Ahoj chci se zeptat k vánocům jsem dostal camelbag a chci s ním vyjet ale bojim se abych ho nezničil v těch mrazech, jezdíte s ním teď v mrazech někdo?
Ahoj chci se zeptat k vánocům jsem dostal camelbag a chci s ním vyjet ale bojim se abych ho nezničil v těch mrazech, jezdíte s ním teď v mrazech někdo?
Jo, jezdim. Je dobry, ze se v nem v zime udrzi teplejsi piti dyl nez v bidonu, ale nesmi ti zamrznout v hadicce, coz se mi ted uspesne pravidelne stava… :-)) No co, aspon si chranis zdravy a nepijes uricenej studeny piti!
:) nezničíš ho, ale pravidelně zamrzne hadička i když se snažím vyfouknout zpět tekutinu. Potom existuje nějaká „tepelná“ izolace náústku a hadičky
ta tepelna izolacia zamrza tiez
Jak může zamrznout tepelná izolace?To musí být nějaká vlhká? Že zamrzá hadička pod ní, je docela jasné, pomůže to tak max o 2 stupně a to jsem ještě optimista:)
protoze to je obycejnej kus tenkyho neoprenu a ne zadna tepelna izolace :-)
jedina spolehliva finta je to vyfouknuti piti z hadicky
zle som sa vyjadril zamrza naustok skryty pod gumenym navlekom tepelnej izolacie, nie izolacia ako taka.
No clovece resil jsem jak na to zamrzani a obalil jsem hadicku starym navlekem na ruce Kalas Roubaix. Omotanec zajistil gumickama. A bylo to DOBRY! Obcas upiju, aby se tam nahrnul teply iontak a hotovo. Doporucuju.
úplně v pohodě. dávám do něj teplej čaj a po 3 hodinách jízdy v teplotách pod nulou je ještě vlažnej. jedinej problém je ten zamrzající náústek
teplej caj nic moc… se mi takhle rozlepil vak a utopil telefon, a nebyl caj horky ale tak normalne teplej na piti
se mi rozlepil hydrapakovej vak i pri pouzivani pouze studenyho piti. bych to nesvadel na teplej caj, ale spis na seslost vekem.
Nj. senilita to je previt :(
hmm seslost asi ne… byl 14 dni novej:-D
a co to bylo za značku, já teda do obyč axonu leju občas dost horký čaj a zatím drží…
camelback
a co reklamace?
jsem dostala novej:-)
Díky všem,tak to prubnu, já si jen říkal aby mi ta hadička s náustkem nepopraskala. Jinak právě kvůli tomu chci použít camelbag abych po půl hodině jízdy neměl v bidonu místo pití ledovou tříš?.Jorje
je dobrý fouknout pití zpět a zachytit hadičku tak aby byl náustek vzhůru nohama, pak nezamrzne, ale může zamrznout hadička v tom ohybu co se vytvoří, ikdyž ne tak snadno jako v naústku. Když piješ často a foukáš to často zpátky tak se pak vak moc nafoukne, stačí otočit camel vzhůru nohama a vytáhnout přes hadičku vzduch. Když je velká tima tak piju tak jednou za půl hodinky víc a po fouknutí zpátky sundám náustek a zbylou tekutinu z hadičky vyleju, potom tam nezůstane tolik aby to vadilo když to zamrzne :)
co se tyka zamrzajici hadicky a naustku tak mas(alespon) 2 moznosti: bud vodu z hadicky vyfouknout, tim ale nedostanes vsechnu vodu zpatky do vaku, ale nejaka zustane a stece do naustku kde zamrzne, nebo zvednout naustek rukou nad hlavu a zmacknutim ho otevrit, tim vytece vsechna voda z hadicky i naustku az na par kapek ktery nemaj sanci ucpat hadicku, akorat to ma mensi nevyhodu oproti predchozi metode, ze musis pouzit ruku. sorry za takovou slohovku(a preklepy:)
Už jsem to jednou řešil, nějakou nemrznoucí směs, a napadlo mě slabě si osolit čaj, a nebo hodně citronový čaj, a nebo oboje, ale stou solí bych to nepřeháněl,jen je to teorie,ne praxe:)
já bych se tak netrápil a přidal nějaký výběrový likér s patřičnou voltáží :)
zkus treba Fridex! :-)) Ale nevim, v jakym pomeru se to redi…
To je lepší voda do ostřikovačů – voní po citronech
Osobně to praktikuju tak, že do čaje s medem a citronem přidávám jako nemrznoucí směs 50% slivovici. Jednak má čaj vynikající chu?, za další nezamrzá (on mi nezamrzá ani bez ní, ale je třeba najít nějaké opodstatnění) Když se pije pravidelně a vyfukuje, tak to nemůže zamrznout. Komu to zamrzá, ten nepije pravidelně.
