Nevím jestli je to novinka, ale pro mě určitě, teď jsem na to náhodou natrefil. Už jste to někdo zkoušel? :-) http://www.mec.ca/…t_detail.jsp?…
Nevím jestli je to novinka, ale pro mě určitě, teď jsem na to náhodou natrefil. Už jste to někdo zkoušel? :-) http://www.mec.ca/…t_detail.jsp?…
jo a je tam i verze, která se dá přidělat na přilbu
Pak už jen kratkou brokovnici do ruky a nocni vidění a budeš jako terminátor:-)
Bez ty brokovnice zase jako Borg :)
!SKLOPTE STYTY, ODPOR JE MARNY, BUDETE ASIMILOVANY!
STYTY?
to už jsi mohl rovnou napsat: „ŠÍTY“ (;
před dávnými a dávnými časami, bývaly jiné pravidly pravopisu :)
Tak ty raději nekritizuj nic.
co si pamatuju tak se lempl snazil „integrovat“ zpetne zrcatko ze skodovky do prave ruky a skoro se mu to povedlo:))
kdyz jezdis denne v mestskym provozu zvyknes si na periferni videni a pak staci hlavu jen mirne natocit abys videl totez
no jo, kazdej bohuzel nejsme hmyz s ocima schopnejma pokryt 180 stupnu ;-) ja kdyz se trochu pootocim, tak teda za sebe dozadu stejne poradne nevidim a taky pochybuju, ze perifernim videnim vidis naprosto totez, co odrazem ve zpetnym zrcatku… teda vlastne nepochybuju, na periferni videni bych se ja osobne v provozu rozhodne nespolehal :-)
uplne spolehat se sice neda ale lepsi nez dratem do oka :) kdyz se podivas na ty bryle tak to zrcatko je tak malo vzdaleny od hlavy ze uvidis stejne dost malo teda rozhodne min nez treba v zrcatku v aute
nevadi to prilbe ? v lese se to lehce urve ale !
a pro damy verze s dvemi zrcatky natocenymi tak, aby si videly do tvare
vozim zrcatko zastrceny v riditku misto spuntu. Na helmu … no nevim .. zajimalo by me chovani zrcatka pri padu … mel bych strach mi muze provrtat oko, nebo jinou cast obliceje
Tak takove zrcatko by se mi na silnici libilo. Ale muselo by v nem byt alespon trochu neco videt. Rad bych to vyzkousel…
Nicmene tem, kdo maji kontakt s cizinou a chteli by poradny klakson, bych doporucil toto: http://www.mec.ca/…t_detail.jsp?… (i kdyz normalne se to prodava jako Delta AirZond) Nechal jsem si AirZound privezt z Londyna a musim uznat, ze to skutecne nikdo nepreslechne. Ted uz nemam problem s tim, kdyz dojedu v lese bandu lidi se psi, protoze dam o sobe vedet vcas. Mozna napriste o mne bude vcas vedet i pani v lese si ulevujici, kterou jsem v lete pri sve tiche vyrusil.
Zatim jsem od zacatku roku dofukoval pouze jednou, kapacita je dostatecna. Shanel jsem se po tom i u nas, ale marne. Maximalne se to da sehnat pres internet z Nemecka…
bych si představoval klakson, který zní stejně jako u auta. jsem si vzpomněl na jeden pořad alá skrytá kamera, kde jelo malé dítě na tříkolce s takovým klaksonem po pěší zóně. to byl teda hukot, lidi skákali v panice do příkopu.
jinak spolehlivě funguje zvuk brzdění na šotolině. ne že bych to udělal schválně, ale trochu jsem jednou zaflokoval za nějakou skupinkou, která byla roztáhlá po celé cestě, a asi za 0,5s byla cesta prázdná… pro jistotu jsem rychle zmizel :-)
Fakt super, zkus si představit sebe v roli těch pěších. Ne nadarmo se říká – něčiň druhým to, co by se nelíbilo tobě.
Normální zvonek na kolo by úplně stačil, slyšet je a každý by poznal, že jede kolo.
ja ti neviem, ale kym by som to nahmatkal na riaditkach tak som bud v strome alebo v tych ludoch… neda sa to integrovat do prehadzovacky alebo do brzdovej packy nejako?:)
Vzpomínám si na starší Velo, kde byl tuším Gary Klein se zpětným zrcátkem na přilbě. Myslím, že do městského provozu by možná použitelné bylo.
tohle je docela dobry
http://www.mec.ca/…t_detail.jsp?…
"This ultralight … " … a ma to jenom 14.5 kilo :o) Kdyz do toho strcim 8.5 kg bika, budu si to dokonce moc vzit do letadla na cestu po evrope :o)
tusim ze v nejakem starsim Velu jsem videl primo soustavu zrcatek v „polstrovani“ helmy, takze kdyz se kouklo „na prilbu – pod stitek jakoby“ a tak byl i pohled do zadu. Nejak se to nerozsirilo…
kedze sa v poslednom case obcas vyskytnem na silnicke nejak som dospel k zaveru ze bez akeho takeho vyhladu dozadu zle. neviem ci som uplne poleno ale take pootocenie dozadu je u mna obcas spojene s miernym vybocenim co na nasich cestach moze mat fatalne nasledky a zas vozit take zkradielka ako ma hribik na hajtre sa mi moc nechce tak sa pytam ci cosi taketo je uplna blbost.
Keby tak „miernym vybocenim“, to by som bral..
tak konkrétně toto bych nekupoval, mám ho na zimáku a je to moc velký(výhled tedy super) ale tím jak se to dá štelovat, tak často dotoho kopunu a rozhodím to. Pořídil jsem jedno menší, který se ale dává pod omotávku a to je mnohem estetičtější, menší, nedá se sice samovolně sundat ale zas drží…budu ted asi ještě objednávat dvou kámošum, zkusili ho na mým kole a chcou je taky:-)…http://cgi.ebay.com/Italian-Road-Bike-un-helmet-Mirror-bicycle-mirrors-/390317972082?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item5ae0c39a72
presne toho som sa trocha obaval tak dik za info a podla popisu to co ides kupovat je presne to co som spominal vyssie. akurat si toe neviem pozriet a teda ani kupit (vid. obrazok.) nejaky iny link nahodou nemas? dik.
tehle by měl fungovat, byl jsem přihlášen, takže tobě se to nemohlo zobrazit
super dik kupujem.
Máš pravdu a jsem rád, že to tu píšeš. Malinko si ohřeju polívku a všem kdo uvažujou o kvalitním zrcátku nabízím toto:
Krucipísk, nějak ta adresa hapruje :) Takhle by to mělo být správně:
ja by som chcel take okuliare, kde vnutorna strana skiel je zrkadlova, ale iba cast asi 1–1,5 cm od kraja. Respektive lepsie, keby to bola polopriespustna vrstva, aby som videl aj dopredu aj dozadu. A samozrejme staci len na lavej strane.
ak mas na mysli cosi taketo tak toho je plno, pohladaj.
to by u me asi nefungovalo :-D
jeste by to mohlo mit zabudovanej LCD displej :-D
a domaci kino bys k tomu nechtel? :-D
LOL :-D hahahahha tak tos me dostal :-D akorat nevim jak by se Ti v tom jezdilo na kole :-D
Jako Stevie Wonderovi:)