Chci si koupit crossove kolo. Rozhoduji se mezi Merida Crossway 8500 a Authorem Stratos SX. Téměř stejná cena, technickému popisu moc nerozumím. Kdo poradí??? Předem díky.
Chci si koupit crossove kolo. Rozhoduji se mezi Merida Crossway 8500 a Authorem Stratos SX. Téměř stejná cena, technickému popisu moc nerozumím. Kdo poradí??? Předem díky.
Nekdo tady prodaval authora synergy za 20klacku
tak to si malinko prestrelil:-) podivej se kolik stoji ty ktere si vybral:-)
skuste raději poradit
ja vim,promin.ja se v tehle kolech moc nevyznam,ale co tak koukam do tech tabulek tak bych bral meridu.ale u techhle levnych kol si klidne vyber podle toho jak se ti libi,zadnou velkou skodu tim nenadelas.
Vim ja chtel jenom popichnout:)
Prihod tisicovku a vem Reflex sx, ja ho mam na kolovandry a jsem spokojenej. Jeste si ujasni jaky chces razeni, Merida ma Altusa a Stratos ma Revoshift.
jaky je rozdil mezi zmíněnými razeními?
packove a otocne
Tak tak Altus je packovy a Revoshift je otocny razeni.Zalezi co ti vice vyhovuje, ja bych packy nemenil, ale asi to je jen zvyk.
Urcite authora, ma daleko lepsi vybavu.Jen ta vidle:( Mozna koupit stratos s pevnou vidli a casem dokoupit kvalitnejsi. Jinak co se tyce razeni otocny mi vyhovuje, ale revoshift neznam
kde ma daleko lepsi vybavu?na prehazovacce?
Kliky, razeni, plaste, ta prehazka,… Segra jezdi na stratosu asi 3 roky bez jedineho problemu, ale tam byl jeste SRAM 5
no tak razeni si rikal neznas,tak nemuzes rikat ze je lepsi:-) kliky-ty poznas ktery jsou lepsi?ja teda ne:-) no ta prehazka,taky je ta merida o 500,– levnejsi:-) a plaste bych neresil,tam nebude rozdil.pouze ve znacce.
Suntouracky kliky znam a chodej v pohode, tyhle maj mozna dokonce vymenitelny prevodniky. Razeni sice neznam, ale vim jak chodi altus s acerovou prehazkou:( Plaste se daj vymenit, ale sou to prachy navic a speedmaxy sou na krosa docela slusny. Uznavam, ze odpruzena sedlovka na meride je navic, ale jak funguje?
no nebudu se s tebou prit:-) v krosovych kolech se vyznam moc malo.
No ja tady pouze rikam zkusenosti se stratosem a ty jsou veskrze pozitivni A taky jsou mi meridy nesympaticky:)
Hele, nevnucuj furt toho Sptratosa, jo?:-)
sakrys… Stratosa, samozrejme:-)
Merida Crossway 8700… Sam jsem spokojenym vlastnikem Crossfiru 8700SX (rok 2002) na alivku a absolutni pohoda… ve vyprodeji urcite sezenes model 03 tak o 3–4 tisice lacinejc…
Merida Crossway 8700?!
Tak to je super! Nemohl bys mi prosim napsat jake to ma razeni (packove nebo otocne), pripadne jake ma neduhy atd… Dost silne o tomto kole uvazuju. Diky predem
Stryc ma Crossway 8700 z roku 2003 a ta ma razeni Alivio-packovy, a najel na ni cca. 10 000km a vubec zadnej problem, akorat mu odesla po roce stredova osa, ale to mu vymenili zdarma, takze v pohode. Kolo je moc hezky a vypada urcite lip nez ten zminenej Stratos..
Stratose SX máme doma,sice loňský model,ale moc spojeni nejsme.Geometrie je zřejmě stejná jako pro Stratose bez pružné vidlice,tudíž je kolo vepředu dost zvedlý a úhel hlavy je 69 st.,což už je dost.V kopci se zvedá na zadní,šlapací střed je honě vysoko-320mm.Myslím,že Merida bude lepší,aspoň co se rámu týče.
Ani jedno z toho !
marida, author a jeste k tomu crossy:o)
Tak tak…to je vražedná kombinace :DDDDD
asi bych spis bral tu meridu,ale koupil bych lonskou 8700
A co treba tadle merida z 2005. sice o dva tisice vic ale rek bych se slusnou vybavou az na sr suntour www.bagbike.cz/?…
taky jsem se rozhodoval mezi nima a dnes jsem si přivezl domů Stratose 2005, tak uvidíme. Jen mi chybí trochu lepší návod, ten dodávaný od Authora je tak příšerně obecný až hamba.
chlape, jestli je to pro tebe, tak si kup najaky 2nd hand bike . A lepsi pevna vidle nez nejaka plecka, ktera stejne velmi rychle prestane chodit. Slusnej secondhand jednou sestelujes a vydrzi mnohem vic nez tyhle kola, byt nova.
Ječňák je borec!