Přijedu z výletu, sním jídlo, které jsem si připravil, potom sním jídlo co mám připravené na následující den a v mnoho případech sežeru vše co najdu v ledničce a jejím okolí. Potom se divím, že jsem tlustý. Trpíte také někdo tímto jevem ?
Přijedu z výletu, sním jídlo, které jsem si připravil, potom sním jídlo co mám připravené na následující den a v mnoho případech sežeru vše co najdu v ledničce a jejím okolí. Potom se divím, že jsem tlustý. Trpíte také někdo tímto jevem ?
Jídlo do mě padá jak Němci do krytu a mám s bídou 72kg.
asi tak..
oui
Tohle si přečti po třicítce :-)))
pravda :-)
Mam skoro sedmatricet a furt jsem hubenej jak lunt a pritom docela zeru. Jedinkrat v zivote jsem byl tlustej jak vepr, kdyz jsem 3 mesice lezel v nemocnici bez pohybu a taky zral + sladkosti. To jsem malem potom ani neodjel, nemohl jsem se dostat do obleceni :-D Nakup aspon zakladnich hader na novou „postavu“ mesic zas normalniho pohybu a byly zas puvodny hadry akorat. U me asi kombinace spousty pohybu a hodne rychlyho spalovani.
které ti dost intenzivně závidím :)
Jo. :-) Ale nejsem tlustý.
intenzivně s tím bojuju, střídavě oblačno :)
při rozumné váze mě drží kolo
Akorat kdyz si zahulim:)
No to mi ani nepřipomínej,to někdy ani neusnu jak mě bolí břicho z množství jídla,ale nejlepší je že to jídlo po hulení tak krásně chutná :-)
Jíst po zahulení je blbost, to hned přestane ta tráva účinkovat :)
Je to lepší než usnout u televize :-)
Tak si dáš další brko. Alespoň dostaneš zase hlad ;)
tak nějak zahulím si a sežeru všechno co je předemnou :-D
Mám to podobně (klidně i když nejedu na výlet :), ale tlustý teda zatím nejsem :-)
Já po tréninku zamířím do ledničky a zůstane poloprázdná.. a na tréninku přemýšlím nad tím, co si doma dám :-D Horší je, když mě na maratónu chytne hlaďák, to je pak peklo na zemi …
:-)
na to kolko mas rokov mas pod zatazou pozoruhodne myslienkove pochody, skoro ako zrela styridsatnicka :-)
Tak to teda nevím..spíše bych řekla, že ženy ve věku, který uvádíš, přemýšlí nad tím, co nesní aby nepřibraly .. ale když myslíš.. =))
Jo mám to taky:-)A léčit to nejde.Chce to se najíst moc najednou,ať potom nejíš pořád celou noc.Já to řeším že si dám sachariďák s mlékem,ten zasití dost a pak se normálně ještě najím…
JO! :)
Žravostí trpím od narození. Na už na druhém stupni základky jsem snědl ke svíčkové 15 knedlíků. Kdybych nesportoval vypadal bych jak nebožtík Růžička. Raději budu dřít jak kůň než bych si odtrhl od huby :-)))
tak to je spotřeba jak malý tank :D
JO, 15 knedlí je tak akorát :-).
knedli mužes zežrat kolik chces ale stejne ti to nic neda :D
Nedá ale pan žaludek je spokojen :-)
spis je spokojeno to co je na brichu a svaly to nebudou ;-)
Nějaký sacharidy v tom budou, takže energii ti to nějakou dá. Dokonce v tom bude i trochu bílkovin ( z vajec ).
Já nežeru na složení, já žeru na chuť! A to je hodně velké rozdíl frájo :-). Kachna, zelí a třeba 10 knedlí je ideální oběd a je mi buřt že někomu z toho už jen při čtení roste břicho a zadek :P.
on je hlavne problem ze z toho nic neroste :D do tedka jsem zral takove sracky a furt 186/70kg
Pánové (Frostty a nox159) zachovejte klid a vyčkejte do třicítky ;) Jsou i výjimky který můžou beztrestně žrát i pak (pár jich znám), ale většina to má jinak.
Pokud se geny nepoplaší, tak budu zrovna ta vyjímka. Každopádně to má své nevýhody, při borelióze sem se vyloženě ztrácel..
pokud jiš hodne ale je to sajrajt tak nepribiras ani nehubnes jen chodis casteji srat :D zazil jsem ze jsem zral fakt sracky same rychle cukry… a chodil jsem srat treba i 5× denne :D
pokud jis kvalitne ale moc tak je ti těžko od zaludku pocit tezkeho zalodku nekdy na bliti…
pokud jis kvalitne a tak jak mas tak pribiras pokud chces, pokud chces tak hubnes… :)
Pobavils, ale tva pozorovani IMHO neplati na vetsinu populace.
do 25 let jsem mohl sežrat cokoliv v jakémkoliv množství a byl jsem vychrtlý jak pes, potom přišlo sedavé zaměstnání a asi zpomalení metabolismu a všechno je jinak :)
ale porad plati, kdyz chces pribirat tak pribiras kdyz chces hubnout tak hubnes… ano jde to jen musis chtit.. :)
hodně chtít, fakt hodně :)
zas tak hodne ne… staci jen motivace, proste si dat cil a jedes… :)
chce to chtít moc, zatím chci jen trochu, tak se moc nesnažím :D
Ale hovno :)
samozrejme na to ale musis mit mentalne…
rika se ze po třicitce se zmeni metabolismus ale spis jde o to ze človek už ma babu nejaky standart a nema potrebu na sobe dal makat nic ho do toho „nenuti“… tak proste zlenivi a kg jdou nahoru to je cele… ;-)
pak si vymysli jen ruzne obhajoby svoji postavy ze poradny chpal musi neco vazit…
co je to chpal? :)
Neplácé prosím tě.
Cpu do sebe jen to nejlevnější co jde sehnat (snad jen vyjma čajů) a na záchod chodím max 1× denně. V tvém pozorování je někde chyba ;)
tak toho jis malo… :)
Tolik, kolik potřebuju pro jakž takž fungování :). Nevidím důvod jíst víc než je nutné.
to máš dobrrý
na to ti snad jen napsat počkej za pár let. Ne že bych ti to přál
na druhom stupni zakladky som po rannom treningu dal daval ako druhe ranajky jednu celu vianocku, 8 jogurtov a dve piva. vtedy sa to spalilo, dnes uz nie.
Jsem nevěděl, že už tehdy se na Slovensku provozovalo sumó :-)))
Cha, taky jsem to měla :)
Dá se to léčit, jmenuje se to „nežrat“ :))
Mně se osvědčilo jíst málo a průběžně, pak hlaďák nedostanu. Od jara mínus dvě konfekční velikosti (tj dolů o cca 11kg, nyní na snesitelných 57kg) a líp se mi dýchá. I na tom kole to jde o moc líp.
dobrá práce, gratuluju
Tak to je slušný, já mám to samé, akorát startovací čára byla někde úúúplně jinde, takže to není takový sukces :-)
No tak já už se před sebou styděla…prostě krizovka. Nejsem teda šílenec co si váží krajíčky chleba, ale jím méně, častěji a přece jen jinak-zelenina, celozrnné pečivo, sýry s minimem tuků atd, ale jako jednou za čas si sladkost taky dám, nebudu se stresovat, no ne? :) No a pohyb. Kolo a pobíhání se psem. Žádná fitka, kde by mně mučili při tepech 180. A velká podpora doma i v práci.
Ještě musí jít něco dolů, ale pěkně postupně. Teď jsem na 162cm/57kg
To je v pohodě váha, holka zase nemůže být moc velká vychrtlina :)
zas mas blbe reci :-), dokazes vobec mysliet na nieco ine?
Tohle není nic pro mne.
Jsem si řekl, že se nebudu trápit a jím prakticky pořád stejně – no vlastně ví než předtím, ale pravidelně. Každodenní odpolední kafíčko s dortíkem bych si neodpustil :-). Spíš jsem začal trochu makat, z počátku to bylo skoro každý den 1,5hodiny nějakého pohybu, teď už to trochu flákám, protože jsem „usnul na vavřínech“ – překročil jsem původní plán na celý rok a trochu polevila motivace. Ale váha se zatím drží. Váha –11kg a tipuju že ještě tak svaly +3kg, takže celkově fakt rozdíl.
