Tedka jsem dostal nový husselfelty i se středem.ale nejdou na ně pedály!a kolik by stálo si nechat udělat tou závitnicí nový závit?
Tedka jsem dostal nový husselfelty i se středem.ale nejdou na ně pedály!a kolik by stálo si nechat udělat tou závitnicí nový závit?
Zkus nejdriv prohodit pedal (levy za pravy), pak se nad sebou dlouze zamyslet a na B-F se vykaslat :) Co mas za pedaly?
jak radi GURU, mala napoveda utahujou se tak abys je pri slapani utahoval :))
Počkej!!!!! Je to tak, že kdyby se ti kouslo ložisko, tak povolíš šlapáním pedál z kliky. Dříve to byla pojistka, aby ti to v dobách starých pedálů neutrhlo nohu. Jinak: Nasaď pedál na kliku a šlapánim dozadu se to tam našroubuje. Hlavně s citem.
Jsem si vzpomnel co se mi obcas stavalo. Vozim volny dlouhy nohavice a kdyz jsem mel ocelovy kliky s upevnenim na osu pomoci sroubu (jako objimku) asi takhle: www.hollymillcycles.co.uk/…nkchrome.jpg, tak se mi obcas zahakla pri slapani nohavice za tu kliku a noha zustala naslapnuta v pedalu… no moc vesela prihoda :)
pod tym odkazom sa skrivaju nadherne kluky :) kolko stoji taka sranda ? .)
80 Liber, ale tyhle jsou kovany a to byva setsakramentsky tezky kus kovu. Duty jsou lepsi dle me.
pedály od KHE tady máte odkaz:http://supereshopengine22.w4b.cz/…_product.php?…
Sis koupil pedaly na BMX jednodilny kliky a ted se divis? :) A neni lepsi si koupit novy pedaly nez kliky? Teda pokud to nejsou Syncrosy :)
já dostal nový kliky a i nový pedály a navíc mají závit 9/16 a tytam maj jít a navíc ty kliky jsem dostal k rámu a jsou už použité!
Tak mas strzenej zavit? Z druhy strany nasroubovat jdou? Uz tam ty pedaly nekdo nasroubovany mel? Jaky tam mel nasroubovany pedaly? Ty pedaly jdou nasroubovat do jiny kliky? Sroubujes spravny pedal na spravnou kliku?
zde uz nic nepomuze :)
Ze by Dumbosyndrom? :)))
jejda…:) aztaky som :) clovek si to uvedomi az ked cita nieco cudzie :)uz prestanem…:)
Ty jsi nějakej zvědavej,šmudlo:)
Hele, dají se ty Husselfelty sehnat i ve 180mm délce?
Ne. Proc? Proc se nepodivas na webovku?
Ale ony se dělají, to se dělaly (letos už je nahradili jiným modelem) i Fivedy, ale NEDAJÍ se prostě sehnat, kapišto? Nikdo je nedováží, protože se jich moc neprodá v téhle délce. Tak se spíš ptám, jestli je někdo někde neviděl.
Ale Hussefelty?
A proč ne? Jedny dlouho očekávaný kliky 180mm (Stylo) jsem ohnul, na druhý (FSA) čekám od Srpna a už to vzdávám a XT04 by měly dorazit teď v lednu. Takže bych na druhýho bika potřeboval druhý dlouhý kliky, jakýkoliv. Já vím že jsou těžší, aly kdyby byly k mání, bral bych je.
No jo. Koukam, ze na e-shopech je nabizeji. Ale na webovce jsem to nejak nenasel. Si je objednej z venku.
Zdravím, mám dotaz na závit který se používá v dnešní době u klik a pedálů, (jediný co sem našel, že by to měl být snad whitworth 9/16 " ??)
ale zajímalo by mě jakmoc je rozšířený a jestli je to normalizovaný standart mezi výrobci, nikde jsem právě žádnou normu nenašel
rozsirenej je tak ze vsechny kliky i pedaly maj ten zavit stejnej
ale právě proto by někde měl být předpis nebo norma, že je to standart ne ? :/ pořád nemůžu nic najít
hledáš špatně !
i ty brute zas nic, odkaz ? :D
Nechápu o co ti jde , závit je 9/16 × 20 tpi
jde my o to číslo normy kvůli citaci, pokud nenajdu tak napíšu samozřejmě je označení závitu…
Tady mas normy co se tyka kol.
díky moc ! procházel jsem jen ty 4210, ty další my nevyjeli. Bude to tedy pravděpodobně ta ISO 6695:2015, ověřím v knihovně
kdyz uz tam budes, zbezne si prolistuj i Pravidla ceskeho pravopisu …
Ahoj, měli jste ve škole i češtinu? A nebo jen naháňanie, vyháňanie a ruštinu?
vsechny prave i leve kliky a vsechny prave i leve pedaly maji zavit stejny. ;-)
Krom nejakych detskych kol, tam byva nekdy mensi.
Nějaký BMX maj taky 1/2palcovej, ne?
Ano, a také některé rotopedy.
Pánové přiživím se na otázce závitu – potřebuji prodloužit závit na staré 1" vidlici, neví někdo stoupání tohoto závitu, ať vím jak specifikovat závitové očko?
1"x24TPI
viz ocko
Super! Díky
spocitej si, jestli se nevyplati koupit novou vidlici. ;-)
Psal jsem, že si očko vypůjčím v práci, pokud teda bude k dispozici. Potřeboval jsem jen vědět stoupání, ať vím co vlastně chci. Je jasný, že za cenu závitového očka dostanu dvě nové Suntourky :-)
Pochybuji , že mimo letitáho cykloservisu toto očko někde s\eženeaš. Navíc potřebuješ vratidlo s dlouhým 1" vedením.
ten zavit je nestandardni – ocko tezko najdes jinde nez v cyklodilne. zavit ma jemne stoupani. jestli potrebujes protahnout zavit o par mm, budiz. jestli o centimetry vyjde te levnej nova odpovidajici vidlice nez opotrebovani ocka. ;-)
mám to očko doma
více SZ
Před X lety jsem si ho půjčoval v bývalé fabrice a měli ho. V současné se chci zeptat. Za to nic nedám. Když nebude, vidlice půjde do šrotu. Je to jen pokus.