• elkar

    Jen stručně, nikdy jsem to extra nestudoval a odladil jsem si to sám, ale nevím jestli si s tím nedělám větší škodu než užitek.

    Čili jezdím podle počasí 4× týdně asi cca 100km XC styl, takže to je jízda minimálně na 4 hodiny a vždy střídám vodu s tímto: http://www.isostar.com/…ge-790g.html každých 10–20 minut podle zátěže a na každý takový trip spořádám postupně jednu takovouhle tyčinku:

    http://proteiny.heureka.cz/…ova-tycinka/

    Nejezdím to úplně závodním tempem hlavně sjezdy spíš jen tak vypouštím volně, rovinky taky a spíš dupu do stoupání, nejlépe do mírnějšího táhlýho.

    Stačí to takhle jednoduše nebo to zbytečně hrotím?

    Před a po jízdě jím tak nějak normálně, když o váíkendu si to chvi dát ve větším tempu tak snídani mám hodně sacharidovou (vločky, cereálie, …) a po jízdě (1hod +) se většinou slušně nadlábnu.

    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • elkar  

      edit: ten isostar: http://www.axit.cz/…_790_g-.html

      0 0
    • mr.antik  

      když ti to tak stačí…já bych asi měl hlad

      0 0
    • Dejv94  

      Jezdíš 4× týdně po 100km (tedy 400km/týden) nebo dohromady 100km (tedy cca 25km na vyjížďku)?

      Na 100km/vyjížďka bych umřel hlady s tím co vezeš ty.

      Na 25km mi stačí voda/šťáva v bidonu.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Madtomas  

      Tohle vlakno ma velkej potencial na flame :)

      0 0
      • ELx  

        Pokud se tu objeví yuraolomouc a jakef, tak určitě :-)

        0 0
    • roman 3D  

      já si myslím že na takovej nájezd máš tu stravu a pitný režim tak nějak málo propracovaný

      0 0
    • Ondry  

      http://www.bike-forum.cz/…ost-atd.html

      Určitě se tam najde spousta rad i mimo hubnutí.

      0 0
      • elkar  

        To doufám, protože 40 mi není a hubnout nepotřebuju :D

        0 0
        • Ondry  

          Řešilo se to tu mnohokrát a tohle vlákno je nejaktuálnější.

          0 0
          • elkar  

            no už hodinu se v tom snažím najít něco pro mě. :) snad to přijde.

            0 0
    • elkar  

      Tak abych to upřesnil tak jezdím 4× týdně. 3× z toho je 25–30km po práci, tam toneřeším tam mis tačí dvě flašky vody do košíků, ale pak o víkendu jezdím vždy 100km trip, což je vejlet asi na 4 hodiny podle trasy a mám 2L vody, 1L isostaru a teď plánuju koupit 3L vak.

      Hlad.. jako hlad nikdy nemám ale dřív když jsem ty víkendovky jezdil kolem 60km jen s vodou bez čehokoliv, tak jsem místama měl krize, který jsem přikládal prostě a jen třeba náročným stoupáním, ale to jsem pil stylem „když je žízeň“ a to je pozdě jak jsem zjistil. To bylo před lety.

      0 0
      • Carloss  

        na velkej výlet prostě krabičku s jídlem.. 100 km na jedné tyčince bych umřel.. :) a občas neškodí si přečíst složení těch energetických dobrůtek..

        0 0
        • Dejv94  

          +1, na tak dlouhý štreky normálně sváču sebou (chleba, banán,…) a třeba domácí tyčky s medem a sušeným ovocem, zbytečný do sebe tlačit tu chemii, na závodech mi to stačí.

          0 0
          • Dejv94  

            I když teda Nutrend nežeru, po něm mi je spíš zle než dobře.

            0 0
            • hovanec  

              To sedí. Dycky když jsem si dal EXCELENTKU, tak mi bylo blivno jako sviňa.

              0 0
              • elkar  

                Jenže pánové, se sváčou musím zastovovat a to já prostě nerad pokud to není naprosto nutný, takže i podle toho vybírám batoh aby měl kapsy kam můžu za jízdy sáhnout.

                jedna věc je celková strave, před po.. normálně, ale tady mi jde o to rychlé dodání energie během toho výkonu. hlaďák jak se tu občas píše jsem opravdu nikdy nezažil, mnohem blíže jsem měl k dehydrataci. a jestli jsou lepší značky nebo sračky tak prosím klidně posílejte odkazy.

