Ahoj,
potreboval bych na stare kolo tip na obyc vydlici – odpruzenou – do 2000 CZK. At uz novou, nebo odkaz na nejakou z druhe ruky. A podstatna vec – na V-brzdy.
Predem diky…
Ahoj,
potreboval bych na stare kolo tip na obyc vydlici – odpruzenou – do 2000 CZK. At uz novou, nebo odkaz na nejakou z druhe ruky. A podstatna vec – na V-brzdy.
Predem diky…
Musis napsat vic podrobnosti o te vydlici. Treba barvu a tak.
na kola 26, Vecka, barva mi je jedno :-)
Tak na kupkole koupis vidlici do 1000 Kc https://www.kupkolo.cz/…d-v_z101322/ nebo tam maji i o neco drazsi a pro zavitove hlavove a dalsi. Nevim jakou potrebujes, budes si muset vybrat sam, kdyz to sem nejsi schopen napsat.
Prumer krku, zavit / ahead.
https://kolo.cz/…sic-asl-2006 k tomuhle kolu
Zavit to neni. Ahead… A jinak zena vazi 50kg co na tom jezdi. Koukal jsem na odkaz a jasne… muzu vzit uplne nejlevnejsi vidlici. Spis mi jde o to, jestli je nejaky doporuceni do ceho v tehle shitoidni cenovy relaci jit. Nejaka suntourka, rst gila ci co…
Do cca. 5000Kč se bavíme o držáku předního kola bez žádných dalších funkcí. Můžeš si jen vybrat jestli bude těžká jako prase nebo jako kráva.
Ja se bavim o vidlici na kolo za par supu. Ne o kole za 20k vejs…
Kup pevnou vidlici a usetris hmotnost, penize i nervy.
Tak záleží na tom, co chceš, jestli chceš FUNKČNÍ vidlici pro 50kg ženskou, tak se holt smiř s tím, že za 2tis nebude. Cena zbytku kola s tím nijak nesouvisí.
To mi došlo a právě proto to píšu. Koupíš vidli za 3 tisíce a furt to bude stát za prd. To už je lepší vzít na bazaru první rst za pár stovek.
No ty jsi chytrý každopádně lepší nová třeba pružinová s olejovým tlumením než nějaký starý krám „po sezóně“ o kterém nic nevíš.
Byl by odkaz na novou pružinovku s olejovým tlumením na „V“ do 2.000 Kč?
Ale tak XCM nebo podobnou sracku do 2000 s prehledem, ale stejne si tim vyrazne nepomuze. Ja bych koupil pevnou a je to vyresene. Mam ted nove na jedne plecce obyc ocelovou, hmotnost sie taky bida, ale aspon je bezudrzbova a je o neco mekci nez hlina, docela pohodlne kolo.
S XCM a XCT jsem měl tu čest se seznámit. Pokud jsou to stejný jebky, jako před časem, tak fakt raději tu pevnou.
Tak ona ta soucasna cena u XCT 1000 Kc a XCM 1500 Kc o necem napovida. Kdyz i pevna Force hlina stoji 1500 Kc. To se pak proste moc od toho cekat neda.
Jenže to dětem, potažmo manželce nevysvětlíš. Prostě odpružená vidle. Že sice zbytečně váží 3kila a je k hovnu, ALE JE ODPRUŽENÁ!!! – přes to nejede vlak, nevysvětlíš, nebudeš pochopen :-)
No zrovna manželce jsem odpruženou vidli vysvětlil jednoduše, akorát holt nestála 2tis, ale 5, no… :D Teda na měšťáku ji nemá, tam má pevnou, odpruženou má jen na mtb.
Na to je potřeba myslet už při výběru.
Mám na mysli výběr manželky
Ženská si bere chlapa s tím, že si ho změní – ale on se nezmění.
Chlap si bere ženskou s tím, že se nezmění – ale ona se změní… :D
A taky při tvorbě dětí, jaký si je uděláš, takový je máš. Mohu Tě ubezpečit, všechny děti jsou stejné – bez odpružené vidle to není kolo. A tatí, proč mám jenom čelisťové brzdy a ty máš hydrauliky, já chci taký! :-)
A to platí pro jak staré děti?
6. letému jsem nedokázal rozmluvit odpruženou vidli, ale dokázal to pán v krámě při koupi rámu. Asi slyšel i jiný názor…
U mě to zcela a naprosto bez problémů pobrali 6 i 8 letý, jako že se jim ta vidlice samozřejmě taky líbí, ale že všechno má svůj čas pobrali prakticky hned. Synovec 12 let s pevnou a V-čky jakbysmet… Mé děti mají slíbenou odpruženou vidlici na 26", ale ještě nevím přesně, jestli už na té první 13", nebo teprve až na druhé s 15" rámem, uvidíme.
Děti mám 3 a ani u jednoho jsem nemusel řešit, co na kole budou mít
Buď ses jich neptal, nebo je to nezajímá
Anebo to chlapci pochopili
V tom případě jsou to závodníci
Dokážeš přijmout možnost, že si to nechali vysvětlit?
Tak jeste jednou
stare kolo pritelkyne. Pritelkyne vazi cca 50kg. Nove kolo to fakt nevyresi, pravidelne jezdit nebude. Ma ho jen na obcasne vyjizdky. Kolo ma V-brzdy a nechci to menit. Potrebuju novou vidlici do 2000 CZK. Chci aby byla odpruzena, pevnou proste ne. Ma smysl poridit neco z druhe ruky, nebo klidne treba Suntour XCM? Ano, radsi bych XCR ale ten se tezko shani s pivotem na V-brzdy.
Predem diky za dalsi nazory…
Tak tu inzerci zkus prozkoumat, jestli se něco použitelného nabízí. Občas se něco najde, ale lehké funkční i tak stávají více. Ale pamatuju v inzerci třeba staré Scareby někde okolo 3tis, to by pro lehkou ženskou nebylo špatné.
Třeba něco z čeho přes noc zmizí luft.
Odkaz z mého přispěvku jsi viděl?
To je tvuj inzerat?
Osobne bych to teda za stareho otluceneho epicona s ocelovejma nohama nedal.
Není, jen jsem našel na bazaru. Dal, nedal.. já nevím. XCT, XCM nebo starý epicon, co je menší zlo?
ale v odkazu výše jsou odpružené vidlice do 2K