Čau lidi, co říkáte na nový rámy od Apache z Al U6 diamond? Nemáte ho někdo? Dá se na něm jezdit slušný xc? Je za rozumnou lidovou cenu. Díky
Čau lidi, co říkáte na nový rámy od Apache z Al U6 diamond? Nemáte ho někdo? Dá se na něm jezdit slušný xc? Je za rozumnou lidovou cenu. Díky
No, už radši nic neřikám, ale mám ho, nevim čemu řikáš slušný XC, ale já na něm XC jezdim, za rozumnou cenu jsou,ale to třeba i spyder, který je lehčí, ale jinak mě Apache sklamal: nemá integrované hlavové složení, ale hlavně dost nekvalitní lak, odloupává se.
hlavně po pádech co :)))
Ne, to se odloupává jen uhlík:) Ale v místě uchycení kotoučovky, zadního kola a u hlavovky, prostě všude, kde rám se trochu přihnul, ale jde vždy tak 1 – 1,5 mm*mm dolu
ber to tak že dáváš dolů gramy :)
A jak moc je to loupání vážný? Po projetí první polňačky už je to znát, nebo až po delším používání a pár větších ranách?
bud rad ze nema integrovanou hlavu aspon muze clovek tuningovat :-)) to s integrovanou nejde
To, ze nema integrovane hl.slozeni, je jedine dobre
proc?
Vetsi naroky na presnost ramu, v pripade poskozeni hrozi komplet vymena (zalezi na typu – hledej v historii – integral/internal), v neposledni rade to na biku blbe vypada (kratka hlavovka a z toho kouka vidlice obalena krouzky) a ma to celkove vetsi hmotnost.
Nejsem asi vzorový příklad.Ml jsem Totem 2003,ten mi kvůli prasklé sedlové trubce vyměnili s doplatkem za Maniou 2005.Jenže byla vůle v čepu,co drží karbonovou vzpěru.V pravém.Přendal jsem komponenty a dli mi nový stejný rám.Ta samá vada.Tak vrátili přeplatek a mam ted Totem 2005.Je cervený(viz.foto),ale podle mě se extrémně loupe lak!!!Tak až jim to za rok hodim n hlavu opět,tak už si rám Apache budu hodně rozmýšlet.Je sic fajn mít neusále nový rám a s tím i nějaký ten nový komponent(sedlovka,hl.slož,stř.osa…),ale já na kole chci jezdit a né se v něm pořád hrabat.A ten karbon je prý nadimenzován a rám konstrukčně vyřešen stejně dost mizerně,takže je otázka,kdy a při jakém zatížení to rupne.A řeči,že to profíci testovali 2 roky,jsou jen kecy,to vím…Ale fakt je,že zatím každá reklamace proběhla celkem rychle,když měli rám,posílali ho do druého dne.Závěrem:napříště raději Duratec nebo RB kvalití hliník,nebo celopéro.
Souhlasi s Tebou. Nehodnotil jsem Apache. ja jen psal, ze klasicke hlavove slozeni vidim jako plus, ne minus.
no já mám totem 2003 a ten je fakt bomba. nevím jak ty nové ale, já jsem spokojen. lak drží, rám je tuhý a ta váha no fakt super jeden z nejlepšíchh rámů!!! (je to ten samý co naněm jarda kulhavý vyhrál mistra světa i evropy)
Fakt ten samý? To si ho pujčujete? A půjčil by mi ho taky?:)
Pujčit si ho může kdo chce, ale nesmí vijet z krámu kde je vystavenej hned za dveřma. DAJ ČB
moc pěknej je ten reklamní co je venku – lefty vpředu i vzadu, singlspeed furtšlap.
tak ted jsem trochu mimo, bavíme se o Apachích,pak najednou left, to je Cannondale,ne?
Ne před krámem maj takový monstrum svařený z asi třícoulovej trubek, který má 14 " kola z osobního auta, jeden pevnej převod, ale vidle a zadní šavle jdou opravdu jen zleva samozřejmě bez pružení. To kolo má opravdu lak a polepy Apache. Možná to vifotím a hodim to sem.
Rám Apache Totem Full Carbon
Objevil jsem tento rám za 5000 Kč nepoškozený. Nenašel jsem jeho hmotnost v 16". Sháním lehký rám na 26"kola, véčka a 15–16 rám. Rám bude někdy z roku 2008. Má smysl do toho jít? Máte s tím nějaké zkušenosti? (Popř. hledám karb. rám na véčka, 26" kola, karbon tak do 8000.) Díky!