Tak na jaře budeš hubeňour a na novým kole:) Dobrej cíl:)
Hubnutí je psychická záležitost!
Hubeňour jsme nikdy nebyl, k tomu se už asi nedopracuju, ale je pravda, že loni už jsem byl nechutně tlustej, protože 176cm/94kg už je fakt hodně.
Kromě toho, že jsem se na sebe už nemohl dívat, byly hlavní motivací kolena, která mě už prostě neunesla.
Ale s tím kolem máš pravdu – taky jedna z motivací – no teď už spíše odměna :-)
No já mám teď 185cm/100kg a pamatuju si doby když jsem si říkal, ty vole, mám 85kg, to jsem tlusťoch! :)
pokud to jsou svaly, tak pohoda
já v letě po úraze nabral asi 5 kilo sádla a nejde to dolů a nejde a nejde a nejde a nejde a nejde :)
budu muset jinak vykoumat jídlo a začít tahat do práce svačinky a zakázat si je sežrat najednou :D
zavidim, ja vzdycky po uraze nebo nemoci tech 5kg shodim a pak je nabiram min 3 mesice :D
já ti ty špeky pošlu, můžeš si je v rámci tréninku předělat na svaly :D
špeky nebrat!!! ;-)
Máš recht! Celá moje rodina, po kterých mám tyhle geny, je průměrně kolem 120Kg a diví se, proč mají tuny nemocí – fuj, fuj a fuj! :-)
to ja chcu tedka pribrat i tuk samozrejme dostat se na 80kg na jare shodit 3kg tuku a budu spokojeny :)
Zase jako chvístkovi se ti musí jezdit dobře do kopce. Na sobě poznám skoro každé kilo. Na poslední Javor jsem se drápal po skoro týdnu neježdění a navíc v dost chladném počasí, takže se nadechovat jen nosem a v poklidu, no a i přes mizernou fyzičku jsem díky nižší váze byl nahoře cca za stejnou dobu jako při jízdě na pohodu v létě, to mě docela potěšilo :-)
ackoliv je to divne tak si davam lip roviny nez kopce… (pocitove…)
jinak jak jsem jezdil tak jsem mel cca 71–73 tedka jse to dotahl na 75… a 77 bude pro me idelani, stejne pokud zacnu na jare vic najizdet tak i nejake svaly pujdou dolu…
to je dobře ne? … pokud jsou nějaký svaly na kole nepotřebný tak to je akorát váha navíc = na obtíž.
to neni dobre, kolo neni stredem vesmiru a pokud nepujde o bednu na vetsim zavode nema to cenu shazovat svaly na urok vykonu vetsiho o 2%… :)
Tohle taky používám na obhajobu svého ochablého svalstva :-D
Jó kdyby svaly, ty mám tak maximálně na nohou, jinak pěkně vyklenutý břicho :) Teď jsem začal dělat pravidelně alespoň kliky a sklapovačky abych taky něco dělal pro horní polovinu těla a začínám se cejtit líp :)
Kliky jsou super, že se dají dělat kdykoliv a kdekoliv :)
třebas kliky u dveří :)
ha, mám nápad. já si ty svačiny budu schovávat u kolegy v jiné kanceláři a on dostane úkol hlídat mě, abych to nepožral…
Někdo tady psal cosi o třicítce. tak si dej bacha, máš jí na krku :)
Já míval i 115 – vykrmila si mě z 82. Už je dva roky v prdeli, mám cca 95 a pomaličku to jde dolu :-)
podobně. taky si mě vykrmila a už je v tahu a s ní i kila :)
Kila? To máš dobrý, u mne statisíce.
já to stopnul celkem brzo, takže mě to stálo akorát nějaký vztekání se a pár vlasů
Miláčku, co by sis letos příla k vánocům? Já bych se chtěla rozvést! Hmmm, tak drahej dárek jsem nečekal!
Já měl chvíli při skoro stejné výšce jednou v životě 78Kg a připadal jsem si jak nechutné tlusté prase a už jsem se necítil vůbec dobře. Včil jsem kolem těch 70Kg a je mi suprově. Jednou jsem to na druhou stranu dotáhl k 66Kg a to jsem pak skončil v nemocnici (vysoké tepy, obrovský tlak a normálně nezastavitelné krvácení z nosu, přitom normálně jsem kliďas s tlakem spíše nižším) a bylo mi ještě hůře – mám nějaký malý rozptyl :-) Byl jsem ale hodně tlusté děcko a od určitého věku jsem se naučil hlídat, protože už se nechci dostat do stádia, kdy jsem si tkaničky kvůli břichu musel zavazovat na dvakrát…
No, asi budeš jinej somatotyp.
Nejnižší váhu co si pamatuju byla 75kg, v pase cca 75cm, hrudník asi 110 a stehna 55 – joj to byly doby :-D
Ale teď jsem taková zdechlina, že bych se na těch 70kg klidně dostat mohl.
Poprvé v životě jsem se změřil krejčovským metrem :-D Hrudník 98cm, 71cm v pase (sádla na břichu se snad nikdy nezbavím) a na stehnech jsem letos shodil neuvěřitelně (podle oblečení, všechno na mě teď vlaje) takže bídných 50cm. Je ale fakt, že přes léto jsem se hrozně rozměrově zmenšil, každý se ptá, jestli nejsem nemocný – holt moc nežeru a byčil jsem pořád do kopců.
Hm břicho je můj věčný problém, potřebuju to objemnější sádlo proměnit za méně objemné svaly. Kromě toho má sádlo na břiše takový podivný tendence se klenout na viditelnou stranu (vana :o) Já snad budu muset snad začít cvičit nebo tak něco…! Půl roku jsem doufala, že se tomu vyhnu, ale asi není zbytí:)))
Cvičení odkládám na dobu, než napadne sníh. Pak se břicho nevyhne právu útrpnému! :-)
To mám teď, před dvouma rokama –20 Kg. Děs.
To tedy je. Nesmí to překročit určité hranice, vím o čem mluvím. Bohužel ;)
jsi šikovná, máš můj obdiv, ale zas to nepřežeň, ženské tvary jsou hezké :)
Jak se dá prdel hezky nazvat že? Jinak souhlas!
cože, 57? Si propadla roštem kotle v Dachau, ne?
Ale hybaj se nažrat!
hm, zit po 40-tke ako jogin…mas moj obdiv, na to nemam.
Omyl. NEDÁ se to léčit!!! :-)
To chce doplňovat cukry před i po jízdě. Od inzulínové doby to tak taky praktikuju a od té doby mě žravky po námaze míjejí. Ostatně vůbec teď sežeru minimum, naštěstí (nebo na potvoru) díky genům nebudu vyhublý ani při jednom rohlíku denně.
Razím heslo, že je lepší být tlustý, dobře najezený a spokojený než hubený, hladový a ********.
Právě jsem objevil Lentilky a myslím, že do rána to mají za sebou :-)
Dobrý heslo, to si zapíšu! :)
To mělo bejt na Listera :)
To seš ještě v dobrym stádiu, u mě by to měly za sebou za 5', pokud by to bylo 500g balení, tak za 20' :-D
jejda vedle, měla bejt rekace na Listera…
Pohotovost je sviňa – jak není práce, tak čumím na bednu nebo do kompu a žeru jak urvanej :-)
s tema lentilkama to mam podobne, bohuzel uz jsou po smrti :-)
Do rána? Amatére!
Přežily!!! Ale bylo to pomalu na Zenovou meditaci :-D
?!? Do rána ?!? Lentilky jsou jen na zabití max tří minut než si rozmyslíš čeho se nažereš, čím to zajíš a co si dáš jako tečku nakonec. O pití nemluvím, bo o pifku se nepochybuje!
