Mam ram RB Monster HT a chci kupovat zadni kotoucovku Hayes HFX 9 HD s 203 mm kotoucem. Chci se zeptat,jestli to neni na takovej ram moc velky prumer, jestli se treba nebude pri brzdeni moc namahat a ohybat. Diky moc za odpovedi…
Mam ram RB Monster HT a chci kupovat zadni kotoucovku Hayes HFX 9 HD s 203 mm kotoucem. Chci se zeptat,jestli to neni na takovej ram moc velky prumer, jestli se treba nebude pri brzdeni moc namahat a ohybat. Diky moc za odpovedi…
Bez obav. Na jakej jinej ram bys to chtel davat?
Ked uz sme pri tom,na Bandit DH tiez v poho?Len tak do buducnosti…
vim, je to uz dlouho ale spousta RB prasklo prave u navarky zadni brzdy diky velkymu kotouci. to moje nevyjimaje.
nechtelo se mi zakladat novej thread. tenhle tomu vyhovuje. mam na srdci ( a v penezence) vymenu orig 160mm kotouce za 203mm (viz www.koloshop.cz/index.php?… ). jak se ukazalo v paralelnim threadu uz vim cim je kotouc pridelanej :)) Potreboval bych poradit jakou zakoupit redukci na osazeni brzdy k tehle velikosti kotouce. ___realie___ vidlice: fox vanila brzdy: hayes sole b.desky: kool stop
mam trochu problem s tema IS/postmount skupinama, rozmerama a pod. Redukci bych nejlepe primo na koloshop poridil. a jeste, bude to predni kotouc. mam to tedka na rock shox judy vidly. budu to montovat na tu vanilu. uff.dik za reakce
lidi. nenechte me v tom. jsem lama :-/
tak pokud se nemylim, tak Vanilla, ma klasicky IS2000 adapter, takze potrebujes redukci z PM na IS 2000 8" (200–205mm). Z vyrobcu treba a2z: cykloprofi.cz/th_full.php?image=19
ok. rozumim tomu-li dobre, tak brzda je postmount. vetsina vidli je IS, to uz vim. takze kdyz vezmu www.koloshop.cz/index.php?… tak by to melo klapnout?
Ano, tohle by mnelo byt ono. Ted mas taky na brzde adapter, ze? Takze ho jenom vymenis za vetshi…
zadny adapter tam nemam. brzda je primo pridelana na vidlici vpredu a na ram vzadu. :-/
Vyfot prosimte tu brzdu, protoze ted jsem nejak zmaten. Mas tam oka na trmenu kolmo ke smeru jizdy, nebo rovnobezne se smerem jizdy?
tady foto
to máš oboje IS standard, musíš koupit adaptér IS na IS 203 mm. Třeba tady ty horní 3 www.cykloprofi.cz/katalog.php?…
diky
Tak to mas IS viz lidumil. Mne trosku popletlo to, ze letos jsou Sole na PM a ne na IS.
A nechces rovnou vymenit cele brzdy? Cca 3 dny jsem mel pucene kolo s temahle brzdama a i moje stare 525 s origos deskama byly lepsi:)
to vis ze bych rad nasadil brdy z jine cenove kategorie. ale nemam na to. ani ty prachy do toho nechci davat. pockam si na dalsi kolo, kde bude lepsi. vse co jsem potreboval mi to ubrzdilo, nestezuju si. nejezdim zadny extrem. kotouc menim spis jen „aby to vypadalo“. uz takhle zdvojnasobuju cenu kola :-/