                0 0
                • Dejv94  

                  Proč na těch 5–10 minut (za 100km) nezastavit a nedat si malou sváču? Nechápu tu motivaci se hnát na treninku 4 hodiny v kuse bez najedení (závod je něco jiného). Co jsem viděl tak i na velkých etapákách profíci přibrzdí na občestvovačkách a nahážou do sebe něco víc než gely a tyčky za jízdy.

                  0 0
                • jaja01  

                  ja uz leta zeru tycinky nutrend voltage, co je v tom za sracky nectu, energii doda velice rychle a pripadny hladak zazene … pokud jedu delsi streku, pridavam banan nebo kus cokolady

                  do jednoho bidonu si mycham iontak, taky od nutrendu, isodrinx

                  0 0
                • hovanec  

                  Přečti si prosím příspěvek níže. Dále doplním, že trénovanému jedinci vystačí glykogen na cca 70–90 minut práce (výkonu). Ve fázi, kdy dojde tento zásobní glykogen, tělo začne spalovat něco jiného tuky/bílkoviny. Jestli jsi štíhlý cyklista, tak toho tuku moc nemáš (co jsme měřili, tak většinou mezi 1.5 – 4% podkožního tuku). Navíc je to velmi nevýhodný typ metabolismu ve vyšších intenzitách, protože je třeba dost kyslíku…celé je to mnohem složitější, ale určitě jsi pochopil, proč ty cukry během výkonu potřebuješ.

                  0 0
                  • elkar  

                    Mám 184cm a minulej rok jsem udělal tu chybu, že jsem čtvrt roku chodil do posilovny, takže jsem nahoře sice pěkne oživil prsa, bicáky a tak, ale měl jsem 92kg a potom najednou 98kg, tak jsem s posilovnou přestal, protože já mam pak tendenci hrozně nabírat na objemu a to se mi na kolo nehodí a do zvedání činek už nejsem takovej fanda jako na škole. Takže počítám, že tuhle sezonu bych měl jezdit kolem 95kg.

                    btw. hubnout se mi nechce, protože jsem prostě statnej, silnej a svaly mám tak nějak všude, od pasu nahoru to denne posiluju v praci ve skaldu defacto a tak kolo je pro mě supr na kardio a nohy to je celý.

                    0 0
                    • hovanec  

                      No tak právě proto ta výživa. ;) Nechceš o ty bábovky přeci přijít.

                      0 0
                    • Dejv94  

                      To mi připomělo: http://www.youtube.com/watch…

                      0 0
                      • elkar  

                        Jo něco takovýho. Ne že bych měl slabý nohy ale prostě chodit do posilovny a nabírat svaly nahoře 2kg za týden je tak nějak kontraproduktivní, když člověk chce jezdit na kole.

                        0 0
                        • benny_81  

                          Jestli přibíráš 2 kg svalů týdně to je skoro škoda nezačít s kulturistikou :)

                          0 0
                          • elkar  

                            To není problém na větším tělě. Během července srpna jsem bez extra proteinů necelých 6kg za tři týdny.

                            Ono totiž začneš spalovat tuky a měníš je ve svaly a ty jsou těžší. takže i když jsi lehce tlustej tak váha letí nahoru, přestaneš cvičit a letí dolu protože zase svaly atrofujou a přibývá tuk a ten je lehčí a pořád tak do kola.

                            0 0
                            • Yura  

                              Za 3 tydny si nabral 6kg svalu a jako bonus se tve tuky dokážou premenit na svaly? Ty ses pripad pro chocholouška jak vysitej. :))

                              0 0
                            • raw 4  

                              Jo-jo efekt. :-)… kolik měříš a vážíš…stačí přibližně?

                              0 0
                              • elkar  

                                184cm a behem roku mam kolem 97kg

                                0 0
                            • Breakpain  

                              Jsou světlé výjimky … ale tohle je hodně extrémní případ ;) … se kterým jsem se ještě za svou letitou praxí nesetkal :). Jsi si jistý, že to jsou „jen“ svaly ;) … ale i tak je ten nárůst teda hodně skokový ;). Za tohle by byli rádi i sypači ;)

                              0 0
                              • elkar  

                                jistej si tim bejt nemuzu zadny specialni mereni jsem nepodstupoval.

