najít, tak údajně by se mělo jednat o Raidona, kterého americké značky (GT, Mongoose) přejmenovávají a montují na svá kola. Každopádně bych rád, kdyby se ozval někdo, kdo s tou vidlí má zkušenosti a může říct, jak moc velký shit to je. díky
Je to SR raidon a o těch tu najdeš dost.
Já jí mám cca půl roku a jsem velice spokojený. Zkoušel jsem XCR a nedá se to vůbec srovnávat, pohodlí s X100 je mnohem větší, tuhost pružiny a zpracování kroužků také.
pokud se nepletu, Raidon je vzduchovka a X100 pružina, takže to asi nebude ono… jinak kamoš X100 má na biku a má to pěkně měkký, né moc…tak akorát:-) pěkně žehlí, na doraz chodí až při nějakym „zaprasení“
dělají (nebo aspoň dělaly) se obě verze.
např.tady je pružinovka:
Jo to by měla bejt ona, akorád s jiným polepem.
OK…v tom případě se omlouvám, holt nejsem tak moc znalej a zatím sem viděl vždycky Raidon vzduchovej…potom je klidně možný že sou to stejný vidlice:-)
kdysi někdo na cyklosidkuzi dával text mailu, který mu na jeho dotaz posílali přímo z GT, kde říkají, že to je Raidon
ok…řikám, možný to je, ale to ti nepotvrdím ani nevyvrátím…srovnání těch dvou taky nemůžu udělat, protože sem zkoušel jenom X100vku
Měl jsem SR X100 vidli na rámu od GT, konkrétně model 2007. Jezdil jsem ji půlku sezóny, cca 500km, a jako nechodila špatně, měl jsem možnost potkat spoustu mnohem hůř chodících vidlí. Teď jde o to, jak člověk tu vidli šetří a kolik váží, rozhodně to neni na nějaké velké ježdění v terénu nebo pro nějaké těžší váhy. Lehčí člověk si na té vidli určitě dobře zajezdí. Tak ale byl jsem rád, že jsem jí za litra udal, Reba je Reba;-)
S tou vahou jezdce to zas nebude tak hrozné. Ještě nedávno se jezdilo na 28mm Sidu, na Skarebu a taky to šlo a obě ty vidlice na tom byly rozhodně s tuhostí hůře. A taková R7 na tom bude ± podobně.
Total shit…Kup klasiku, RS, nebo Fox, ty jsou snad letama provereny ne? Proc pokukujes po srackach tohodle typu?
Nepokukuju, koupil jsem ji společně s kolem … tak se snažím zjistit co jsem to vlastně koupil … Osobně mi docela vyhovuje. Mám ji se zdvihem 120mm a na mojí váhu (něco málo přes 70kg) se mi její funkčnost jeví jako dostatečná. Měl jsem možnost projet i lepší vidlice (lepší, nikoli špičkové) a nijaký výrazný rozdíl jsem necítil. Ale protože ji moc nešetřím (sem tam nějaké poskočení, prasácká jízda přes kameny nebo kořeny, schody), tak mám spíš obavu o její životnost.
Jak jsem psal výše k té tuhosti, podobné to bude k životnosti. Skareb také spoustě lidem nějaký čas vydržel při podobné váze jako máš ty. Sice se dost kroutil (a v tomto bude ta tvoje vidlice jasně lepší), ale vydržel.