Jake univerzalni plaste na MTB
Jake univerzalni plaste na MTB
Asi neco mezi Maxxis Hookworm a Nokian Gazzalodi 3" v cene Maxxisu, vaze Hutchinsonu Pythonu a ve verzi tubeless s dusi.
jsi dneska zase helpful co :)
Co tim myslis?
Napomocny, uzitecny, ochotny, prospesny nebo taky vstricny :) Ostatne jako kazdy jiny den :) Prejeme prijemny den a verime, ze se na nas opet obratite :) A ted konec legrace a poloz normalne mineny dotaz. Protoze, kdyby existovaly univerzalni plaste, tak by je asi vsichni vozili. Jenze univerzal vetsinou spojuje nevyhody vsech systemu dohromady :(
Jak vidis, tak se najdou jedinci, co mu presto nejakej „univerzalni“ doporucej :o))))
Ja jako jedinec pro xc povazuju za univerzalni hutchinson cameleon nebo ritchey z-max. Ale nikomu je rozhodne nedoporucim! :)
asi bude nejlepší když použiješ vyhledávání :) no a pak napiš mezi kterýma si vybíráš a mi ti napíšeme aby jsi si koupil Ralfy, dohodnuto?
Maxxis Ignitor-přední, ale dá se dát v poho na zadek a zadní Maxxis DynoMite!, ten se dá sehnat pouze jako sundaný z nových kol(Merida,Autor), když někdo preferuje jiný značky a typ(sehnat se ale dá).Dle mého názoru výborný univerzál s přijatelnou cenou drát/kevlar 390/590 Kč.Trošku horší je to s výdrží přední cca 1600 km, zadní 1000 km.Ahoj
Maxxis Ignitor-přední, ale dá se dát v poho na zadek a zadní Maxxis DynoMite!, ten se dá sehnat pouze jako sundaný z nových kol(Merida,Autor), když někdo preferuje jiný značky a typ(sehnat se ale dá).Dle mého názoru výborný univerzál s přijatelnou cenou drát/kevlar 390/590 Kč.Trošku horší je to s výdrží přední cca 1600 km, zadní 1000 km.Ahoj
tak me ten zadni vydrzel asi 500, mozna ani to ne
Abych pravdu řekl, tak jsem si na Ignitor 2,1 dělal zálusk, ale docela mě odrazujete s tím, že h***o vydrží. Osobně mám dobrou zkušenost s WTB Nanoraptor 2.0. Dají se s ním sjíždět i drsnější terény, dobře fičí na silnici, ale je dobrý jen na suchu. Do bláta se nehodí. Ale pokud je dobré léto, tak jej v červnu nasadíte a sděláte až s prvním blátem v září nebo říjnu. :)
jo tak nanoraptory byly zpocatku fajn.vzorek vydrzel hrozne moc,jenze samotny plast nevydrzel to co vzorek:-).prorezanej atd. za nejakou dobu zacinal hrozne chytat defekty.
hrozně jo? ten měl defekt pořád :-) jsme si dávali sraz na švih o hodinu dřív aby byla rezerva na lepení tvejch nanoraptorů :-)
:-)))
Asi jsi mel na ne spatny vliv. NanoR nasazuju vzdycky z jara na najizdeni km a tak zatim zadna nachylnost na defekt (i kdyz moje pojeti terenu pro nanoraptory se bude asi trochu lisit od tvojeho ;))
taky to nechapu. nanoraptorum bych toho vytknul vic (hlavne nez jsem si na ne zvyknul), ale nizka zivotnost a nachylnost na defekty by to rozhodne nebyly.
no hele co mam z-maxe a velociraptora tak se defektu fakt ani trochu nebojim a vjedu s tim treba do skla a je mi to u… ovsem kdyz pak fakt chytim defekt(jednou za pul roku:-)) tak tomu chvili vubec nemuzu uverit:-) ovsem tohle jsou opravdu poradny gumy,taky maj 700g:-)
Ten z-max mas kolika palcovy? 2.0 na zadnim kole?
tak to ani nevim ze se dela.snad se dela 1,95 ne.ja mam 2,1.vazi 710g:-)
já ted vozím vzadu 770gr… ale zase docela pohoda, nějak mě přestalo zajímat co je pod zadním kolem :)
něco málo o z-max Classic, proven Z-Max VFA tread design • All-around, front or rear World Cup caliber race tire • One of the lightest full knobby tires available • WCS, Pro and Comp versions • 26×1.7, 26×1.9, 26×2.1, 26×2.35
:D taky hlasuju pro ralphy…
tak pridavam taky svuj hlas
blacky,ja to tady trosku zneuziju.podle tebe,mel bych si koupit 2,25 nebo 2,1?rikam si ze ty 2,1 maj ve skutecnosti 1,95 a to zase na muj tank neni moc.ale taky nevim jestli se da nekde sehnat 2,25 v kevlaru.rad bych konecne nejaky lehci plaste.
