tak nevim,nejradsi bych je nekdy nakopal…myslim ty neukazneny kolisty, pejskare /sam mam psa,ale..) a hlavne ty chodce co se roztahnou pres celou cygloztezku.tak premejslim, jestli si neporidim nejakej klakson, nebo snad megafon?
tak nevim,nejradsi bych je nekdy nakopal…myslim ty neukazneny kolisty, pejskare /sam mam psa,ale..) a hlavne ty chodce co se roztahnou pres celou cygloztezku.tak premejslim, jestli si neporidim nejakej klakson, nebo snad megafon?
Zvonek nemam. V lese jsem slyset dost. Na kole s Veckama mi piskaj, ale kotouce nic :(
nemam, ale jeden čas sem uvažoval o ty houkačce „ve spreji“ třeba na hokej a tak, nejlíp hoodně hlubokej tón a stojí to něco kolem 400, ale problém by byl s umístěním
Pořídil jsem si takovej ten pr?avej cvrkací zvonek a teď v pohodě rozhánim (dů)chodce jak vrabčáky… :-)
letos jsem si ho poridil. lidi je jako sracek a serou se po lesnich cestach od kraje ke kraji, ze se neda projet…
zvonek nemam, ale zatim je to s chodcama v pohode, ale nechcu to videt v lete, jak budu nadavat na davy lidi zenouci se po cyklostezce na bazen…
Nemam, ale dost o nem na bika uvazuju. Kdyz prijizdim k lidem ze zadu, tak mi prijde hodne neslusny na hulakat z dalky a svihnou to tesne kolem nich, aniz by o me vedeli jeste vic. Takze si ho asi brzy poridim, mozna z recese takovy ten plastovy klakson. Na silnicce nema vyznam.
problem je v tom, ze se chodci toho cinkaciho zvonku dost lekaj, takze je ho dobry kombinovat s hlasem, tj. zdovolenim-dekuji.
Prave zvonit budu uz z vetsi dalky, abych je nevylekal hned za nima. Zblízka uz klasicky slovne, ale toho se leknou taky.
ja zvonek mam, takovej ten malickej s kladivkem na pruzince. Ma dve nevyhody 1. je malo slyset a 2. nejde prisroubovat na riditka protoze jsou moc silny. Idealni by asi byl takovej ten klasickej velkej zvonek, ale ten uz na moje riditka teprve nejde pripevnit
jo mam takovej celoplastovej klakson asi za 60Kc vyborne funguje i v razu coz ty s gumovym balonkem rozhodne ne ALE kdyz jedu stromovkou tak je mi uplne na prd pac to ma stejnej zvuk jako kachny takze vsichni akorat cumej kde co leti:-)
nemam, mam dost silny hlas. Obycajne staci HEEEEEEEEEJ, dovolite? a ked to nepocuju tak by nepoculi ani zvoncek :)
co takhle potichu prijet k pěšákovi a zařvat mu do ucha BAF!!!!! to by taky melo stacit?
…a nebo za prdelí HAF!!!
..a nebo kdyz chces pesaky pobavit, tak zarvi CINK CINK! :-)
aj to som skusal, ked som mal lepsiu naladu, ale z 30 metrov to kricat prilis nedava zmysel
V lese jsem slyset az az, na lavkach se pesaci nevyskytujou, na 4X trati taky nemaj co delat a kdyz uz jeden nekam do kopce (vetsinou do hospody nebo k trailu;-), tak neni problem se jim v klidu vyhnout. Nechapu, proc tahle blbost je na kole povinna. I kdyz nic z „povinne vybavy“ nemam (krome obcasneho pouziti 50W halogenoveho svetlometu) kdybych kolo pouzival jako dopravni prostredek, tak to vsechno nejaky smysl ma, ale zvonek absolutne ne.
V Česku zvonek povinej není. Jiná situace je ale v Rakousku, tam součástí povinné výbavy je.
Mas pravdu, ted jsem si to overoval a matu tu lidi:o) Omlouvam se. Zajimave je, ze jizdni kolo musi byt vybaveno 2 na sobe nezavislymi brzdami, ale uz tam neni specifikovano, ze musi byt na prednim a zadnim kole, jak je tomu v pravidlech ceskeho 4X:o)
mozna me nekdo vyvede z omylu, ale podle me je ciste teoreticky jedno, jestli bude jedna vpredu a druha vzadu, nebo obe na stejnym kole (nebavme se ted o smysluplnosti takovy kombinace)… dulezity je, ze jsou na sobe nezavisly a kdyz ti jedna nebude brzdit, mas jeste druhou
prijed si zajezdit do prahy na cyklostezky, nebo na jakoukoliv turistickou v okoli… pak ti zvonek uz nebude pripadat jako blbost :-) nesmis to posuzovat podle tvejch konkretnich podminek ;-)
jj jak tady zaznelo, urcite Ti bude stacit cinkatko. sam jsem si ho musel poridit kvuli 1,0 km useku (Strahovska plan, Praha). bruslarum obycejne nestaci 1 1,5m siroky pruh :-/ jinak chvala cinkatku.
