Zdravím, obracím se na široké fórum s problémem, který je zde diskutovaný znovu a znovu. Jezdím MTB na 29HT (ročně 8–10 tisíc km) a protože se aktuálně snažím dát tomu svému ježdění a hobby závodění konečně nějaký systém, tak se v tréninku bez silničky neobejdu. Čtyřhodinové jízdy na HT na silnici nejsou úplně to pravé ořechové :-). Nepotřebuji žádné závodní dělo, vystačím si s hliníkovým rámem, karbonovou vidlí a na základě veskrze pozitivních ohlasů s Tiagrou 4700 (i když jsem původně myslel na 105). Mám několik tipů a nabídek (v rozmezí 20–25tisíc) a váhám mezi Canyonen Endurace AL 5.0 (cca 25kKč), Wilierem Montegrappa (cca 24kKč), Superiorem Road Issue 2016 (22kKč), CTM Blade 2.0 (2017 – cca 20kKč), případně Giantem Contend SL 1 (na 105 s mlhavě přislíbenou cenou cca 25kKč). 25tisíc je strop, přes který nejdu. Co byste z těchto možností volili Vy ? Předem díky za vyjádření názoru v anketě. Přidávám odkazy na jednotlivá kola Canyon , Superior , Wilier , CTM a nakonec Giant . Samozřejmě jdu hlouběji prozkoumat fórum, protože jsem dlouhou řadu dalších značek zatím ignoroval.