Já si myslím že lepší je být hubený, dobře najezený a spokojený než tlustý, hladový a ********;)
Já mám taky váhu pořád kolem těch 70 kg a můžu sežrat co chci a jsem najezenej a spokojenej:o))
to byla reakce na listera-nechápu proč se to hodilo sem když jsem klikl správně
To už jsi třetí :)
To je jednoduché, tento příspěvek nebyl námětem do diskuze, ale Božím slovem :-DDD
hodně pomáhá si od penca koupit AAčko (after activity) … pak takovej hlad nemáš a stačí se normálně najíst
Jo jo, taky to tak mám :)
Jednou jsem na treninku chytl takový hladák a chud na kofolu a rohliky s maslem, ze jsem myslel že zbytek trasy nepřežiju. Naneštěstí když jsem domu přijel, nic tam nebylo, tak jsem hned sedl do auta a jel do obchodu nakoupit abych se mohl nažrat :D ani jsem se nestihl umýt :D
hehe, no ty vole, já se tady tlemím jak sviňa! :D
Klasika, přijedu z vyjíďky jak sviňa, pot, bláto krev, hodím jenom bike za dveře a jdu hned do penny pro žrádlo, a vždycky jak domu přinesu tu plnou tašku, tak si říkám: nenakupuj hladový, pak nakoupíš tolik volovin že to nestíháš sežrat:D
Nakoupím a pak jdu domu, ale to já nejdu, to já utíkám. Doma si sednu, všechno to vybalím a žeru a žeru a žeru, až to všechno sežeru … Slavnosti sněženek
žeru hodně a navíc jsem extra mlsnej :)
no tak to už ale zle leze do peněz :)
Jasně, že to leze do peněz. Proto nechápu blázny, kteří zbytečně utrácejí za tunningy kola, když se dá za sestercie koupit kotlík plnej parádní cibulačky!
Jo, ale mě příde, že žeru furt, ještě že jezdim, jinak bych nakynul víc – i tak je to už hrůza :-)
ale co se dá dělat některý jídlo je tak dobrý :-))
+1 :-)
Jím co 3 hodiny jako normální člověk :-)
aj v noci :-)
V noci zatím ne :-)
Aj v noci, když nemůžu spát, tak si dám teplé mlíko a tomu něco sladkého – je tam něco, co má uspávat, ale nevzpomenu si co, a ani nevím jestli to funguje, ale je to dobrá výmluva :-)
Mě dávala babička jako malýmu teplý mlíko s medem a spal jsem po tom jako zabitej. Později jsem někde našel proč to tak funguje a našel jsem tři důvody: 1) je to teplý, 2) je to sladký a 3) zaplní to žaludek.
Na mě funguje podobně pivo: 1)je to studený, 2)je to hořký, 3)zaplní to žaludek (částečně) ;-)
P.S Babička mě to neučila. To spíš děda…
Na mě tolik nefunguje, dám si tři a čtvrtý mi už nechutná. Zato víno, tam funguje opakování do nekonečna:-D
Na mě taky ne, dám si tři a už ani neuvažuju že bych šel domů dřív jak ráno:)
„po koľkých litroch vína si šiel zo sklípku?“
„po štyroch“
„a kedy si išiel odtiaľ?“
„po štyroch“
„a ako si odtiaľ išiel?
“šak ti to furt hovorím že po štyroch"
Já si vždycky přinesu do práce snídaně a svačiny tak na dva tři dny a odpoledne už je to sežraný a ještě odcházím domů s hladem. Je to boj.
Přesně tak, kupovat jídlo do zásoby to je zlo! :)
Nojo, ale tobě jsou jen 2…to jsi ještě ve vývinu!
:-)))
Děláš zásadní chybu. Chodíš do práce. Kdybys tam nechodila, nenosíš si tam žrádlo dopředu, které zbaštíš i dozadu :-)
On někdo žravostí netrpí?
Ty jsi Obelix! Já věděl, že tě jednou najdu, barde!
Jednou říkal: Hmmm, to jsem nevěděl, že se taky člověk může přejíst … ?!?
Jdu objednat divočáky …
Dávám do oblíbených, tohle vlákno má potenciál :)
Při normálních stavech ne. To mám problém sníst normální oběd. Polívka a něco se 3 knedlama. Nebo sním maximálně 1/2 pizzy.
Nicméně když mám zátěž tak jsem jak tasmánský čert. Resp. po zátěži, při tom na to nemyslím (dvojsmyly si přeberte jak chcete).
Ještě dost žeru včer u pc. Hlavně sladké – sušenky, mileny, tatranky a tak. Taky sladké pití – 2l kofoly za večer není problém, nebo extra sladký čaj (0,5l zhruba 1,5 lžičky medu)
Tlustý asi nejsem, ale hudený taky ne.
No jo, ono to ale s věkem začíná pořád hůř spalovat :)
Nemusí, koukám na svý rodiče, kteří netrpí nějakým sportovním nadšením a prostě nejsou ani oplácaní :-).
Včera jsem vařil večeři pro čtyři lidi.Domácí bramborové knedlíky cca 2kg.Krkovička pečená 2kg a hrnec zelí se špekem.Všechno jsme sežrali, zapili to pár pivama a na slehnutí padla flaška slivovice.Pokaždé vaří někdo jiný.Tyhle návštěvy miluju.Ve středu jdu na tatarák:-)
He he, to je véča! :) Taky děláme takový večery, já vařil minulou středu domácí paštiku z kachních jater jako předkrm a pak roastbeef s baby zeleninkou podušenou na máslíčku a s opečeným bramborem. Zapili jsme to láhví Jacka Danielse a portským vínem co jsme dostali jako svatební dar, no pěknej večer to byl :)
Tebe bych taky navštěvoval:-)
Ty jsi v té nablblé kuchařské soutěži na primě? :-)
Kór teďka na podzim :)
najhoršia je tá spotreba čokolády alebo tých kakaových keksov čo sa predávajú v tých polkilových roliach..
Od té doby, co si dám po vyjížďce 2 dcl gaineru, tak tím už netrpím. Do té doby to bylo přesně jak říkáš :)
2 dcl čeho? šampónu?
Chuť je podobná :)
Príde japonec do baru a hovorí:
Čašník sa otočí a opýta sa japonca:
Ale když ono to jídlo na nás dělá ještě ksichty, kdo by lodolal:) (včera při přípravě šopáku)
To je ale zvrhlá paprika :-D
na mě takové xichty dělají třeba domácí klobásky, to je pak horší :)
Tady se mluví o žravosti a on s paprikou a šopákem… Klobásky se opravdu smějou víc :-)
No myslím, že kdybys viděl zbytek mého jídelníčku, tak bys už tak zklamaný nebyl, za včerejšek tam bylo cca 150g tuňáka, 220g vepřového, 2l mlíka a pár dalších věcí, a pak že nejde přibírat:)
Tak to už je lepší. Jen to mlíko bych vyhodil.
Jednou zřízenec Delvity rovnal mléko do regálů a paní se ho ptá. To je polotučný, nebo plnotučný? A on na to. Jo to já nevím pani, já bych to nepolk!!!
:-)
Já kupuju čerstvé mléko moravia a chuťově mi sedí, není to jak čerstvě nadojené, ale trvanlivé se s tím nedá srovnat.
KDyž jedu na chalupu, tak tam je cestou v jednom obchodě automat na mléko od nějakých místních zemědělců – 15 kč litr. Když ho takhle prodávaj, tak asi nějakou úpravou prochází, ale ještě chutná přirozeně – je vynikající. Je chuťově opravdu jen těsně pod čerstvě nadojeným. To bohužel už nemám kde koupit, protože u nás na chalupě ve vsi už nbikdo krávy nedrží. Respektive i jo, ale ne na mlýko, jen na maso a na telata. U známých na chalupě (vysočina) se ještě od místních koupit dá – 10 kaček za litr – mazec – chuť i cena :-)
No mléko z automatu moc upravované není, hlavně není pasterizované, takže různé breberky v tom můžou být. Pokud to nepřevařuješ, tak by z toho mohl mít problémy.
Nepřevařuju a nemám zatím problémy. To domácí, co občas kupujeme u známých na chalupě pijeme také čerstvé. Převařuje se až proto, aby vydrželo. Musím zaklepat, zatím opravdu vše bez problémů.
Z toho automatu s tím ale musej něco dělat. Kupím ho třeba v neděli když jedu z chalupy a v pet flašce mi vydrží doma i několik dní i když z něj upíjím a může k němu vzduch. To u toho nadojeného nejde. Z toho jak se napiješ přímo z flašky a není převařené, tak je do druhého dne kyselé.