jo v kevlaru jsou 2,1 i 2,25, ale jeden stojí 1000kč. Kup si 2,25 na rychlosti ten rozdíl poznat je (říkal Ječnák, vozí oba typy) ale 2,25 je pohodlnější a stabilnější v terénu, taky jí spíš nesnejkneš.
no na koloshopu tusm neco pres 700,–.ale 2,25 nenabizi.zkusim jeste jednou:-) bikestore,az to bude aktualni.diky
Na Palacaku je maji za 1000 neco. KDyz uz nikde jinde nesezenes…
tusim ze Schwalbe meli taky ve Sfinxu v Katerinsky kolem 800,–
Tioga Factory XC 1,95 – ja byl spokojenej!!!
byl… :)
continental explorer, když to moc klopíš tak moc nedržej moje čapáky vědí o čem mluví… (ale to byl fakt extrém) vydželi mi 4 500 km
IRC Serac kevlarový
jj, potvrzuju – v sirce 2,1"
IRC Mythos
nejsou spatny, ale schwalbe racing ralph nabizi podle me pri mensim valivem odporu min. stejnou trakci.. ale ani jedny se nedelaji v modrem, skoda co:)?
hmm fakt ty cerveny mythosy jsou jako pest na oko ale nejak to preziju:-)
tak proč si je kupuješ, vždy? se dají sehnat i celé červé, viz můj bajk-IRC Mythos 2,1F-přední.
Taky se přidám a přihřeju si svoji polívčičku Irc Notos http://www.bike-forum.cz/…/recenze.php?…
Polívčička v rozměru 1,95" je ukrutně hubená.
Náčelníku ty máš asi reflex :-) Jak se někde mihne zmínka o Notosech tak hned přiletí tvá poznámka, že v šířce 1,95 jsou strašně uzoučký ( což ale podle mě jsou všechny pláště téhle šířky a na pořádný terén se nehodí).
Ale kvůli těm co tu sou nový beru tvoji hlášku jako pruduktivní :-) Asi to bude pravda, protože ani ty 2,1 nejsou žádný extra balónky.
Je to pravda, mám reflex :) Takže opravdu naposledy: můj zadní Notos 1,95" je o 5 mm užší a nižší než přední FRONT S též (!) 1,95". Hrůza pohledět – kolo vypadá jako auto s nasazenou neplnohodnotnou rezervou.
To kazdy kolo s plastema pod 2,3" :)
nekdy si clovek fakt nepomuze.. :/ racing ralfy v 2,25" v dratu sou stejne siroky jako treba maxxis kraken 1,95" a ve skutecnosti je to tak 2,0–2,1" … takze priste du do RR 2,4" ;)
Maxxis Ranchero 2.00"? Url:http://www.limboland.net/…ranchero.jpg
Nemá ten vzorek tendenci táhnout na stranu? :-)
Nechápu.
Z té fotky mi přijde, že střední část vzorku je „osekaná“ jen po pravé straně.. Tak mi přišlo, jestli v klopenkách nedrží na jednu stranu lépe :-)
Ono to asi bude osekaný oboustranně.
Asi pre viacerych ako univerzalny plast prijatelny je podla mna a mojich skusenosti Hutchinson Spider. Asi pre viacerych plast (nie len na zadne koleso) absolutne neprijatelny (pozdravujem Kovara) ale mne vyhovujuci (univerzalny) zadny plast je Hutchinson Python…
taky pozdravuju
Na zadní kolo Python a dopředu třeba Mosquito. Vozil jsem i Aligatora, tj. Spyder bez dutých špuntů.
spider (mam air light 2.0 drat) bych taky videl jako dobry univerzalni plast na XC. teda az na tu zivotnost, nejak rychle mi na zadnim mizi vzorek.
podla mna aj taky maxxis minion DH 2.5 60a dualply je vcelku univerzalny… je dobry na tvrdom, v blate, v prachu je sice trochu horsi, ale co uz… a defekt s tym clovek dostane, len ked mu niekto prestreli koleso…
Tak to nemuzu souhlasit. V 2,7" a 42a s butylovou vyztuhou mi prisel daleko univerzalnejsi :)) Hlavne kvuli absenci oranzoveho prouzku se pak hodi na kazde kolo (kam se vejde:) .
Zdravíme pozemšťany!