                                25.7.2014 93kg

                                28.8.2014 98kg

                                0 0
                            • benny_81  

                              Ty mě bavíš :D a kolo si dokázal proměnit v motorku za týden ;) tuk ve sval nikdy neproměníš ;) a jestli mi nevěříš tak tady máš vysvětlení od profíka http://www.youtube.com/watch…

                              0 0
                              • elkar  

                                1:18 ten tvuj typek rika presne to co jsem rikal ja. je to naprosto normalni mozna jsem se nevyjadril presne, ale tady ma kazdy nezdolnou chut kazdyho poucovat o cemkoliv.

                                0 0
                                • benny_81  

                                  Nikde jsem ve videu neslyšel že tuk proměnil ve sval ;) tuky lze spálit a tím pádem vyrýsuješ svaly ale 6 kg svalů za 3 týdny je blbost. Ronnie Coleman (najdi si ho na netu) nabral za 12 let cvičení okolo 30 kg svalů, tudíž cca 2,5 kg ročně. Takže jestli říkáš pravdu dej se na kulturistiku máš šanci být kulturista světových měřítek :)

                                  0 0
                                  •  
                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                    0 0
                                  • elkar  

                                    Ale tak jsem to myslel. spálíš tuky, nabereš svaly. váha jde nahoru v tom případě.

                                    0 0
                      • hovanec  

                        Uaaaaa :D

                        0 0
                  • McBlacky  

                    1,5–4% podkožního tuku? To jste měřili Schlecky, Frooma nebo Wigginse ? :)

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      Moje jarní hodnoty jsou 4–5%.

                      Kamarád má 2–3%.

                      Měřeno kaliperací. Na těchhle hodnotách se pohybuji dlouhodobě už několik let.

                      0 0
                      •  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                        0 0
                      • Yura  

                        2% podkozniho tuku? HAHAHAHAHAHAHA­HAHAHAHAHAH LOL

                        0 0
                    • hovanec  

                      Je to měřeno kaliperem na 12 místech.

                      Znovu opakuji, že se nejedná o celkový tělesný tuk, do kterého se samozřejmě započítává i ten viscerální.

                      Hodnota podkožního tuku je orientační, ale u sportovců koreluje s nějakou odchylkou po přepočtu s celkovým tukem.

                      1.5 % není nereálná hodnota podkožního tuku.

                      0 0
                  • Marskatin  

                    1,5% nevěřím. netvrdím, že jste to nenaměřili, ale pochybuji o správnosti tohoto měření. Někde musí být chyba měření. Celý ten rozsah se mi zdá strašně nízko, 4–8 % to už bych bral.

                    1,5% to má kostra, na které zbylo po ohlodání červy trocha mastnoty.

                    0 0
                    •  
                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                      0 0
                  • Lada,s  

                    Zapoměl jsi dodat na cca 70–90 minut práce při maximální intenzitě. Aby si někdo nemyslel že po hodině výletu spálí všechny cukry :))

                    0 0
                    • hovanec  

                      Tax maximální asi nééé, uvažuj… :) Stačí na hranici aerobně anaerobního metabolismu.

                      0 0
      • hovanec  

        Něco málo přidám. Je velmi jednoduché si spočítat, kolik přibližně spálíš. Jestliže máš sporttester je to ještě lepší. Podle toho samozřejmě musíš přizpůsobit i příjem. Sacharidy během výkonu přijímej ve formě tyčinek nebo můžeš použít sacharidové nápoje. Nicměné varianta nic nejíst je asi ta nejhorší možná.

        Používám Chimpanzee http://www.chimpanzeebar.com/

        Je to čistě přírodní, bez chemie a zatím mi z toho nikdy nebylo zle jako mi bývá z těch různých dobrot, co se prodávájí – Nutrendem počínaje a Inkosporem konče (i když přiznávám, ten jsem měl a nic mi nebylo, ale ta chemie…).

        k jonťáku: ze začátku hypotonický roztok, potom asi po hodině izotonický, ke konci hypertonický roztok. V průběhu doplňovat vodou.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • elkar  

          Musím připočíst ještě další věc. Přes týden funguju jako skladník, takže denně podle krokoměru nachodím 9–15km a tahám za sebou tuny zboží po skladě. Ručně.