uz nam to zase zacina… takze piskaci zaba pujde po zimnim spanku zpatky na predstavec.. :)
no nekdy lepsi opravdu zarvat… :-) zvonek nevlastnim… nekdy pomuzou i brzdy ze mi setri hlasivky ale vetsinou hvizdnu… :-)
nevozím, klapu na chodce brzdovýma pákama – avid- namáčknu než začínají brzdit – jsem zvyklý že začínají tak po půlce trasy – a pak páku pustím, krásně klape – rychle po sobě a všichni prchají :-) při průjezdu okolo poděkuju !!
presne, delam to taky tak. obcas pritahnu kotouc, pekne hvizdne :). nebo stoupnu chvilkove na brzdu, on uz ten zvuk „smyku“ lidi dostatecne varuje :)
Taky jsem delal, ale s hydrama to nejak neni ono :)
A odkdy vozis hydry? Sem myslel, ze jedine vecka?
k temu zvonku…, nevite negdo o nejaky maly houkacce, treba s piezosirenkou, na baterky. aby to melo nejakej hezkej zvuk a zas to nebylo velky jak klakson.
??
to by meli mit v kazdym krame s elektrosoucastkama… v praze napr. gm, ges, compo, epa a dalsi.. nebo treba www.conrad.cz, tam taky asi neco bude…
mno sem teda nic nenasel, aspon nic co by slo pridelat na riditka pres objimku…
Kamarad ma na kole takovy sileny bazmek a ma tam: sirenu, blinkry a brzdove svetlo:)
a tu sirenu si delal sam nebo to nekdo vyrabi?
Ne to normalne koupil v obchode tak jak sem to popsal.
Kdyz jsme u toho, tak minulej tejden jsme ficeli ze slusnyho kopce (40–50km/h) a kamosovi co jel predemnou vlitnul pred kolo dobrman.I kdyz jsem to videl na 10m tak do ted nevim jak to ustal -kamos, dobrman nevim. Radeji jsem nezastavovali. Tady by zvonek asi nepomohl -ze???
Jo a timto se omlouvame majiteli.Jestli to ten pes neprezil(jakoze je to dost mozny) Tak at si pristiho cokla uvazuje na voditko…
ty ses tak milej… a pochybuji ze sem majitel mrtveho dobrmana chodi.
mam taky psa a taky jezdim na kole, tak proc ne…
mas sveho psa urcite velmi rad kdyz o psech tak pekne mluvis a urcite ho mas vzdy na voditku a s nahubkem. ale nebudem to rozvijet,je mi to volny.
Mel by. Je to jeho povinnost.
Pani preco sa hanbit za zvoncek :-) poznate chlapika menom Robie „Air“ Bourdon ?? Ano ? tak ten pan ma no bicykli fialovi zvoncek :-) ak neverite pozrite na www.extremebike.sk tam dajte fotogaleria potom dajte jazdci a potom asi na 8 strane najdete Robiho ako na svojom mohutnom pleci taha na kopec svoju zjazdovu kozu :-) a z tej kozy sa na riaditkach skeri taky sexi fialovi zvoncek
PS. dal by som aj link ale nejako nejde moc dlha adresa a nakoniec aj tak neotvori to co by mal PS1. ta fotka stoji zato :-) odporucam
http://www.extremebike.sk/…bscap002.jpg
Je to tlusty prase a jeho jezdeckej styl se mi ani za mak nelibi, ale zvonek ma peknej :)
mne sa dost paci jeho sposob jazdenia je dobry maser :-)
Nerikam, ze nedava hezky veci, ale JAK. Vzdyt on tam sedi jak pecka. Vubec se tam nehejbe. Ty jeho kraticky tlustoucky rucicky sebou obcas cuknou a to je vsechno. Neni to na hezky pohled.
no neviem :-) beriem vsetky nazori… kazdy ma rad toho svojho NAJ. Jazdca mne osobne najviac ide Joe Schvartz a Robie Air Bourdon taky Cedric je good no je ich tam viac a je to na dlhy rozhovor a mne sa nechce moc pisat
ach sakra ja som zabudol na „STýVA PíTA“ :-)
a do riti dufam ze mi odpusti… :-) zabudol som na M.Marošiho to uz su asi vsetci co patria na prve priecky mojho rebricka :-)
mel jsem zvonek, ale ten byl spatne slyset, tak jsem poridil v sámošce (Hypernova) takovou detskou houkacku – troubelka s vlnovcem. Upozornuju tim jak pesaky, tak take spoluzavodniky-cyklokrosare ve sjezdech na marathonech, aby kolo vedli trochu vedle a nezavazeli jedoucim turistum.
Nejlepsi je, kdyz o tom radsi nevi, ze jsem za nima. Pak se chovaji nepredvidatelne, panicky a nebezpecne. Proste objet a nez si tiho staci vsimnout, tak jsem 50m pred nima(teda pokud je to z kopce)