Zdravím,
chtěl bych se dotázat na výběr kola.
Dotazů na toto téma je tu mraky, ale jde mi o poměrně specifické požadavky, které jsem v daných tématech nenalezl.
Jde o výběr kola do 20 000kč. Aktuálně toho na kole moc nenajezdím. Ale cyklistika mě a ženu baví. Takže co se týká nějakého ročního nájezdu nyní nejsem schopen odhadnout. Vím, že to není velká částka, ale kdyby jsme tomu nějakým způsobem propadli a daný stroj nesplňoval požadavky tak bych se znovu obrátil pro radu :-)
Ale teď k věci.
Vážím 115kg a měřím 203 cm. Na kole bych ale chtěl vozit dítě v cyklosedačce. V budoucnu možná v tažném vozíku (uvidíme ohledně pohodlí dítěte).
V té sedačce vidím možná problém celkové váze, která bude kolo vystaveno. Přece jen synátor má 2 roky a má 15kg. Co jsem koukal tak sedačky jsou konstruovány do 22kg.
Je taková váha problém a měl bych se na něco při výběru soustředit?
Upřesňuji, že pokud bude na „palubě“ synátor, tak neplánuji nějaké vykotlané lesní cesty a sjezdy přes pařezy, ale spíše silnice nižších tříd a polní cesty.
Moje představa je kolo horské s předním tlumičem. Kola předpokládám 29. Co jsem koukal tak rám asi nějaký 22–23?
Prosím klidně mě vyveďte z omylu.
Co jsem zatím viděl, tak se mi líbí kola od Cannondale Trail 5 nebo 6. Případně kolekce 2019.
Někde se také uvádělo kolo Kross level 7.0
Díky za rady