          Jinak ten isostar co už nějakou dobu používám je právě izotonický co jsem bral při té zátěži co pro mě taková trasa je jako prostě střed. Že se tím nedá moc co zkazit, zase nemám kapacitu na to účině sebou vozit nebo si míchat 3 různý.

          Ty tyčinky vypadaj sexy, nutrendy mi nikdy moc nechtuanly ale špatně mi po nich nebylo.

          0 0
          • hovanec  

            Vtip je v tom, že ten Isostar se dá naředit na hypertonik. Je to pouze o obsahu jontů na litr.

            0 0
            • hovanec  

              Nebo hypotonik

              0 0
            • elkar  

              Tak to teoreticky stačí změnit poměr toho jak velké doušky piju toho jonťáku a jak moc vody z vaku ne?

              0 0
              • hovanec  

                Teoreticky ano, ale tady jed spíš o hydrataci před výkonem (hypotonik), pak hypotonik během (nebo voda). Pak dávka isotoniku, pak hypotonik nebo voda a nakonec dávka hypertoniku. S prodlužujícím se časem výkonu se zvyšuje vyločování jontů. Všimni si typu potu. Ze začátku ztrácíš více vody, ale potom se to celé překlápí. Proto nakonci tolik jontů. Ale zase to nepřeháněj. Dodrž doporučenou denní dávku, abys nezatěžoval zbytečně ledviny.

                Chce to něco vědět o fyziologii, jak tělo funguje, pak i pochopíš ostatní věci, co souvisí s výživou, hydratací během výkonu…

                0 0
                • elkar  

                  Proto se tu ptám. Já to nikdy extra neřešil, hladák jsem nikdy nezazil na kole spíš jsem halvně v lětě byl občas blízko té dehydrataci a s 3000km na sezonu jsem pořád ještě těžkej turista nic vážnýho, proto jsem myslel, že by mi stačila nějaká střední cesta.

                  0 0
                  • hovanec  

                    Ale Mlho…o tom tu už dobrou čtvrthodinu hovoříme… :D

                    0 0
                    • elkar  

                      Ale já jsem Tuček, pane profesore.

                      No tak to jsem rád, že to tak je, já měl trochu pocit, že buď to to musím děsně hrotit do poslední kalorie jinak je to k ničemu. Navíc letos chci najet mnohem víc km, tak uvidím jak to půjde na ty delší trasy.

                      0 0
                      • hovanec  

                        Jde o to přijmout KVALITNÍ kalorie. Chleba se sádlem není úplně vpoho. Dobrý je banán. To je asi tak top ovoce, co se dá vozit. Pak sušené ovoce, sušené maso (omezeně, páč bývá dost slané = dehydratace). Je toho spousty, sám si musíš vyzkoušet, co Ti chutná a vyhovuje.

                        0 0
                        • McBlacky  

                          na vytrvalostní tréninky je chleba se sádlem lepší než banán – a ted si nedělám prdel

                          0 0
                          • hovanec  

                            Na hypoglykemii vážně ideální. ;) Spočítej si, za jak dlouho se takové sádlo dostane do krve jako glukóza. Ten chleba je samozřejmě obilí, to se uplatní poměrně snadno jako zdroj energie, samozřejmě se všemi negativy bílé mouky.

                            0 0
                            • McBlacky  

                              píšu vytrvalostní tréninky. Dostat se na ZDV tréninku do hypo lze pokud někdo:

                              1. vyrazí na zdv ale jede tempo nebo výš
                              2. vyrazí na delší zdv a nic si nevezme k jídlu
                              3. vyrazí na delší zdv než aktuálně je schopen dát

                              všechno tohle je chybně

                              0 0
                              • hovanec  

                                Tak proč to ti výrobci energy gelů pořád nepochopili… :)

                                Už to vidím: „Ochutnejte náš nový produkt na maratony! Chleba se sádlem jako lahodný energy gel.“ :D

                                Né vážně… nějaké tuky přijmout musíš, to bez pochyb, ale chleba se sádlem je extrém. Pokud to umíš načasovat, tak proč ne, ale i tak je to nevýhodný zdroj energie. Výhodnější bude vždycky jednoduchý sacharid.

