Jaro – v lese tuny bahna a v nohách spousty kilometrů na silnici. Používáte nějaky pláště s nízkym valivym odporem, dlouhou životností a o malé tlouš?ce? tak akorát na asfalt? máte nějaky oblíbeny?
Jaro – v lese tuny bahna a v nohách spousty kilometrů na silnici. Používáte nějaky pláště s nízkym valivym odporem, dlouhou životností a o malé tlouš?ce? tak akorát na asfalt? máte nějaky oblíbeny?
Ja ted pouzivam Rubeny Winner. Po Asfaltu jedou slusne. Jsou dost tezky, ale kdyz to neni na zavody tak to neresim. Hlavne jsou levny a odolny proti defektu. Ted jsou silnice samej sterk, takze se to hodi. Mam zkusenost i s uzkejma Hutchinsonama Top Slick, ale ty nerad pouzivam. Dost dramaticky to zmeni jizdni vlastnosti kola i komfort a pritom to neni vyrazne rychlejsi.
Moje spokojena univerzalni kombinace je IRC serac 2.1 dopredu a Mythos 2.1 dozadu (i kdyz 2.1 u IRC je docela uzka). Jinak na jarni silnici + suchy teren volim wtb nanoraptor – letos 2.1
Ritchey TomSlick 26×1" nebo uz dooost sjete IRC Mythos Slick 26×1,9",Specialized TeamControl 26×1,95",Panaracer Fire XC 26×2,1", nejakou Debicu slick za 190,– – proste stare ojete plaste ktere jsou v terenu uz na nic ale na asfalt bohate staci
Jsou super-na asfaltu jedou relativně potichu, nízký valivý odpor a v terénu skvěle vedou a drží v zatáčkách. Můj nejoblíběnější pláš?…jen vážit tak o 200g méně…Z hlediska tlumení by se snesla i větší šířka.
TPI 33 je docela málo, připomíná mi to laciný Kendy.
Tohle jaro to bude vetsinou Tioga Factory DH 2,3" Z tvych pozadavku tenhle plast nesplnuje vubec nic;-)
No mam pripraveny Conti Explorer, Hutchinson Mosquito a jednoho Z-Maxe na zadek – vsechno v dratu, tak uvidim. Na zavody podle pocasi, ale nejspis Racing Ralphy.
Na jaře, v létě i na podzim. V terénu i po silnici furt IRC Serac kevlar 2,1
A propos pokud jde o ty spousty kilometrů po silnici co máš na jaře za sebou, tak já mám na za sebou tak akorát tak dvě chřipky.
Tak já pro najíždění kilometrů používám Speedmaxy 1,9 od Toma, podle mě asi nepřekonané semislicky. Na silnici frčí parádně a neměl jsem problém na nich odjezdit i dvě sezóny v terénu a naprosto překvapivě se mi skvěle osvědčili jako skvělé pláště do hlubokého sněhu
aaano, taky tak (jenom v zime, resp. ve snehu nejezdim)
btw: najizdeni Speedmax 1,9 od Toma normalní pojezdenicko Z-max
Já už to jarní najíždění moc neprovozuju. Takže teď spíš platí IRC NOTOS 2.1 celoročně. Tenhle rok bude přechod na Racing Ralph 2,25.
A mně se chce něco říííct ...... :)
Taky chystám stejný přechod, ale z Notos 1,95" na Ralph 2,1".
No jen to řekni :-)))))
Jarni. a v lete, hadej? …ano,letni.
Celoročne jazdim iba michelliny wildgripper xl s kevlar:)
Celorocne Swalbe Racing Ralph, ale kdyz je takhle tak na zadek davam Jimmyho :)
No ja nevim, pro me je dulezitejsi, aby mi neustrelil predek. A protoze nemam rad asfalt, tak pouzivam celorocne Meduzu na obou kolech.
Me ten predek tolik netrapi, protoze Ralph moc dobre drzi a na zadku je lepsi drapacek kvuli zaberu… nemam techniku na to, abych vyjela zledovatelej Strmilovak na slikach.
Já taky preferuju hrubší pláš? na přední kolo, nesmí ustřelit a navíc na zadním se víc projevuje valivý odpor. Takže momentálně předek Big Jim 2,25" a na zadním Python 2" nebo Motoraptor 2,1". Na Durateku je to kombinace Mosquito/Python a výhledově RR 2,4" na obě pro pohodlíčko.
Continental twister 26×1,9
jaro léto podzim zima furt ty samý gumy, aktuálně kenda kinetik 2,35" na jednom kole a tioga blue dragon 2,30" na druhým…
tím myslím dohromady 4 ks. gum – mám dvě jízdní kola :-)
Na túto jar budú určite dobré aj s re?azami :), aspoň tu je toľko nadrbané snehu, že jar začne koncom júna.
U nás je to uplně stejny, sere mě spousta soli a hromady sněhu… řetězy by bodly, jen ale aby nepřekážely mým véčkám :)
Na tuny bahna ceka a tesi se uz pred rokem provereny maxxis swampthing. Jinak ted mam vzadu nanoraptora a divim se jak dobrej ma zaber ve snehu. Netreba ho menit. Ve predu je za vsech okolnosti kenda coyote uz 4 roky a stve me ze se nechce dat ojet mrcha:).
Jako celej minulej rok osvědčený Maxxis Ignitor a Maxxis DynoMite! Dle mého názoru slušnej univerzál(ač zadní celkem brzo 1000Km odchází) za slušný peníze.Není žádnej důvod měnit.Ahoj
kevlarové Python AirLight – vždy a všude
já jezdím na tym co tam mám..a to nevím jeaxe to menuje…bylo to tam už z obchodu…přímo..nějaky Bubeny ViAgris ? nebo tak nějak..ono je to ošoupaný a nejde to přešíct…ale sou modrý