Šak taká domácí kyška, kobzole ve šlupce, máslem mazané, dobře solené, to je taky dobré žrádlo, případně orestovaná cibulka se slaninou:)
Fascinuje mne, jak mají ti zemědělci zmáklý marketing, když se najdou lidi, kteří věří, že ta sloučenina tekoucí z automatu, co se za skoro týden nezkazí má něco společného s čerstvým mlékem :-DDD
Nevím jak jde jinde. Kupuju ho jedině tam (Strakonice) a chuťově je to opravdu mléko. Takové balené v obchodě nenajdeš ať je na něm napsáno selské z farmy, či cokoliv jiného :-)
Třebas ho taky jen převařej, opravdu netuším co s ním dělaj. Čerstě dojený po převaření mi taky vydrží skoro týden když se o něj staráš.
No taky nevím jak kde, ale osobně a do podrobna znám putování mléka z kravského vemene do automatu na mléko a jediné, co se s tím mlékem stane je, že se rychle chladí na 4–5°C
Mluvím o jednom mlékomatu co tu má zemědělec přímo v kravíně – podojí, mléko bez úprav putuje do zásobníku, kde se udržuje při nízké teplotě. 2× denně přijíždí velkoodběratel pro mléko. U velkého tanku má další kohouty a přepouští mléko do menší nádržky-mlékomatu. Mléko má za 20kč/1.5l Když přijede velkoodběratel, vycucne mléko nejen z velké nádrže, ale také z malé u mlékomatu a z dalšího dojení se tam opět přepouští čerstvé mléko. Takže když si tam po ránu přijedeš pro mléko, máš ho zaručeně čerstvé, bez jakýchkoliv úprav. My ho pijeme pravidelně, stejně tak všichni v práci, nepřevařujeme, naprosto v pohodě nám v té petflašce vydrží 4 dny a to se z ní občas napiju, nic nekysne :)
a kdy ty mlékobordely desinfikují savem, aé se z toho všichni neposerou???
No, tak to asi nebude úplně pravé mléko, které z těch automatů obvykle teče.
no já mám možnost brát mléko přímo nadojené, ale musel bych si pro něho dojet do sousední vesníce, a s moji spotřebou mlíka bych projel na benálu tolik, že se to neoplatí. A hlavně jsme líný:)
Po Praze jezdí mléko z farmy, za 25Kč litr a má trvanlivost jenom 3 dny, takže opravdu přírodní a moc dobrý.
rozbory mlika z automatu jsou pomerne zajimavy. nicmene ti to zacne vadit, az kdyz vis, ze pijes v tym mliku i scance a srance. :-))
Ale páreček si dáme, že? :-)
jednak v parysmenu stopy po hovnech nenajdes, druhak parek beru jako nouzovy jidlo ;-).
To je zajímavý, dej odkaz na ty rozbory.
netusim, jestli jsou ty rozbory nekde verejne. mam to primo od laborantu, kteri je provadeli.
btw. proc myslis, ze je u automatu napsany, ze se ma to mliko prevarit? ;-)
Ještě měli udělat rozbor na to, jestli tam jsou ty scance a srance od krav nebo od farmářů. ať to někdo nepochopí jako cílené poškození dobrého jména zemědělců.
zdá se, že kráva sere vemenem :)
staci, aby si vymachala struky v hovnech a je to tam ;-).
stačí aby byl dojič po fetu a špatně umyl vemeno, co sem viděl velký dojírny na vysočině tak očista probíhá, ale v tom marastu a počtu kusů to fak ublně dozlata nejde.
aha, takže je to informace na úrovni jedna paní povídala…
vzhledem k Jirkovýmu zaměstnání bych řekl že je u zdroje. :D
apropo viděls někdy jak je kráva vyválená v hovnech před nástupem na dojení? Hadicí se něco opláchne ale v momentě kdy máš za 2hoďky ve dvou lidech podojit 500 krav je to docela frmol.
No a co, tak se válí v hovnech, na kravským hovně narozdíl od lidskýho není nic špatnýho :)
přečti si Toxin od Robina Cooka :)
Nemám rád horory :)
jenom si to přečti. je to nechutný až na půdu. najdeš tam pár luxusně hnusných pasáží :D
a není to horor, spíš drasťák z lékařského prostředí
Nemáš to jako e-book nebo pdf?
nemám, zkus nějaké ebook fórum, určo najdeš
mi ty cookoviny po určité době přišly všechny stejné, takže nemám potřebu se k jeho knížkám vracet, možná později
Já právě zas vůbec nečtu, takže unešen jsem úplně ze všeho :-D
Čerstvě nadojené mléko je neuvěřitelný kekel. Nerad vzpomínám na ty časy kdy jsem byl malý, sousedé měli krávu a my k nim chodili pro mléko…
Vidíš a já právě na tyhle časy vzpomínám rád a mrzí mě že moje děti už pravděpodobně tenhle vesnický život neokusí, trávení prázdnin na vesnici mi dalo do života více než kdejaká škola v přírodě, nebo co to teď na základkách je. A jakým bylo zklamáním, když jsme přijel k prababičce po delší době a místo čerstvě nadojeného mléka jsem viděl jen krabice trvanlivého..
+1
A slovo doplňovače regálů v Delvitě je slovo Boží.
bavíme se o tuňáku nebo separátu v konzervě?
tak pravého tuňáka kupuju hluboce zamraženého, a c oje v konzervách vím taky, do práce mrskám konzervy s rýží, kvůli snadnosti přípravy, doma si dělám steaky. Pro mě ani není ve výsledku důležitý ten latinský název, ale to, že je to maso z mořské ryby. Což je vždycky výživnější a snad i zdravější, než žrát rohlíky s bulharkou nebo poličanem.
ten tuňák v konzervě bude zhruba na rovno s poličanem
A mohl bys to prosím trošku více rozvést? Srovnávat mletou uzeninu se zavařeným čistým masem, proto máš určitě dobrý důvod, a jelikož se trochu zajímám o to, co jím, tak bych se v tomhle rád poučil, doteď jsme měl za to, že je to ta lepší cesta svačiny. V práci není čas vyvařovat a uvařit doma rýži, mrsknout do ni dvě plechovky ryby, to je celkem snadné a doteď jsme myslel že i výživné. Co bys místo toho doporučil?
záleží co kupuješ. Pokud Atlantik, rio Mare, Five star tak je to ok. Pokud značky supermarketů nebo low cost typu Giana, Hamé, La Perla tak to ok není. Jednak jde o obsah Histaminu, amoniaku, chloridu sodného i o bordel z obalu (ale to u všech levných konzerv) a pak o to z jaké části ryby maso je, jestli je v tom i část drceného odpadu (separát, často vytvořený louhováním).
Třeba se to dost změnilo ale v době kdy jsem byl na ČZU jsme rozebírali testy a nebylo to nic extra zdravýho. Ono teda dneska z průmyslové velkovýroby není zdravá ani šunka nejvyšší jakosti 90% a více masa.
V podstatě si nevybereš, ale jde jen o to nedělat si falešný naděje, že tohle je to zaručeně zdravý
Díky za odpověď, iluze jsme teda měl, ale mám problém si sestavit slušný jídelníček, pokud musím do práce, jídlo v kantýně se za slušné rozhodně považovat nedá, a vařit si tam nemůžu, studené smažené kuřecí taky není moc chutné, navíc s rýží suché, budu muset nějak rozšířit kulinářské znalosti, nebo nakupovat dál od bydliště, kde je větší výběr.
Rio Mare už mi přijde jako šunt taky :-( kupuju ten v olivovém oleji a už je tam toho oleje víc jak masa :-(
možná je to spešl edice pro východní trh :-(
Všechno to jsou dneska srajdy, akorát některý maj lepší reklamu :)
zrovna jsem vymenil obyč sunku cca 60% masa za „kvalitni“ 96% a tedka čtu že je to tez blbe… :( tak už nevim… :(
ma si cenu priplacet za 96% nebo je to vicemene jedno… ?
Najdi si svého řezníka a za ním choď, v obchoďáku nikdy nekoupíš kvalitní. Já takhle jednou v obchoďáku koupil šunka výběrovou a když jsem ji pak doma rozbalil tak jsem myslel že se pobliju smradem. V obchoďáku ty dražší věci nikdo nekupuje, tak tam stojej dlouho a kazej se. Hnus.