                                0 0
                                • Yura  

                                  McBlacky je starej provokater, jako dalších 50 tady.. :) Jiste ze chleba se sadlem doda energii, to dodají knedle plnene uzenym taky, ale je to IDEALNI, LEHCE STRAVITELNE pro telo při zatezi? NE NENI a proto neuvidíš Wigga při najizdeni aby se ladoval chlebem. Fakt demence…

                                  0 0
                                  • McBlacky  

                                    to zase hrotíš, já psal, že je lepší než banán. Protože banán je extrémně krátká energie a to se ti prostě hodí jen někdy. A samozřejmě jen v případě, že je ten banán hodně zralej, což většinou není.

                                    Závěr je takovej, že banán prostě vhodnej na najíždění není a jeho obliba je jen díky dostupnosti a ceně.

                                    navíc v tom chlebu se sádlem je podle víc energie a líp rozložený. Ovšem nesmíš to pojmout jako zachranou položku když máš hypo, to je banán lepší. Pokud ale jíš po 60–90 minutách tak jako když ho najdeš…

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      "Protože banán je extrémně krátká energie "

                                      Co si predstavujes pod timhle pojmem? Banan diky vlaknine nemá ani zdaleka takovej nastup a rychlej pokles jako cista glukoza a cukry obecne, které jsou napr. v gelu bez vlakniny. Naopak banan bych řekl je idealni, hlavne pro zaludek daleko prijemnejsi nez mouka a taky ma nejake ty minerály které se muzou hodit ze.. Takze jedinej kdo to tu hroti ses tak mozna ty. Banan je naprosto bezna svacinka u profiku při treningu a kdo chce, není problém k tomu bananu zobnout třeba trochu kokosového oleje nebo ořechového masla pro ještě pomalejsi vstrebavani do krve..

                                      0 0
                                      • hovanec  

                                        Ještě dodám, že banán, stejně jako ostatní tropické ovoce, má tu výbornou exotermní vlastnost. V létě se to vážně hodí, když se potřebuješ chladit.

                                        0 0
                                • Melvin  

                                  Blacky to napsal dobre, hlavne bod 3. Taky jsem kdysi nechapal, ze ikdyz jedu ve ZDV tak mi po 3 hodinach pomalu dochazelo. Stavalo se to hlavne ze zacatku jara. Ted jsem na dlouhe treninky zvykly a i kdyz si zapomenu vzit neco k jidlu v klidu ty 3 a vice hodin dam. Takze za me, nejake lehke jidlo ano, ale gely na najizdeni je podle me naprosta blbost. Chce to jezdit a vysledky se dostavi.

                                  0 0
                                  • hovanec  

                                    Jenomže ten katabolismus po 90 minutách nijak neošidíš, když nic nesníš. Prostě to ber tak, že jakmile ti dojde glykogen, tak jedeš na katabolické reakci. To je fyziologie, tak to funguje. To, že nemáš hlad nic neznamená.

                                    0 0
                                    • Melvin  

                                      Jsme se asi nepochopili, ja nemluvim o zavodnim tempu, ale o vytrvalosti.

                                      0 0
                          • n04r3d  

                            já bych doporučil ovesnou kaši pojíst před jízdou

                            to je mnohem lepší než nějaký „moravský musli“

                            0 0
                            • elkar  

                              To už praktikuju ne teda kaši ale banány s ovesnýma vločkama…

                              0 0
                              • n04r3d  

                                já jsem dřív snídával vločky s jogurtem ale pak se mi z toho jednou udělalo na blití a od tý doby to nepozřu

                                0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
                  • raw 4  

                    Nechci se v tom moc šťourat, ale jak to že najedeš jen okolo 3 tisic, když dle tveho najedeš v průměru cca 180 km tydně, čili přibližně 750 km měsíčně?

                    0 0
                    • elkar  

                      To je tím, že třeba minula sezona pro mě byla jen neěco přes 3 měsíce ježdění. Od července do října.

