Nazdar lidi potřeboval bych vědět jak poznám kdy mám vyměnit kazetu.Zpětně jsem nic nenašel.díky moc
Nazdar lidi potřeboval bych vědět jak poznám kdy mám vyměnit kazetu.Zpětně jsem nic nenašel.díky moc
Když nasadíš nový řetěz a i po 100 km ti bude přeskakovat na více než jednom pastorku.(jeden se dá dokoupit, kupovat jich více se již většinou nevyplatí, hlavně u těch nejmenších)
aha, takže na to neexistuje třeba měrka jak na řetěz?
Ne.
Ososbně jsem to neviděl, ale měrky vytahání řetězu existují…
člověče…
Zkus si přečíst leaderovu otázku po slabikách, třeba mou odpověď pochopíš.
Já jí pořád nechápu, protože je to tak, jak píše dole martt. Měrka na kazetu existuje ;) Funguje jen na nejmenší pastorky, je drahá a podle mě zbytečná.
včas vyměňuj řetěz a kazetu nemusíš řešit. Jinak poznáš podle „střílení“ viz. Pepek
koupil sem novej retez, strilel uplne silene, tak sem koupil novou kazetu na ten novej retez.. Chvili to slo a neska(coz je asi 40 km od nove kazety) to zacalo silene strilet.. sem zase zoufalej protoze nevim co je zase blbe..
možná je řetez krapet víc sesazenej než by měl být, nebo ho máš špatně snýtovaný/rozhýbaný nebo má celkově špatnou délku – moc článků.
no sem ho zkracoval pred par dny o dva clanky tak nevim jestli je to tim, po snytovani ten clanek vzdycky rozhybu ale radeji to zkontroluju, diky
mimochodem ten spesl nyt od shimana je peknej smejd protoze je o neco kratsi nez ty normal nyty ale podarilo se mi ho rozhybat nakonec ale mozna to bude on kdo dela problemy
Nebo třeba: Orech ;) Jestli to strili nepravidelne i v situacich kdy prudce nezabiras. Tak to bude ten orech. Zkus si tam dat jiny kolo a uvidis Daf
Nebo to taky někdy trvá než nový řetěz sedne. Já taky když mám nový řetěz, tak to sem tam střelí…
nový mi taky střílel, sukoval se na velkým převodníku a byly cítit drobné rázy do klik, jak se tam nemohl poskládat, po včerejší 50km bahení lázně už si to sedlo :o)
zatim dík za názory.
Merac na opotrebovanie kazety existuje. Robi ho Rohloff ak sa este stale vyraba. Amatersky sa da nahradit obycajnym bicom s novou retazou.
Toto su meraky na opotrebovanie retaze a kazety od Rohloffa Verschleißlehren 3000 – Kettenverschleißlehre Rohloff Caliber 2 Stck 18,00 3100 – Ritzelverschleißlehre Rohloff HG-IG-Check Stck 18,00
Tu je navod ako sa s tym meria www.rohloff.de/…check.de.pdf
Ja som skusal podla toho navodu merat zuby kazety obycajnym bicom a zda sa, ze to ide aj s nim. Musi byt ale spraveny z novej a nie vytahanej retaze.
tak me treba tedka taky zacal preskakovat retez, trosku to delal uz starej, ale mel 132,7–8, tak sem dal novej a prekakuje to docela dost, ale zatim sem zkousel jenom kolem baraku tak si to treba sedne. Ale taky mam novej ram a prehazka mi do nej boucha vic nez na starym, voditko u horni kladky je trosku ohly smerem od kladky, tak to cely rozdelam a uvidim, ale kdyby to byla kazeta tak radost mit nebudu, snad to nejak pude no.