Poslední dobou sleduju, že v těch běžných šunkách je čím dál víc vody. Než dojdu od pultu s uzeninami k pokladně, tak papír, ve kterém je zabalená šunka, je duchum durch promočený. Hnus. Přešel jsem raději na suchý salám :-D
lepší než ta 60%ka navíc v šunce nejvyšší jakosti nesmí být ze zákona přídatné látky (aditiva) jako třeba vláknina, škrob, rostlinné či jiné živočišné bílkoviny,…
samozrejme to si hlidam… :)
Kupuj šunku od kosti, takovou tu krájenou slaninu, já si dávám Schwarcvaldskou, nebo jak se to píše, a ta je výborná(balená) a voda v ní není v podstatě žádná
Dík za odkaz na rozbory těch konzerv, zvlášť ten histamin, hoď to sem.
těžko to sem hodím, když to bylo v rámci vyučování před 7–8 lety. Pamatuju si to, protože tuňáková konzerva pro studenta to je vedle čínský polívky základ. Navíc jako alergik…
No jo, sardinky a tak, koukam, taky dTest na tuňáky.
totok znám moc dobře. Minulý rok jsem měl jaterní dietu a shodil z 85 na 78, ale kde ty loňské sněhy jsou. Nyní mám všechno zpět, v zimě jsem si říkal, že to přes léto vyjezdím a už je zase skoro zima a nic. Přitom mám tento rok najeto jako nikdy předtím. Sice se snažím jíst zdravěji, celozrnné pečivo, zeleninu atd., ale stejně těm jiným dobrotám a lahůdkám nemůžu odolat :) Nejhorší je to, když dorazím dom na kole, to se nedá. Pak jsou tady rodinné oslavy a jiné. Nedokážu si představit, jak bych vypadal, kdybych nejezdil na kole a nelítal s psíkem..
Ono přes léto jsme zjistil je to snad ještě horší, to jsou pořád grilovačky, pivo na zahrádce, zmrzky atd atd :)
Přes zimu je krizový jen období vánoc :)
no jéje :)
Krizové období je podzim, když mají všichni v rodině narozeniny.
Tak! To že se tloustne v zimě je hovadina. Jak říkáš – grill, pifko a tak – kyne se v létě.
Tak to si s náma nebyl na lyžích, tam je vždy tolik žrádla :-))
No jo, na horách se taky žere, to je fakt. Co jiného večer, že? Tak se žere žrádlo i chlast :-)
ale ještě musím dodat, že se mi trochu zvětšily svaly na rukách, tam to jde poznat, jinde nevím, jo vlastně ještě na břichu, ale to už jsou bůčky :)
Důležitá je motivace. Když tolik nežereš, tak:
⇒ Peníze a čas můžeš investovat do cyklistiky. Díky nižší váze bude vyšší výkon zvláště v kopcích.
AVOTOMTOJE! :)
JO to si můžu řikat pořád:)..přijedu sežeru co vidim..no a vzhledem k tomu že jezdim každej den tak si asi představíte jak vypadam:D..PS: ne nejsem bečka sádla ale asi bych se měl trošku omezit… 20kilo dolu by bodlo..přitom mam 180cm a mam 100kg skoro a nevypadam na to..
Tohle patří do jiného vlákna.
Nejsem masochista :-))
loni pekne zdrave dietne a rozume + jsem hodne bajkoval a plaval. dokonce i cvicil s vlastni vahou(konecne prvne v zivote se mi cosik jako buchty na brise rysovaly, mel jsem z toho celyho dobrej pocit, prospelo me to jako nic pred tim) a mel jsem 72kg letos 86. byl to kolotoc cela prvni polovina roka a myslel jsme si, ze to uzavru statnicema a pekne to zas popiluju. no, tak zatim nic. :D
Hlavně večer…
bílý sex
ano a vzdy zbehnem do pivnice okostovat z kazdeho suda aspon poharik ci sa mi nekazi vino. povacsine sa mierne pridrbem. a potom sa divim ze som tlsty a jaksi z formy. co uz roky nezastavis.
Jo.
Žravej a hlavně na sladký, naštěstí spaluju celkem rychle, 194/75 a nemůžu nahoru ani o kilo. Nemam problém sníst za hodinu dvě čokolády a k tomu nějakou sušenku.
brdo koky neni to uz anorexia? :-)
keby bol anorektik tak by 2 čukolády nezjedol ani za rok a nie že za hodinu
Já jsem poloviční bulimik. Furt žeru, ale nebliju.
:)
vyššia liga je žrať toľko, že sa z toho zbliješ bez toho, že by si sa o to snažil
to už je fakt vyšší dívčí :D
Jednou jsem se skoro dopracoval, 400g hranolek s jednou velkou tatarkou, snad tři hodiny jsem to držel v zatáčce, ale nepoblil :D
No a neříkají ti náhodou „rošťáku“? Jinak přibrat i hubnout jde vždycky, jen tomu musíš věnovat dost času a opravdu to chtít.
Při pročítání tohodle vlákna jsem to musel v půlce přerušit a vestoje u ledničky sežral housku s půlkou hermelínu…
Takže +1
Otevřít BF s kýblem zmrzliny s kompotem a najít tohle vlákno mě nepotěšilo. Běhám, plavu, jezdim a do je to platný, když žeru >:-( Navíc v tuhle dobu, který normální lidi sakra žerou kompot v devět večer?!
No manželka je utahaná z práce, šla spát a já si otevřel pivko a to jsem neměl dělat, teď mám ještě k tomu chuť na něco dobrýho k jídlu :)
majkee, fakt díky… teď mám chuť i na to pivo, opravdu výborný. (Nenapomáhá pivo hojení jelit? Mám teď luxusní jelito díky znomenýmu šroubu co drží sedlo na sedlovce, tak že bych si to pivo omluvila…)
jj, pivo je na hojení jelit uplně to nejlepší, stačí užívat vnitřně, netřeba mazat přímo na postižené místo :)
na beton pomáhá je to vyzkoušený.
To ví přece každý
to musím prubnout
Nenapadá mě skoro nic, na co by pivo nepomáhalo.
na opilost to moc nepomaha …
nicmene na kocovinu je to dobry lek.
:D
To je mi líto, že máš takové problémy…
Samozřejmě!
Nejím proto, abych žil! Žiji proto, abych jedl!
Jezdím na kole, abych si udělal hlad.Jak se najím, jdu se vyprdět na kolo a celé se to opakuje.Je to začarovaný kruh.
1+
Zjistil jsem, ze se to da ovladat :-)
Jim pravidelne a tak se mi moc nestane ze by me chytnula zrava. Kdyz uz me chytne, tak se radsi zasiju do postele nebo ke knizce a snazim se na to nemyslet, vetisnou to prejde :-D
Nedá. Jediná možnost je pořád něco dělat (sezení u počítače není dělání). Od rána až do noci.
Pak není čas ani chuť na nějaký velký jedení.
Da. Opravdu jsem to schopnej zatlouct v hlave do kouta :-)
Jedině přebít něčím jiným. Ale nesmí se to dostat na povrch, např. při nakupování :-)
+1
No pod tlustotou si predstavuju neco jineho:-)Ja se s tim nedelam starosti a sezeru vsechno, co je v dosahu. Jedna poradna vyjizdka to stejne vsechno spotrebuje a za poslednich pet let jsem zhubnul 20kg. Bez diet, bez abstinence. Vzdyt tam mas tolik kopcu kolem, ze musis zrat za dva. Tohle nejsou cechy.
Při výšce +/- 175cm se pohybuju s váhou 73–80kg. Žeru neskutečně. Každý den mám dva teplé obědy – tzn polívka + druhé a pak asi po 5 hodinách ještě jednou polívka + druhé(nejsou to malé porce). Ráno na snídani 3 chleby většinou s poličanem nebo jiný salám + svačinka + po obědech večeře. Spotřebu teda odhaduju na +/- 120kg chlapa. Asi dobrou genetikou to všechno žrádlo transformuju do svaloviny a když ne tak to vyseru – do špeků mi to prostě moc nejde – musím zaklepat – je pravda, že se snažím hýbat a v teplých měsících když je práce na baráku už to je někdy trochu přes závit.