                      0 0
      • raw 4  

        Hm tak jestli dávaš 100 km za 4 hodiny ve slušným terénu s tim co k tomu jíš tak klobouk dolů…kde jezdíš?..nechytaji te křeče?…ještě chvilku do toho šlapej a mužeš se tim živit..:-)

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • elkar  

          Asi 70% je po cestě zbytek šotolina, polní cesty. Stoupání tam jsou takový větší asi jen dvě ale celkově mi to házelo myslím že stoupání a klesání kolem 2200m. jako součet kde nejvyssi bod je 705mnm (Mchovský Kříž co se jezdí na sudetech) a nejníž kolem náchoda to je asi 340mnm.

          Ono kdyz jsou tam po silnici sjezdy ze dvacet minut neslapnes do pedalu a veezes se tak si odpocnes no.

          0 0
          • biker jura  

            hmmm nastopano 2200m na 100km s pruměrem 25km/h na mtb…asi slušnej oddíl

            0 0
            • raw 4  

              jsi tedy skrytý talent a měl by ses tomu věnovat, protože třeba na Podkrkonoškým maratonu (90 km/ 1900 m), má vítěz okolo 3:40… to bys jim dal dobře pokouřit..

              0 0
              • McBlacky  

                jestli to jede po širokých cestách v lese -šotka, hlína, asfalt. Tak to reálný je, samozřejmě do určitýho převýšení :)

                nemůžeš to srovnávat se závodem, kde to vede i v terénu

                0 0
                • raw 4  

                  No bez pořádný výživy a v podstatě bez soustavného treninku s převýšením přes 2 na mtb…podkrkonošsky maraton byla trochu nadsázka..protože jsem hledal něco přibližně podobného,co uvedl a taky že tu trasu trochu znám…

                  0 0
            • Pavel  

              Zřejmě MTB brácha od knížete… :-DD

              0 0
      • mr.nikdo  

        Na to kratke staci musli tycinka anebo banan.

        A na to delsi vlastne taky, jen ve vetsim mnozstvi.

        Nekde tady psal tusim Rychlej turista, ze jezdi na 1 den stare rohliky. Coz neni spatne, kdyz mas cas zvykat (treba na silnici).

        0 0
    • jandys  

      Mě osobně se příčí všechny sračky od nutrendu a podobných značek a dlouhodobě bych to do sebe určitě necpal, to samý různý energetický tyčinky, to je chemie. Osvědčily s mi dvě věci:

      domácí müsli tyčinky, primitivní výroba a víš co tam máš (vločky, sušené ovoce, oříšky, kokos, med a voda, můžeš přidat i vejce aby to drželo pohromadě, na netu je hromada návodů a je to vážně vydatný)

      další oblíbená varianta je domácí tmavý chleba, trocha marmelády a nakrájený ovoce, zabalíš a jedeš. Jsou tam různě „rychlý“ sacharidy což je ideální pokud jezdíš spíš intenzivně.

      S pitím ti neporadím, ale zastávám stejnej názor, jonťák maximálně na závod, jinak vždy stačila voda s nějakým minerálem.

      0 0
      • Pavel  

        Nejlepší jonťák je pivo… ;-) A klidně můž být i nealkoholické…

        0 0
        • jandys  

          pochopitelně, na to si rád v klidu zastavím :)

          0 0
        • roman 3D  

          pívo jó ale nealko né:-)

          0 0
          • Pavel  

            Však to já taky psal jen alibisticky, kdyby zase někdo prskal,že alkohol na kolo nepatří… ;-)

            0 0
      • hovanec  

        Ideální záležitost. Kdo má chuť a čas, tak je to super, druhá alternativa jsou přírodní produkty třeba od zmiňovaného Chimpanzee. Existuje ještě pár výrobců, co nepoužívají chemii, ale je jich jak šafránu. To je samý aspartam, sukralóza, košenyla… BUEee. Nenní nad to, když si umíš vyrobit kvalitní tyčinky s vyváženým obsahem přímo pro tebe.

        0 0
        • elkar  

          Zkusim ty šimpanze, vypadaj sexy a snad to bude stravitelný. Vyšší cena je OK.

          0 0
          • hovanec  

            Je to sice dražší, ale ty tyčinky jsou vážně super. I ty šejky. Pokud se ti nechce nic chystat, tak je to dobrá alternativa. Taky nemám občas vůbec náladu na to si něco pracně chystat, tak je mám schované ve spíži… :)

            Mají i nápoje.

