Zdravím,
aktuálně mám na kole brzdy Shimano BR M445/447. Mám akorát kotouče (SM-RT 56) zralé na výměnu, tak začal přemýšlet, že bych si spolu s koutouči udělal radost a pořidil si celé nové brzdy. Jezdím na HT kole, vrchol toho co jezdím jsou 50tkové maratony v okolí typu Drásal, Rusavská 50 atd (primárně protože mě to baví, nejezdím na nějaké umístění v první desítce, takže ani sjezdy nejedu úplně bez hlavy :D). Mám kolem 85 kg a současné brzdy v nějakém prudším sjezdu musím držet dost na sílu. Zvykl jsem si kvůli tomu vlastně pořád brzdit dvěma prstama, ale chtěl bych se naučit brzdit jen jedním prstem. Vyplatí se mi v takovém případě přechod na brzdy BR-M6000? Nebo to není nějaký velký rozdíl oproti tomu co mám a mám pořídit třeba jen nějaké lepší kotouče a desky? Víc peněz se mi do toho moc dávat nechce, maximálně bych ještě něco pošetřil a vzal M7000, ale pokud tam není nějaký zasadní rozdíl, tak bych rád zůstal max. u deorek.
Někde jsem četl něco o nějakém rozdílném bungee, což ale netuším co je. Rád bych si ty brzdy vyměnil sám, nechal bych si zakrátit hadice podle starých přímo v eshopu a nějak nic neřešil, pokud je to možné. Je potřeba toto bungee řešit?
Předem moc díky za odpověď.