prave pocuvam v rozhlase relaciu o otuzovani,tak ma napadlo ci niekto mate s otuzovanim skusenosti a ak ano ake vysledky a zlepsenia vam to prinieslo…
prave pocuvam v rozhlase relaciu o otuzovani,tak ma napadlo ci niekto mate s otuzovanim skusenosti a ak ano ake vysledky a zlepsenia vam to prinieslo…
Nesnasim studenou vodu ani jinou zimu, tudiz se neotuzuju:)
Brrr, ja taky nesnasim studenou vodu!
ja kazdy rano. z teply postele do studenyho pokoje a pak este z baraku do vymrzlyho auta. jeste podotykam ze to je nedobrovolne. zlepseni a vysledky? cim vetsi zima, tim sem rychlejsi a doufam ze vysledek bude jinej nez antibiotika.
Letos se otužuji méně, nebo? minulý rok jsem se více, a potom mi bylo všude teplo- zdá se že mi to narušilio trochu termoregulaci těla v norm. podmínkách. Dále pozoruji dluhodobé zlepšení imunity.
Proto mi v zime neni zima a v lete se potim jako prase…:))
no loni sem dal celou zimu v kratasech, trikus kratkym rukavem… letos je mi ve vetsich zimach tepleji nez loni, nebyl sem letos ani jednou nemocnej.. a to s tim teplem sem vychytal… driv sem spal pod perinou s otevrenym okne.. cca10–15stupnu v noci… ted spim bez topeni bez okna cca20stupnu a vedro mi nebejva…
Ja beham v kratasoch na biku pretoze dlhe sa mi vzd trhaju o pilu :D pod tym este chranice… Vsetci sa ma pytaju ci som normalny ale to je v pohode :)
od podzima do jara 1× tydne sauna (samo pak zblunk do ledove vody) .. rekl bych zvysena imunita vuci ryme, chripce apod.
s tou saunou je to dobrý---- Každopádně pomáhá a člověk nebývá tak často nemocnej…
akorat je podle mojeho saunera nutny dodrzovat sestidenni cykluis, jinak to nema z hlediska prevence smysl, protoze po sestym dnu pry ta imunita jde rychle zase dolu
Jiné chytré knížky zase říkají minimálně jednou za 14 dní.
no mozna to je pravde, ale bohuzel malo kdo ma soukromou saunu a cas aby tam chodil podle idealnich vztahu – vetsina verejnych saun je na dny/hodiny rozdelene pro muze/zeny/smisene pary a pak se 6 dni rika lehce ale hur dela … a tydenni cyklus mi bohate dostacuje
saunu mam tiez 1× tyzdenne,ale to je trochu ine ako samotne otuzovanie-si myslim.inak ja sa snazim (v ramci sauny) ochladzovat v jazere potom je to ta prava supa.
sauna, kam chodim ja, ma bazenek na strese hotelu pod otevrenym nebem… nekdy se do toho neda ani vlezt… a kdyz uz, tak se sekyrkou v ruce :-)))