            Na závody si taky beru jen opičáky.

            Líbí se mi prostě ta myšlenka, že je vše 100 % natural.

            0 0
    • elkar  

      Jsem netusil ze se lidi budou chytat toho casu. Na tech 100km mivam prumernou rychlost kolem 22–24. Jsou tam fakt jen dve horsi stoupani (machovsky kriz a vysoka srbska to se jezdi myslim oboji na sudetech) jinak je to na pohodu. Ja chtel vedet nejaky ty triky a tipy a to jsem se tu dozvedel, takze to jsem rad a dal bych to nerozvadel.

      0 0
      • jonti  

        Ohledne jidla, kdyz jis normalne pred a po vyjizdce, tak staci s sebou par tycinek, spis tech vetsich jako Nutrend Voltage nebo Flapjack, pripadne rohlik se syrem a necim dalsim. A to jist podle chuti a hladu.

        0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Najez se normálně v hospodě a nic neřeš ;-)

      0 0
      • hovanec  

        Jasný, šupni tam smažák s tatarkou z pixly a neřeš to. Gurmánský zážitek zaručen. ;)

        0 0
        • Kubiczech  

          Někdo tohle, někdo si doma peče musli. Každého volba.

          0 0
          • hovanec  

            To je fakt. Co se do toho seru, stejně za pár let dojdou do poradny z karcinomem.

            0 0
            • Yura  

              A ja si dal dnes varene kralici hlavy(mozečky mnam :D ) a kruti krky. S cim dojdu do poradny ja? Snad mi nenaroste na krku kralici hlava, to bych nerad. :(

              0 0
              • hovanec  

                Ale tady byla řeč o smaženém polotovaru.

                0 0
                • Yura  

                  Jakem polotovaru? Na smazenem sejru je podle me nejhorsi to smazeni, rozhodne ne ten sejra. :) A tatarka z pixle o které tam pise taky není nic hroznyho a to jsem fakt na zradlo magor.. :))

                  0 0
                  • hovanec  

                    Jsi si jistý tím, co říkáš??? :D

                    Myslíš, že kuchař Ti obalí ajdam a dá ho do fritézy? Muhehe!

                    Je to prach sprostý polotovar z mrazáku, který se sýrem nemá nic společného. Ta žlutá hmota nese název mlékárenský výrobek, protože takovou zhovadilost ani nemůžou obchodně nazvat sýrem. Probuď se člověče. Doba, kdy se v restauraci smažil normální sýr je dávno pryč. Když si ještě vezmeš, v jakém laku na rakve to máčejí…tfuj.

                    0 0
                    • Yura  

                      Jasny, ja myslel když si sam ten smazak udelam. Jinak je to osizene jak jen to jde to je pravda. Proto ja ani nikam na jidlo nechodim, nepotrebuju platit premrstene peníze za to, abych si dal surovinu nejistého puvodu a jako bonus k tomu vzorky DNA od kuchtika, kterej se před tim nez sel obalovat muj rizek skrabal na kadaku a hledal v nose holuby. :))

                      0 0
                    • Pavel  

                      Není to tak všude a vždy. Jednou jsem málem dostal od kuchaře na budku, když jsem se zeptal, jestli ten „sejra“ je zmražený polotovar. Dokonce mi ukázal chlaďáku vytáhl a ukázal plato s ručně obalenými sýry.. ;-)

                      No dnes je mi to už jedno, sejry nemůžu…

                      0 0
                      • hovanec  

                        Smažák ve slušné restauraci nemá co dělat. Pokud ten kuchař prezentuje svoje umění tímto způsobem a nestydí se od lidí vyžadovat za toto peníze…

                        Smažák patří do nádražního bufetu a ne na menu slušné restaurace. Kdy už to ***** pochopíte. A vážně lituji ty, co za to platí. Není lepší si dát pořádné jídlo z normálních surovin? Je to nehoráznost chtít za takovou šlichtu peníze, když jako zákazník vím, jak to vyrábí. Vytáhnu z mrazáku, jebnu do fritézy, šup tam k tomu kedr z pixly. Prostě smažák je jídlo bez nápadu, bez chuti. Ale Češi nic jiného neznají a je jim líto dát peníze za pořádné jídlo.

