Jak mám trénovat na trenažéru,skladba jízdy

17 nepřečtených
  • PT

K vánocům jsem si koupil trenažér Roto Mistral.Snad bude OK.No a protože nechci jet jak idiot pořád stejně a chci mít z toho užitek,tak bych rád dostal nějaké rady o kadenci šlapání,tepových hladinách,atd.Jo a když se mi bude chtít,můžu si dát třeba i dvojfázový trénink ráno a večer anebo riskuju přetrénování?Roz­hodně to budu kombinovat s ježděním venku,ale pod 0°C už nevylezu.Jo a jezdím na silničce,takže zřejmě takhle orientovaný trénink.Díky.Pop­ř.odkazy.

0 0
    •  

A proc si neobjednas osobniho e-trenera? Ja ho mam a urcite si myslim, ze za tech 300Kc/mesic mi to stoji. Uz nemusim resit info, kde sezenu info pro trenink. Je v tom system, parada. Ale precijenom, napr. pro objem muzes jezdit zhruba 2hodiny, stridat intenzitu kazdych 5 min (jednou nad 150tepu, podruhe pod 130 – snad se nemylim), muzes si treba jeste pred tim dat 10 opakovani intenzit (tezka zatez 1 min, kadence na 70, pak minuta aktivni pauza)…

0 0
    • McBlacky  

dvakrát denně na trenažér brrrr…

0 0
      •  

no, taky me z toho mrazi v zadech, i kdybych mel jezdit dva dny za sebou. Fuj, to si radsi zabeham…

0 0
    • MARIN  

Slusne roze¨psane treninky na trenazer byli na strankach http://www.tacx.nl/

0 0
    • Beeda  

Caves, to neni jednoduche odpovedet, nezname jak jsi doposud sportoval, jak jsi na tom, jake mas cile, co chces jezdit atd cili mensi analyza a stanoveni cilu:-) Dale bez tep. prahu se nehnes tak si je nech udelat. Pak prostuduj i Vela a Pelotony, tren. clanky Matejka@Marti­nek@Vojtechov­sky. Joo a jezdi aspon tak do –10C, kdyz nebude mokro, trenazer je na palici, dvojfazove bych nezacinal. B.

0 0
    • novas32  

dovolím si oživit jedno staré téma – jízdu na trenažéru. Blíží se podzimní počasí a vzhledem k tomu, že se mi nechce šlapat v dešti, budu kombinovat kolo s jízdou na trenažéru. jelikož mám dvě malé děti, jediná možnost je brzy ráno, nebo večer, když usnou. nejde mi o kondici, v tomhle směru je to asi jedno. jde mi o to, jak je to s efektivitou ve vztahu ke strave, rano do sebe nasypu vlocky a hodinu slapu, pak jdu do prace. odpoledne a vecer se ale snazim cukry uz omezovat a nevim, jak to bude s energii, vecer pripada trenazer v uvahu tak ve 22h a to uz se mi moc nacpavat nechce. jde mi predevsim jeste o drobnou redukci vahy o cca 3–4 kg dolu.

díky za názory.

0 0
      • Mig_all  

Mám opačný problem potřebuji přes zimu 3–4 kg nahoru ale ne tuku, to by problem nebyl :-D

0 0
      • Lister  

Dvě oddělené krátké jednotky jsou pro redukci váhy mnohem horší než jedna delší – takže najdi si místo, kde máš víc volného času v kuse.

Opravdu to nemůžeš zařídit tak, aby ses dostal na kolo večer dřív než ve 22 hodin ???

Taky máme sviště, večer se o něj starám, umývám, ukládám, ale režim jsme nastavili tak, že v 8 usíná a já pak hned valím na trenažér a většinou do 22 hodin mám odcvičeno.

Na hubnutí bys měl jet nízkou intenzitu a tam by cukry chybět neměli – což je ale jen teorie – i když se snažím moc neblbnout, tak občas se mi stane, že chytnu hlaďák i tak – jasný důkaz toho, že člověk jeden zbytečně intenzivně.

0 0
        • novas32  

ono je to trošku složitější. pokud jde o nějaký režim uspávání, manželka má svou hlavu, takže to nehrozí. malou, která chodí do školky, uspáváme v 9 a kluk, kterému je rok a půl, s náma čumákuje než jdeme spát a jde do postele s námi.

