Dobrý den,
omlouvám se za dotaz, který padl již určitě mnohokrát, použil jsem lupu, ale stále nejsem zcela moudrý. Dřív jsem jezdíval několikrát do týdne, ale poté jsem začal cvičit a z váhy 95kg jsem se dostal na cca 118kg a kolo, které jsem měl trekingové mi přestalo vyhovovat resp. vypěstoval jsem si vůči němu blok, protože vždycky když jsem jel duše byla skoro plochá až na ráfek a kolo jsem byl schopen píchnout několikrát na den, jen zadní. Kolo má nosnost 115 – 120kg, ale jaksi mi nevyhovuje nebo je to jenom v mojí hlavě.
Měřím 198cm vážím 118kg +3kg batoh atd takže rezerva do 130kg bych to viděl. Do kola bych investoval +20 000kč. Kolo bych využíval hlavně na projíždky do okolí polní cesty + asfaltky a o prázdninách možná nějaké hory, za účelem mírného zhubnutí. Od kola očekávám, že mou vahou nebude trpět a budu moct jezdit komformně a nebát se na které lesní cestě píchnu, nebo zda už nejedu „po ráfku“.
Každopádně zajímal by mě váš názor, zda se vyplatí investovat do kola nového či zda mě můžete nasměrovat, kterým směrem hledat.
Moc děkuji za odpověďi a Váš čas.