Tedy rozptyl tolik kilo při výšce hobita není zrovna známkou dobré kondice těla…
Sedum je dost, ale ja jsem zjistil, aniz by mi to vadilo fyzicky, ze mi vaha lita ±4kg.
73kg léto strávené ve výkopu s třema děvkama krumpáčem, lopatou a kolečky + ježdění na kole do práce + 2× týdně ojebaná posilovna pokud šlo. 80kg únor/březen 2× až 3× týdně posilovna jinak nic, protože na horách už zkurvených 5let není zapičený sníh(po ledu nejezdím). Co je na tom divného?
To se neptej mne, já nejsem tvůj doktor :-)
Ale evidentně v tom máš ***** jasno.
***** jo. Abys mi teda rozuměl.
Hehe, mě tyhle popisy „kdo sežere víc“ připomínají hlášky Jirky Olkyce Šustíka, jak vždycky popisoval, jak žral kila bůčku, 10 earl grey čajů, litry dršťkové apod. :-D Viz http://www.cyklodiskuze.cz/…o-prave-jite?…
Dle fotky ses prorostlej jak bůček!Bys mel mit tak cca 67–68kg.Dulezita vec je pomer aktivni hmoty(svalu) a tuku.
Dle jaký fotky?? Podle tý profilový rozhodně jako bůček nevypadá teda.
Tak to asi koukame kazdej na jinou fotku.
Když říkáš bůček tak bůček.
Takový za studena na prkýnku, spodek omatlaný výpekem + zelenina, křen, česnek, hořčice a chleba – luxus.
Ani teplej neni špatnej. S nádivkou, bramborovou kaší a višňovým kompotem.
Myslel sem na cyklistu kterej chce solidne jezdit zavody.
A tím jdi někam, závody jsou pro málo sebevědomí lidi, který si potřebujou něco dokázat :)
seběvědomý samozřejmě :)
hodne sebevedomí lide proto sedi se škopkem v pajzlu a čumi jak nekdo beha za balonem :D avotomtoje
takže jsou na tom zas nejlíp to, co mají všechno a všechny v piči :D
to neni muj nazor… jen reakce na maajkeeho
mi je takovych lidi lito, ale pokud chcou byt ve sračkách tak at jsou… :)
však to je můj názor. já mám všechno v piči a je to fajn :D
A tak je to správně, kdo má všechno v piči je na tom vždycky nejlíp! :)
Lepší sedět v pohodlí se škopkem v pajzlu než ve stáru láteřit doma s kosmodiskem na zádech, jak je ta česká společnost zkažená, že si neváží bývalých elitních sportovců :)
nesouhlasim…
200 :)
Pomalu, ale jistě se nám blíží čas oběda. Co si dáte, sportovci :o))?.
Polévka:
Cibulová
Hlavní chod:
1. Sekaný řízek se sýrem, bramborová kaše
Polévka: Vývar s masem a těstovinou (250 ml)
Hlavní:
2. Hovězí pečeně
100 g, na slanině, rýže
. M1.) Vepřový vrabec,
100 g, hlávkové zelí, knedlík
a vcelku mě láká ten jejich domácí koláč :o)
Hovezi vyvar, pak je na programu Camembert-Semmelmedailons mit Rahmspinat a na zaver okurkovy salat. To vse za 1,70 Eur:-)
dobrý :)
Camembert v houstce se smetanovým špenátem, nebo je to nějaká jejich slovní hříčka ?
Kde to je? pokud tam z čr za dalších 2,3 € dojedu, tak se to vyplatí :-)
To je nějaká rakouská komunistická žrádelna, ne?
Žádná žrádelna, firemní kantýna. www.gartnerkg.com, můj zaměstnavatel.
Mušle po baskicku.
Ty vole, to bys měl spíš lípnout pod ten svůj karbanátek :-)))
já zareagoval na termín „mušle“
Asi tohle: 200g MIX GRILL z vepřové panenky a kotlety bez
kosti, rokfórový přeliv, domácí americký brambor
Ou, to zni taky dobre.
Zapečené brambory z jihu itálie s ovčím sýrem, smetanou a rajčaty.
Jestli někdo pracujete na Žižkově. Doporučuji zelenou kuchyni
Jak tam vypadaj porce, jsou taky tak dietní jako skladba menu ?
Porce adekvátní, najím se z toho, a to jak z názvu vlákna vyplývá – jsem žrout :)
Mně to dietní nepříjde, dělají to z poctivých surovin a třeba dneska ovčí sýr – to je tučný. Nebo když dělají bramborák s uzeným tofu, tak je to vynikající.
Hned jsem si vzpomněl na jeden díl Ano, šéfe! a hermelín v bramboráku – východoněmecké gastronomické porno :-))
Tak to bych si fakt nedala. Já tofu jinak nemusím, ale to uzené je moc dobré.
Když jsem byl v učení, tak se v Parkhotelu dělala česká verze ( uzený sýr v bramboráku ) a ta byla lepší.
Dík, někdy vyzkouším.
tedka jsem si dal svacinku
tmavy celozrný chleba + margarin + 96% sunka + pekindske zeli + rajčátka
k piti vodu samozrejme :)
A kde že je ten Pekind? :)
od kdy ty resis pismenka?
No mě jen zajímalo odkud že je to zelí :)
nakupuju ho v obchode…
to je zkratka – pedofil a kind :D
:D
Hmm, mě docela láká dneska tohle:
120g Stejček z mléčného telátka s bramborovými resty a dresinkem
To zní lákavě, já mám možnost jít ještě do „divadla“ na na moc dobré steak z aberdeen angusa, ale říkám si že to nemůžu jest pořád, nebo začnu brzo bučet :o).
Nelakuj, to by sis na ten oběd musel vzít půjčku :-)))
Drž klapačku homouši :o)).
chripky, kterej nekdo ohral a posypal petrzeli.
ulezeleho klihu a chuti vzdalene pripominajici hnedou fermez. K tomu jako priloha ryze o tvrdosti oloveneho broku a stejne vaze.
Spanelska sla pesky. Paprika vypada cerstveji, ta jela kus cesty stopem s okurkou.
A to maj kde? :)
Zavodni stravovani v kantyne Zlaty Meloun … skutecne se musis stravovat zavodne, idealne pri behu do schodu, pac jakmile si zacnes vsimat obsahu tak je to fakt zly.
Tady se dneska někdo dobře vyspal :))
taky máme v práci Zlatý meloun, hehe :-))
ale občas se něco dá sníst, většinou ta bezmasá jídla, rýžový nákyp, zapečené brambory apod.
Me desi jak do vseho strkaj mrazenou zeleninu. Napriklad zapecene brambory s mrazenou zeleninou bylo jednoznacne to nejhorsi co jsem tento tyden omylem pozrel. Na pohled to zly nebylo, ale kdyz do toho clovek kousnul … no fuj.
Kazdopadne ctvrtek/patek uz je budu bojkotovat. Vyber z jidel typu karbanatek, sekana, sekany rizek, mlete maso, slovenska polivka (vsechno mlete najemno), cevabcici a dalsi zrudnosti, je pekelny.
Mražená zelenina – to je východoněmecké gastronomické porno – né hermelín v bramboráku. Brrrrrrrrrrrr
Čevabčiči bych nikdy nepozřel – od dětství. Nedokážu pozřít něco, co se takhle jmenuje a ještě k tomu vypadá jak lejno. Ale když se čevabčiči jmenuje karbanátek (nic jiného to toiž ve finále není), tak nemám problém :-)
Me nevadi kdyz je to z dobryho masa… ale v tehle jidelnach si spis myslim, ze jde o recyklat dobrot z predeslych dnu. To je pak hroznej kekel.
to je skoro jistota ne :-)
nebo polévky:
gulášová > dršťková
čočková > s klobásou > frankfurtská :-)
Asi to budu tyden sledovat a vydam dokument s nazvem: „Genese polevky v ramci jedne jidelny“.
ty jsem měl taky, a nebyla to úplně nejhorší produkce tady :-)
asi máš moc vysoká očekávání :-)
nejvíc mě vždycky pobaví hrachová/fazolová kaše umixovaná najemno. Už u vchodu na výstavce, jak hezky vychladne, tak udělá pěkný škraloup navrchu, hezky popraská a okraje odstávají od talíře. To vyloženě dodá chuť k obědu :-)
Jsem místo ,všechno mleté na najemno, četl, všechno mleté na tajemno, i tak by to ale dávalo smysl :-)
Ale jo … „všechno mleté tajemno na jemno“
a výsledek je jídlo do kolonky „překvapení hygienika“.
Taky přidám jednu :
Chodili jsme na oběd do jedné jídelny, v pondělí měli špagety a omáčkou sýr, brmab. knedlík nějaké maso a špenát.
Další den byli šagety v polívce, která byla udělaná z omáčky na špagety, špagety zapekli se sýrem a ze špenátem.
Další den byla ta samá polívka zahuštěná nějakým zelím, nasekáné kousky masa z předchozího dne, polévka byla řádně okořené a jemnovala se maďarský guláš či co.
Když tam člověk šel na jídlo, tak musel sledovat, co bylo předchozí den :-)
Tak to kazdopadne. V takovejch mistech je dobry vedet co bylo v poslednich trech dnech k jidlu aby z toho nejak vyvaznul zivy :-)
To dej do vlákna vtipy, hlavně příběh zeleniny mě odrovnal:)
To zní dobře, že bych zrušil mušle???
Prijed, budeme blit rameno na rameni, bok po boku.
2 rohlíky se šunkou a k tomu Milu.
Milu já tuze rád :)
A kdo né :-)
Nejlepší jsou ale staré dobré klasiky – Kaštany, Kofila, Milena a k tomu Margotka!
Ty asi nepamatuješ původní chuť těchto dobrot, že je můžeš konzumovat i teď, viď :-)
Já pamatuju a můžu ti říct, že teď jsou mnohem lepší, předtím ta čokoláda byla tragédie.
Třeba kofila je teď vyloženě hnusná. A pravdu mám podle tvé teorie já :-)
Abych to upřesnil – Kofila je hnusná od té doby, kdy změnili recepturu a místo do staniolu a papíru ji začali balit do igelitového pytlíku, což je nějaký rok zhruba 1999
Jo, tu původní čokoládu na Mile taky pamatuju. Když člověk kousal, tak se mu ta čokoláda v puse zformovala do hrudky, taková měkčí žvýkačka :)
Ale pamatuju – taky jsme žil za komoušů.
Možná jsou horší, ale pořád jsou dobrý a kaštany jsou prostě dobrý pořád.
Kofila je pořád stejná a Milenu alespoň začali dělat v oříškové verzi.
jj, z tohodle mám nejradši kaštany a teďka dělaj ještě v extra hořké čokládě, ty jsi uplně best! :)
Margotku vždycky kupuje manželka, že z ní uděla margot buchtu, ale jakmile tu buchtu neudělá hned, tak je margotka hned fuč :)
z margotky pěkně táhne rum… taky si ji občas koupím :-D
Furt jedna buchte zbejvá, ne?
Jo jo, manželce mezi nohama, taky si semtam rád dám :)
Sakra, extra hořká čokoláda – to si musím koupit.
Moc dobrá byla hořká studentská s višněmi, ale byla to jen nějaká limit. edition, páč už se nedá koupit – škoda :-(
Kaštany jsem měl na snídani :-P
Já po snídani :-)
No jo, když je dobrá buchta, dá se i pekáč vylízat. Zdar Margot!
kaštany rulez
Mila? TO je ten výbornej tuk proloženej výbornou oplatkou politej výbornou tukovou čokoládou? Ta je vynikající už deístky let. Ňam!
právě že zrovna mila dost utrpěla změnou receptu cca před 5 lety
otec mi donesl do práce(pracuje kousek ode mě) bramborový salát a nějakou rybu v trojobalu od mamky. Doma mě čeká ještě čočka nakyselo :)
Toskánská gulášová polévka, Steak z hovězí roštěné na restované červené cibulce s portským vínem, šťouchané brambory
Toskánská gulášová polévka je co? (:
Gulášovka se špagetama ze včerejška.
Těžko říct, ale bylo to celkem dobré. Jde o španělskou restauraci: http://www.espanola.cz/
Toskánská gulášová polévka ze španělské restaurace…světová kuchyně v českém podání. (:
JJ :) Ony ty meníčka moc španělská nejsou, takže kombinace Maďarska s Itálií mne vůbec nepřekvapuje. Každopádně výrazně nejlepší podnik (na meníčka) v okolí. Ještě není špatný Beránek ale tam už není poměr cena/výkon moc dobrý.
Jednou jsem platil na pumpě palivo, když se šéf pumpy zeptal prodavačů co by měl přivézt, že jede na nákupy. A jeden z těch prodavačů mu odpověděl: V poslední době lidi kupovali hodně tu Irskou Skotskou.
No já taky nejsem na míchané nápoje, ale každému podle gusta:)
moje prasata dělají to samé…tak je to asi normální…avotomtoje.
Neklop to tak, když je jedeš nakrmit!
240g kuřecí kousky s grill kořením na olivovém oleji, a k tomu půl kila kobzolí, no a jako druhý oběd si to ve 5h zopakuju.
To bych nesežral za týden :-D
Ale jo, jen to chce mít tu správnou motivaci :D.
tak taky mi to trvalo než jsem se naučil poctivě žrát, dost dlouho jsme fungoval jako ty, podle toho co jsi psal, ale pak přišlo nějaké přehodnocení dosavadního životního stylu a žrádlo je mým koníčkem:)
když chtějí prasata žrát, tak jim dám na noc klackem mezi voči…a mají hned dietu…
Na to jsem se sice vůbec neptal, ale děkuju za názor.
teď jsem to splet… mělo tam být pacienti…
nj to je můj zlej sen, přijedu hladnej domu a všecko sežeru.
Nejhorší záchvaty mám dyž dojedu v noci z kola a nejsem tak zhuntovanej abych hned usnul. :D
u nás se tomu říká bílej sex :D
Baloun se hustil prejtem..zkus to taky..
Nojo, druhá hodina a už začínám mít v práci po obědě hládek.
+1
Pche, kdybys nechodila do zeleninové restaurace, tak bys ještě vydržela :-P
Kéž by…
A tuhle znáš? http://www.beas-dhaba.cz/
jojo. Když jsem pracovala v Karlíně, tak jsem tam chodila. Tam mi to moc chutnalo, akorát jak to je na váhu, tak jsem si toho nandala vždycky kopec a pak platila majlant :)
Jestli to nezměnili, tak u Tyláku, vedle Fruit de France to na váhu není. Nebo seběhneš ze Žižkova ke Góvindovi.
jo Góvinda je taky super. A na Palmovce Curry house a ta thajská vedle… jo žrádlo, o tom se já můžu bavit donekonečna :-D
Kdysi jsem také hodně chodila, pak smrskly porce a zdražili.
Občas chodím do té u IP, tam se platí za talíř (tác). Když jsme dělal v Karlíně, tak jsem sem šel, asi jsem nevěděl, že je to na váhu, za oběd jsem platil 250,– :-)
No, žádná láce to není, navíc ještě když je to bez obsluhy s atmosférou jak v Mekáči, ale to jídlo mají dobré a pestré. Ale ty negativa moc lidem asi nevadí, páč je tam pořád přes poledne plnoooo (aspoň v těch dvou na P1).
Byl jsem tam jednou v poledne, narváno jak v závodce. Když jsem tam pak šel odpoledne, tak tam měli i nějakou slevu. Raději tu u IP, pokud tam člověk jde mimo poledne,tak je tam celkem klid, navíc v létě mají zadní zahrádku.
Skvělé vlákno. Čtu to a nežeru. (:
no nevím ,čtu a dostal jsem hlad
jsem v kanclu sám, tak si dám 20 kliků. Sice z toho nezhubnu, ale lepší než nic.
Jak nezhubnu? Hlavně z 20 klikků se nenajím :)
…na to se tady na mě směje Pribiňáček :-)
ja v praci klikam furt. nezhubnu, ale do ukazovacku obcas krecik chytne :-).
+1
Cože? Milane Ty že jsi tlustý?!