v sezoně jedu ráno 35 km do práce a to samé odpo domů, když mám čas (vyjímečně), tak odpo produžuju. jindy prakticky nejezdím, snažím se věnovat co nejvíc času rodině vč.víkendů. pokud jde o trenažer, možnosti jsou pouze než jdu do práce – vstanu v 5, nacpu se vločkama, v půl 6 sednu na trenažer a jedu hodinu, cca 80–85 ot/min při cca 130–140 tepech/min. pak odvedu malou do školky a moje představa je to jestě než napadne sníh kombinovat s krátkou trasou do práce na biku – 10km + 35 km odpo domů. až bude sníh, tak asi jen trenažer. minulou zimu jsem odjezdil na sněhu celou, ale pády na ledu, natažená třísla, 3 týdny pauza atd. toho se chci vyvarovat. druhá možnost je až budou všichni spát, což je po 22h a trápit se 2 hodiny do půlnoci se mi moc nechce. hodinu v pohodě odtočím, to mám vyzkoušené. pocitově ve vztahu k metabolismu, stravě atd mi přijde to ráno lepší – jsem odpočatý, nastartuju metabolismus, v práci dofutruju sacharidy atd. když pojedu večer, budu po celém dni unavený, nebudu už mít vzhledem k redukci sacharidů odpo a večer podle mě dost energie a rozhodně se nebudu před spaním něčím docpávat.

ještě bych doplnil – nemám absolutně žádné závodní ambice, vzhledem k nedostatku času a možnosti jakkoliv někam směřovat trénink jezdím jen pro radost a s 8–12-ti hodinami týdně na kole jsem vzhledem k možnostem, jaké mám, absolutně spokojený. na kolo tělo reaguje dobře, od loňského srpna do Vánoc redukce váhy o 12 kg, od té doby jsem +/- na tom samém. letošní nájezd bude okolo 8k. chtěl bych akorát ještě sundat 3–4 kila a přes zimu udržet kondici přitom, že se nebudu jako loni trápit na sněhu a po tmě na kole a riskovat zdraví (počasí, řidiči).

asi tak :)

0 0
          • Yura  

To ze na spalovani tuku je lepsi 1 delší trening nez 2 kratsi je proste nesmysl. Mam něco odcviceno a tech kulturistických diet, kdy jsem se dostal na slusne % podkozniho tuku mam za sebou taky dost a naprosto nejcastejsi scenar pro většinu kulturistu v tvrde diete před soutezi je kardio 30–60min rano na lacno, odpoledne trenink s cinkama a vecer zase 30–60 minut před posledním jídlem. Spalovani tuku je hlavne o strave. Muzes jezdit třeba 10 hodin denne, ale když proste nemas vyssi vydej energie nez prijem, tak proste tuk dolu nepoleze. Jasny, není dobry nezrat, to si mysli plno lidi, ale tim se leda tak spomaluje metabolismus a clovek se pak dostava do začarovaného kruhu kdy ji min a min a hubne min a min… Jezdi proste kdy mas cas a neres to… Furt lepsi 4× denne hodina nez nic…

0 0
            • Yura  

Chtel jsem napsat 4× tydne.

0 0
            • Lister  

2 dotazy:

Kolik energie máš za den v přípravě a v tvrdém rýsovacím období?

Jak dlouho ti pak ten vyrýsovaný stav vydrží?

0 0
              • Yura  

primo kcal jsem nikdy nepocital a na co taky, staci se podivat do zrdcadla a vidíš jestli leze tuk dolu a svaly zustavaji.. :) Vzdycky jsem zacal tak, ze jsem vyradil z jidelnicku všechno co tam nemá delat, ryze, vloček atd.. jsem furt jedl kolik jsem potreboval a pridal jsem nejakou aerobku. Jen tohle na zacatku bohate staci, pak se to za nejaky mesic zasekne a je potřeba zacit vlnit ty sacharidy, takze jsem uz omezoval prijem sacharidu a jak jsem se cejtil uz hodne unavenej, tak jsem vzycky „zavlnil“ a pridal jsem a tak si s tim furt hral a i když při tomhle se to zasekne, tak je potřeba ještě pridat aerobku. No a jak dlouho ti to vydrzi zalezi, jak dlouho vydrzis jist „ciste“ a jestli furt delas aerobku. Je plno borcu, kteří jsou schopni jist nonstop celorocne hodne dietne a drzi si opravdu nizke % podkozniho tuku. Ja naberu hodne lehce, takze se taky hlidam nonstop. U me jsou nejake sladkosti nebo fast foody jen opravdu vyjimecne.. Strava je zaklad a hned za ni je ten pohyb. V lete kdy jezdim hodne na kole, tak muzu jist opravdu hodne a vahu si drzim. V zime kdy tomu kolu moc nedam je to horsi. :)

0 0
      • novas32  

to už je na mě moc sofistikované, abych během hodiny řešil nějaké intervaly na trenažeru. navíc se v tom nevyznám, takže by mi leda musel někdo říct "pojedeš prvních 10 minut na tolik a tolik otáček a tepů, pak takhle dlouho na tolik otáček a tepů atd…

ale logiku to určitě má:)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.