To bych se napil a mel bych problem se stabilitou a pak bych pravdepodobne zkoncil nekde ve strome! :-)
za každým výkonem se skrývá dlouhodobý, tvrdý a poctivý trénink
Treba pije pravidelne, ale v dlouhejch intervalech :) Jako byvali sousedi. Se taky pravidelne myli, jenze v tak dlouhejch intervalech, ze vetsinu roku smrdeli jak skunk :/
ja to vozila normalne pod bundou, naustek mi koukal akorat u krku a nic nezamrzlo a melo to porad lehce vlaznou teplotu, ale ted jsme nekde videla ze se da prikoupit neopren na hadicku
Jojo, stojí jak doporvodnej taxik, a stejně nepomáhá, jak by taky mohl, ikdyž chvilku jo, ale zas bych to nepřeháněl, za ty peníze to podle mě nestojí.
stoji spis jako novej camel:-D
Aby jsi neměla poslední slovo,že:) Navíc si mě ani nepopřela ani nedoplnila, jen převedla uvedenou cenu na jinou srovnávací jednotku:)
jj;-) ja se nepru dneska, ja jen to posledni slovo:-P
V teplotach pod kolem-15 a hur to zamrzne dycky. pak nezbyva nic jinyho, nez pit primo nalevacim otvorem. vyzkouseno, zadny problem
A co zkusit mirelon? Takovou tu šedou izolaci na potrubí, bílou na podlahu apod. Ta bílá by se dala otočit kolem trubičky v počtu vrstev jak je libo a slepit.
Jsem zvedavej, kolik lidi mu jeste poradi, ze je dobry piti vyfouknout zpatky;-)
a co poradis ty?
Poradil bych to samy, jen si myslim, ze to staci napsat jednou a nemusi to opakovat kazdej bike-forista.
Nebudu radit, ale hlas dávám Vojtíškově nemrznoucí směsy, která se dá libovolně upravovat podle aktuální venkovní teploty. Tomu vyfukování jsem na chu? nepřišel.
prijde na to, kterou stranou traviciho traktu
Díky Všem už je mi to jasný vyfukovat zpátky, zkoušel jsem a jde to. Jinak nemrznoucí přídavky v podobě soli moc zkoušet nebudu, čaj na kole taky moc nepiju, jezdím na teplej jon?ák. Ta 50% slivovice je dobrej nápad to někdy vyzkouším:o))
50% ionty 50% slivovice? no tak toho bych teda celej kejml při vyjíždce nevypil, a to mám jen 2 litrovej, asi jsem měkkejš :)
hm, to je koncentrace leda pro fousace:)
to bych napsal 50% slivovice a na slivovici
Samozřejmě bylo míněno, že přidávám trochu (2–3 dcl) na 1,2 litru čaje slovy padesátiprocentní slivovice
Jinak jsem vždy používal Hydrapak Delta a leju tam čaj ještě vařící, aby vydržel. Pak jsem si pořídil Camela a udělal jsem to poprvý a celej obsah skončil na zádech/prdeli. Ta hadička je na vyústění nasazená sice delším kusem než u HP, ale je z měkkčího plastu, který při zahřátí povolí a svlékne se z vyústění. Nakonec to u toho Camela vyřešily stahovací elektrikářské pásky.Od té doby už mě Camel nepolil
Dřív jsem to praktikoval podobně, ale momentálně dám 53% slivovici do placačky a čaj si dám po cestě v hospodě. :))
Já piju cestou teplý a v hospodě si pak dávám studený pivo :-)
No ovšem. Copak teplým čajem se dá uhasit žízeň? :)(jinak ten tvůj AT100 zatím chodí bez chyby.)
50% slivovice = padesat procent slivovice 50%slivovice = padesatiprocentní slivovice
pak se v tom vyznejte
no nekecej, konečně nějaký češtiny znalý… klobouk dolů
Vak do camelu jsem koupil jiz s neoprenem, moc to nepomaha (teda ten neopren). V zime davam teply caj a od –5°C si celou hadicku strkam pod bundu. Funguje i pri –10°C. Foukat nazpatek me nejde – nafukuju hubu jak kapr a do camelu nejde nic :)
a zmacknes naustek i pri tom vyfukovani? :))) jinak si neumim predstavit, proc by to nemelo jit :-)))
Moc jsem se o to nepokousel, 1–2× a potom jsem presel na hadicku pod bundou.