                        Bohužel začarovaný kruh hospodský-český strávník.

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Kdyby smažák lidem nechutnal, tak ho do sebe necpou. Naštěstí většina není případ jako YuraOlomouc a necpe do sebe věci, které jsou sice zdravé, ale ne zrovna chutné :)

                          0 0
                        •  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
                        • Yura  

                          Se staci podivat na ten porad Pohlreicha. Je to hnus většina tech podniku a tam kde to ma nejakou uroven a vari se fakt s kvalitních cerstvych surovin, zase stoji jedno jidlo tolik, ze na to ma malo kdo…

                          0 0
                          • hovanec  

                            A vo tom to je. Je to všechno o národní hrdosti. A Češi pořád hledají něco levného. Jde uvařit za stejné peníze, mnohem chutněji, s nápdem a jídlo, o kterém si lidi budou povídat, že se do restaurace/bistra vrátí. Jenže to je práce. To většině hospodským nevoní si dát s jídlem práci. Jebnu hovno do fritézy a vualá – lidi, co byli zvyklí 20 let držet hubu za to rádi zaplatí. Nic jiného neznáme a stojí to o 5 Kč míň než něco chutnějšího.

                            Jste vážně padlí na hlavu, že za to necháváte v hospodě peníze. A platí pořekadlo: „Bez peněz do hospody nelez.“

                            Tímto končím debatu na téma smažený sýr, protože jeho zarytí obhájci budou bojovat, pokud nevymřou.

                            0 0
                            •  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                              0 0
                            • Yura  

                              Cesi k tomu ještě nedospeli no. Koncept zavodni jídelna jim stále vyhovuje, hlavne ze toho je hodne a zaplacne jim to zaludek. Ze jim to nic neda a budou jen odporni rosoloviti hnusaci je jim jedno. :))

                              0 0
                              •  
                                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                0 0
                        • Pajas04  

                          A kdy už ty pochopíš, že někteří lidé si smažák jednou za čas dají, protože jim chutná?

                          0 0
                          • hovanec  

                            A když v jídelníčku není, tak si vyberou něco jiného. nebo si myslíš, že si lidi řeknou: „Jé, táto, tady nemají smažák. Jdeme domů.“ Muhehe!

                            0 0
                            • Pavel  

                              Smiř se s tím, že jsme národ milující smažené. Jak řekl jeden moudrý plešatý člověk :-)), kdyby řízek kandidoval na prezidenta, tak to vyhraje; teda pokud by protikandidátem nebyl smažák… ;-)

                              Ano, klidně to tak může být. Nemaj smažák = příště tam už nejdem. Teda předpokládám, že se bavíme o normální „hospodě“, ne o nějakém hogo fogo top podniku a padesát hvězdiček k tomu…

                              0 0
                            • Pajas04  

                              A co jako? Mylsíš, že máš univerzální pravdu nebo co? Podle mě si to myslíš, co tak čtu tvé příspěvky i v jiných vláknech.

                              0 0
                          • Yura  

                            Jak uz tu padlo je smazak a smazak. Je rozdil jestli si dam fakt eidam usmazenej v cistem nepouzitem oleji a nebo nejakou sracku, která nemá se syrem skoro nic spolecne, ma to 30 prisad aby to ten sejra připomínalo a nasledne se to smazi v nafte, která se v tom pajzlu pouziva pul roku. To je pak opravdu velkej rozdil. Tu první variantu bych si klidne dal. To druhé je tak leda idealni recept na raka.

                            0 0
                        • Pavel  

                          Stejně tak ale můžu říct, že umění není ani knedlo-vepřo-zelo, svíčková, pečená žebra, vínršnicl, dršťkovka či gulášovka…

                          A poněkud si protiřečíš – ručně obalený eidam z chlaďáku není z normálních surovin?

                          0 0
        • R-A-D-I-U-S  

          Ty máš skleněnou kouli, že víš co si dávám v hospodě ? :-)

          0 0
          • hovanec  

            Nenapsal jsem, co si dáváš v hospodě. Napsal to jsem formou pobídky. ;)

            0 0
    • elkar  

      No, nakonec jsem se v té změti profíků a klávesnicových bojovníků dozvěděl, to proč jsem tohle téma zakládal a tímto děkuji všem nápomocným.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce