• doubeq

Tak letošní anketku sem eště nenašel a proto se ptám…

Vozíte na biku zvonek? Osobně se mi nechce připadat si v terénu jako budík,ale už bylo dotazů od hluchých lidí dost :)

A v úterý sem potkal po sjetí na stezku 2 sanitky…

0 0
    • bikerR  

nepoužívám, mám Avidy se sintrama :-D

0 0
      • Kosta  

to jsme dva, tato možnost v anketě evidentně chybí :)

0 0
      • Breakpain  

+1 :-)

0 0
      • Andrew I.  

to jsme tři :-) a ještě bych doplnil anketu o hlasitý ořech:-) to funguje taky celkem dobře…

0 0
      • Muf_Bike  

Je to tak. někdy je navíc požádat když se občas brzdy rozhodnou nehlučet :) Ale mam tak 90% dobrou zkušenost, že uhnou… a když člověk poděkuje spokojenost je na obou stranach. Ovšem jsou vyjimky potvrzující pravidlo :) Typ pak za naschvály posílam do zádele :F

0 0
    • Martin  

zvonek nevozím, řvu „s dovolením“

0 0
      • Petr.T.M  

Podobně, akorát neřvu, ale s pregnantní divadelní dikcí z blízka lehce zabroukám co nejpříjemnějším barytonem „Dovolíte prosím?“ Samozřejmě poté, co jsem zpomalil na rychlost srovnatelnou s rychlostí chůze.

0 0
        • Martin  

s tím zpomalením to mám stejné :)

naštěstí se nemusím bát situace, kdy by mi v rámci trenálu spadly tepy :)

0 0
        • obda  

I s tímhle přístupem mi přijde, že lidi lépe reagují na zvonek.

0 0
      • bernie  

na biku jsem kdysi dávno měl trumpetku – to fungovalo dobře. Na žiletce nevozím ani tachák, takže jen hlaholím:

Místo zleva prosím. Díkec a zdarec :)

0 0
    • HonzaRez  

Jediné řešení je vyhýbat se místům, kde se motá široká veřejnost. Najedu celé kilometry, abych nemusel po nějaké stezce nebo upravené cestě, kde jsou motáci…

0 0
    • Krejca  

Zvonek mám,malinkatej,ale účinnej a v terénu ani necinkne ,váha pár gramů.http://www­.global-sport.cz/zvonek-author-awa-51 je to tento a na černých řidítkách v podstatě není vidět.

0 0
      • capo  

Takovej dělá i Force, ale má blbej průměr a nedá se dát na řidítka vedle gripu. Kde ho vozíš ty? Nebo ten Authoráckej má lepší průměr?

0 0
      • novcze  

vozím něco podobného, necinká v terénu a těch pár gramů mě nezabije, otázka je samozřejmě reakce okolí na zvonek, která se liší kus od kusu

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Mr.Dan  

Gramy navíc. ;) Ale uznávám, že v Pze by se „občas“ hodil. Proto jsem dycky rád jezdil po městě na starym dědove kole s epesním zvonkem Velamos.

0 0
    •  
      0 0
    • nomekop  

zvonek jsem nechtel na bike tak jsem si koupil naboje hope jeste se mi nestalo aby nekdo neuhnul ;-)

0 0
    • noviisek  

Zvonek je gay

0 0
    • vzduch  

Vozím. Důvodem jsou cyklostezky a jízda s dcerkou. Těch pár gramů,…

0 0
    • obda  

Malinkatej zvonek nic neváží, v terénu ani necinkne, a chodci na něj reagují pozitivněji než na cvrček, brzdy, nebo křičení. Prostě slyší zvonek, tak ví, že jede kolo. Lidem se teda stejně vyhýbám ± krokem, ale co jsem se tak ptal, tak opravdu jim více vyhovuje zvonek, než je překvapit zezadu dotazem „s dovolením“.

0 0
    • Mutant Marana  

Zvonek na kole? Tvl tj jako rohy na vlajdach! Nektery prasarny se proste nedelaj. To si tam clovek muze rovnou ****** blatniky a nosic a pokud mozno jeste na riditka kosik na psa OMG. V terenu, zrovna tak jako zvonek moc dulezite veci…

0 0
    • Polka  

Zvonek? „Uhni, pyco!“ ;-)

0 0
    • Andrew I.  

Nebo by ještě šlo přivázat pár plechovek za kolo :-) a pak vyšší level je tohle http://www.turbospoke.com/

0 0
    • jecnak  

Z a do prace jezdim po cyklostezce. Reakce lidi jsou na zvonek mnohem pozitivnejsi nez na jakekoli jine podnety.

0 0
    • Sunshine 29  

Nevozím, taky mám Avidy :)

Každopádně většina lidí nereaguje na nic,

takže vyhozený peníze…

0 0
    • Japhy  

Vintage chromovanej Velamos s kovovou páčkou je nejvíc. Sice gramy navíc, ale ten ryčnej zvuk maj duchny natvrdo vpálenej v první signální a uskakujou o cenné desetinky sekund dřív než na nějaké zahalekání, zaskřípání destiček nebo asijská cinkátka na pérku.

0 0
    • Llama  

Mě dokáže vytočit doběla, když jdu se psama po lesní asfaltce (nejde o cyklostezku!) a zezadu se mezi nás bez varování vřítí cyklista, pro kterého je zvonek asi sprosté slovo. Což o to, já uhnout stihnu, ale vím já, jak zareagujou psi? Zatím to vždycky dopadlo dobře, ale příště klidně může pes zazmatkovat, skočit pod kolo… následky si domyslete sami. Přitom není nic jednoduššího než včas zazvonit, já si psy dám k noze, uklidím se na kraj a cyklista může projet bez zpomalení.

0 0
      •  
        0 0
      • Vilém  

No jak to dopadne? Tak, ze tu bude spousta lidi psat o nezodpovednych pejskarich, kteri si dovoluji to, ze psy pusti navolno, tak kde se oni chteli nerusene prohanet na svych bajcich.

0 0
        • Llama  

Ať se klidně prohánějí, s tím já nemám naprosto žádný problém. Ale ať o sobě dají kurňa vědět. Ne že se přiřítí naprosto neslyšně zezadu a čtyřicetikilo­metrovou rychlostí vjedou doprostřed skupinky lidí a psů.

0 0
          • gerrard  

Je to od nich asi tak ohleduplne jak od Vas nenechat na ceste misto na projeti, tak co se divis.

0 0
            • Llama  

Nenechávám místo na projetí? Na cestě, kde potkáme průměrně jednoho cyklistu za dvěapůl hodiny? Jo, to je opravdu nesmírně bezohledné…

0 0
              • gerrard  

No vidis :) co resis? Vam bylo jedno jestli projede na ceste kde nikdo nejezdi, jemu bylo jedno jestli Vas srazi na ceste , kde nikdo nechodi.

0 0
          • bikerR  

znám „páníčky“ kteří v hojné míře venčí psy na cyklostezce…a exkrementy nechavaji na ni…podle me nema pes na volno na cyklostezce co dělat…ale už jsem si i zvykl a raději přibrdím..Avidama…a pes se krásně vyleká :)

0 0
          •  
            0 0
          • HonzaRez  

Co může být horšího? Ty po mně vyžaduješ, abych se Ti přizpůsobil a čoklíci mohli pobíhat, jak se jim zachce? Co kdybych já vyžadoval, abys vypadl z cesty, která je určená lidem a čoklíci mi vadí…?

Je tam jaksi nepoměr, že…?

0 0
      • Martin  

ber to tak, že čuráci jsou mezi lidmi rozmístěni naprosto rovnoměrně. jak mezi cyklisty, tak i mezi pejskaři a ostatními.

0 0
        • Llama  

Tak to je bez diskuze :-)

0 0
        • novcze  

no nevim, mezi pejskaři je těch čuráků objektivně víc (k tomuto závěru jsem došel metodou pozorování) a myslím, že to je způsobeno tím jaký druh lidí má potřebu si psa pořizovat.

0 0
          • Llama  

To máš možná i pravdu ;-) Nicméně doufám, že nás, co se usilovně snažíme nechovat se jako čuráci, není až tak málo…

Já si prostě myslím, že ohleduplnost by měla být mezi lidmi normální. Jakožto pejskařka nelezu na cyklostezky, sbírám hovna a nenechávám psy lítat k neznámým lidem, jakožto cyklistka (teda koloběhna, ale to je fuk) se snažím jezdit tak, abych nikoho neohrozila ani nevyděsila. A k tomu podle mě patří i ten zvonek.

0 0
          • Martin  

nevím… podle mě je spousta rozumných majitelů psů, kteří prostě nejsou vidět. vidět jsou jenom ti idioti (viz můj odkaz výše)

0 0
          • blaf  

jaky?

0 0
          • nooski  

Ono být z Brna je taky diagnóza, na kterou jsem přišel dlouhodobým pozorováním ;-)

0 0
            •  
              0 0
      • iron.hide  

lesna asfaltka sluzi primarne pre auta lesnikov, horarov a podobnych lesnych stvoreni. urcite nesluzi na to, aby si sa tam roztahoval s nejakymi psami.

navyse kedze je to asfaltka, tak mas ratat aj s tym ze tam bude zvyseny pohyb bajkerov, a teda musis drzat svoje psy na jednej strane tej cesty.

dalsia vec – v lese nemozes mat pustenych psov na volno, musis ich drzat na voditku.

0 0
        • obda  

A zase. Najdi pasáž zákona, která přikazuje mít psa na vodítku. Zákon pouze říká, že nesmí „volně pobíhat mimo vliv“.

0 0
    • kastan02  

Nevozím zvonek. Zpomaluji a reaguji slovně, popřípadě pískám. Ani zvonek nikomu nedovolí valit na plná koule. Jestli někdo zvoní a nezpomaluje, je to hazardér. Nikdy nevíš, kam chodec uskočí. Většinou se lekne a pak může být reakce divoká. Takže se zvonek hodí stejně jenom pro pomalou jízdu. Takže ho vlastně nepotřebuju.

0 0
    • doubeq  

No,škoda,že to tak zvážnělo,byla to dobrá debata. :D…každopádně pejskaři by měli vědět o kolech dopředu,já klidně i zastavim,pač nechci mít kolo na sračku a eště problem s pekskařem…

0 0
    • iron.hide  

ked sa ma raz pytali, ze ci nemam zvonek, tak som odpovedal „ukradli mi ho cigani“ :)

toto sa da odpovedat aj fizlom, ak ste stratili napriklad tabulku SPZ na aute. je to univerzalna odpoved, kazdy ju pochopi :)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.