Vždyť z kopce dolů skoro chrastíš :o)
Měl bys papat trošku víc a pořidit si větší ledničku :o)
Kam bych tu ledničku dal, vždyť jsi viděla tu pidi kuchyň :-). Myslíš, že bych si měl najít kuchařku, aby mne ještě více vykrmovala? :-)
toz neco k filmu :) kdo nezna, tak „krupavy rizek“. rlt zdravej pokrm, protoze se to pece.
to máš jen kuřecí kousky ve strouhance a upečené? vypadá to dobře, i bych to napodobil, jestli dáš podrobnosti do placu:) Tu teď tlačím maštěné kobzolky na cibulce a mlíko, bída no)
takhle asi … je to samo hlavne strouhanka a nejaka smes koreni. pokud se v tom nekdo orientuje, tak si urcite podobnou chut dokaze dovodit. to ale neni muj pripad. podle slozeni je v tom i susenej bilek, jestli chapu na co se ptas… :) libi se mi jednoduchost. nakrajet kureci prso, flak do oleje, aby drzela ta strouhanko-smes. cili jen minimum, spis s tim mazu prazdnej talir. :D placnout na papir a za 15–18min jim. v tescu ten pytlicek stoji 13,– jinak asi 18,–. smes si ale kazdy muze udelat doma, me to za to pohodli nestoji a samo mi to chutna.
Nechápu význam tohoto :) Když chci šnicl, jdu k řezníkoj, koupím maso, rozklepnu vejce, nastrouhám starej rohlík, trochu mouky, pěkně osmahnu na pánvi a je to :)
Pokud se šnicl smaží ve správně rozpáleným oleji, tak se moc nenacucne a když, tak ho pak ještě stačí na chvilku položit na ubrousek.
a není to ani první a poslední věc, viď. :)
Jako co?
Jako tyhlety pokrmy, nebo přípravy pokrmů v prášku, to je největší zlo, to si dám radši suchej chleba :)
Proti nacucání je dobrá voda z rozprašovače rovnou na šnicl před smažením.
cože?
Podobně vypadá i řízek, když do trojobalu použiješ místo strouhanky nadrcené cornlakes. Nebo ho obalit v nadrcených paprikových chipsech a do trouby, to je chuťově paráda.
Tak tyhle studentské recepty zní valmi zajímavě, ty chipsy asi fakt vyzkouším.
Ale prdy studentské recepty, moje vaření končí u toustů a čaje :). To s těmi chipsy kdesi našla mamka a s cornflakes je to všeobecně profláklá věc.
Ale uvědom si kde takové recepty můžou vzniknout? Rozhodně si myslím, že je pravděpodobnější, že přijde domů zkouřený student a přijde mu jako dobrý nápad obalit maso v chipsech a dát to zapéct, než že to vymysleli v nějakém francouzském kulinářském institutu:D
No Zdenda by vás za to zabil, o tom žádná :D.
Dneska jsem zrovna viděl poslední díl, a musím říct, že paráda. V předchozích už se mi zdál zbytečně vulgární a hrubý(i k ženám), ale teď to bylo dobré. A udělal mi radost jak tam dělal toho tuňáka tak, jsem si jen ověřil že to dělám dobře, ale on měl lepší surovinu, ten jeho tuňák vypadal čerstvě, měl lepší barvu, což ten hlubokozmrazený co kupuju já nemá. Ale ten salát asi vyzkouším taky.
Předchozí série se mi pozdávaly více. Čtvrtá série je podle mě víc o jebání než o vaření, poslední díl byl ale zas o něco lepší.
Ale zase tam zazněly hluboké pravdy, člověk jak to vidí, má hned chuť začít podnikat, protože když tam vidím, že kdejaký diletant(a to slovo sedí 100%) má otevřenou hospodu, s personálem zachází jak se šlechtou a ještě mu nedochází v jakém srabu je, tak mě berou mory.
Podnikat může dnes kdekdo, jestli ožebračí sebe, rodinu a následujících 5 pokolení je jen na jeho umu :o)).
ja to moc nemusim, ale dostala me ta bohema :D
To bez debat :-D
Podle toho co jsi napsal je to spíš rozežranost, která není dána geny a za kterou si muže dotyčný sám.Postupně se ti špatnými návyky roztáhl žaludek a nyní prostě běžná porce nestačí.
Znám člověka co takhle na noc žrával a nyní mu stačí na večer jogurt a nějaké to ovoce(jablko apod.)
chce to postupně snižovat dávky jídla na které seš zvyklý.Je to podobné jako s cigaretama – chce to silnou vůli
S cigaretama je to uplně jiný, s těma jsem dokázal seknout ze dne na den, aniž by mě to nějak výrazně chybělo, ale dobrý je jídlo je holt dobrý jídlo :)
já uvažuju všeobecně, vyjimky jako seš ty neberu v potaz :-)
dost lidí přestalo kouřit naráz, imho nejlepší způsob. A dá se to i ze 40 denně.
No jasný, protože žít jde i bez jediný cigarety, ale bez žádnýho jídla žít nejde :) Takže to prostě nejde srovnávat tyhle dvě věci, cigarety a jídlo.
normalne sportujicimu človeku podle mě nemuže jogurt na večeri stačit… ;-)
to ale nesmíš uvažovat všeobecně, tak to mají jen vyjímky jako smith22 :)
1+ :-)
souhlasím…
tak vytáhni lahváče…
lahvače pijou jen ti co nemaji na točené ;-)
Nebo ti, kterým se nechce chodit do knajpy ;-)
neřikej ze nema bečku doma? ;-) kde to žiješ?
30ka bečka, pipa a lednicka upravena přimo na tu bečku avotomtotadyje ;-)
co tu machruješ s třicítkou bečkou v ledničce, když šedesát piv nevypiješ ani za rok a domachlastáš lahváče ve vaně? :D
jirka ví :-*
To by moh říct každej, důkaz…
to bylo na me nebo to melo byt na jirku? :D
To pohladí na duši :-)
Ano…moje peněženka ;-)
500
já žeru kvítí a lesní bobule…
Já mám hlad!
kachny
já taky
Dotaz na odborníky:
Nevíte, co je za jídlo: Bitky po kozácku a jaká omáčka je „lišková“? :D
Už mám i liškovou omáčku, myslel jsem že bude z lišek jako lišek, ne lišek jako lišek :)
Jak píše jIrI, aneb UTFG.
blitky po kozácku? :D
Teď sem se nacpal dvěma talíři buřtguláše a třemi krajíci chleba. Sem čuně :o(
já trpím specifickou žravostí- nedokážu si odepřít sladké. Jinak moc ani nežeru, ale na sladkým ujíždím už od malička děsně. Kdyby ze mě zmizelo všechno sádlo ze za 10 let sežranejch čokolád a sušenek, tak nemám přes metrák, ale tak ± 55 kg. nemáte někdo nějakou radu, krom praktického a pravdivého " tak to nežer!" ? Abych na to neměl takovou přestrašně velkou chuť…
Bude tuhá zima. I naši kocouři si dělají takové tukové zásoby, že větší nepamatuju – jsou žraví naprosto nebývalým způsobem. Loni byla zima tuhá, měli větší zásoby než v jiné roky, ale takové jak teď ne.
Indiáni se přijdou za šamanem zeptat, jestli bude tuhá zima. Šaman rozhodí kamínky, podívá se na ně a řekne:
„Nevím, Velký Manitou mlčí. Ale pro jistotu štípejte dříví.“
Tak indiáni odejdou, štípají dříví, ale za týden se přijdou zeptat znova. Šaman tedy zase rozhodí kamínky a povídá:
„Nevím, Velký Manitou stále mlčí. Ale pro jistotu štípejte dříví.“
Indiáni zase odejdou a štípají dříví, ale šamanovi už je to blbý, a tak se jde zeptat na meteorologickou stanici, jaká ta zima bude. A tam mu odpoví:
„My nevíme, ale asi pořádně tuhá. Indiáni už čtrnáct dní štípaj dříví.“
Je čas trochu pojest
Očividně jsi zapomněl ty brambory oloupat :)
To je taky jediný důvod proč ty brambory žeru, protože se nemusí loupat, až zas nebudou čerstvé, tak budu na rýži, protože loupat brambory by se mi fakt nechtělo:)