Můžete jezdit bez drže? Tak v rychlostech nad 25km/h? Já ne.Také by mě zajímalo,jestli je to dáno odporem vzduchu,kterej je na L str.větší, nebo nevyvážeností kola,nebot je L str.těžší. Předem díky.
Můžete jezdit bez drže? Tak v rychlostech nad 25km/h? Já ne.Také by mě zajímalo,jestli je to dáno odporem vzduchu,kterej je na L str.větší, nebo nevyvážeností kola,nebot je L str.těžší. Předem díky.
sice blbě, nakloněný na stranu, ale dá se.. Je to asymetrií, odporem luftu, prostě vším..Ale tahleta drobnost mě nepálí, LEFTY sem pořídil kvůli jiným vlastnostem.
popravdě ještě jsem na leftyně nejel.Jaké výhody, ,když pominu váhu, má.Jo ještě mě zajímá, nevyvyklá se dřív?
vaha, tuhost, design? chodi pekne a vakl se ti casem taky udela (za dlouho), ale vymenis 4 jehlickovy loziska (400 kc/ks), popripade jeste nerezovy planzety a zas muzes jezdit do aleluja. tim ze tam nejsou kluzny pouzdra, ale loziska, lze predpokladat mnohem vyssi zivotnost (u klasicke teleskop. vidle jednou proste opotrebujes – odres pouzivanim povrchovku vnitrnich nohou = v podstate nova vidle. u lefty tenhle problem neni). dalsi vec je zranitelnost pri padu – vnitrni nohy neskrabnes. akorat musis davat dost bacha na stav gumovy „harmoniky“, protoze jak je v ni dira, muzes zacit odpocitavat zivotnost lozisek. nova stoji cca 700.
díky.Zatím jsem se o tu vidlu nezajímal, ale jak koukám je dost zajímavá.Ty ložiska-zajímavé řešení-nějak si to nedokáži představit-že to nedělají ty ložiska dráhy.Musím se mrknout na nějaké servisní manuály na netu nebo na nějaké rozkreslení, jak to vlastně funguje-jak to vevnitř vypadá.
ve velu (cislo nevim ale rozebirali tam Super V a nejaky jiny kolo) byl vyfocenej rozebranej headshock, lefty je ve svym principu (ctyrhran, planzety + loziska) totez a je to tam krasne videt. jinak me je pocitove prijemnejsi klasicka teleskopicka vidlice, ale urcite bych lefty (jako skoro jedinou vec od cannonu) nezavrhoval a myslim ze tohle reseni ma budoucnost paralelne s teleskopickejma vidlema.
1/2005
mam tomu rozumet tak, ze se s tou vidli porad pretlacujes i kdyz se ji drzis ???
Si vsimni jak maji jednu ruku silnejsi :) Ale dodnes jsem nevedel, ze je to od Lefty :)
Najvačšiu smolu majú tí čo majú Lefty a zároveň onanujú ľavou rukou. POčul som že mnohí Cannondalisti majú problémy s chrbicou kvoli nadmerne vyvinutému svalstvu na ľavej strane..... :-)
To muselo dát práce vměstnat tolik informační hodnoty ve dvou vět!!! :-)
…trénujem na svoj prvý román..... :-)
Jízda bez drže mě momuntálně nijak netrápí, ale jako nový majitek bajka s lefty se zajímám jak jste řešily compl. Rada kterou jsem dostal – nějaký udělátko na spodek vidlice se mi nelíbí protože tam mám crosmax. Přemýšlím o bezdrátu na zadní kolo. Benji
držák na comp nabízí Radim Kořínek http://www.korinekbikes.cz vyzkoušel jsem to a je to super !
Vypln si svuj profil Radime :)
tož neblbni, Radim tady vůbec nepíše..Jinak to Cateye vypadá slušně, ale na zadní vidli to je snad jen kvůli kadence, ne? A ta je na bike, dle mého, naprosto kničemu.
To byl jen vtip. To by byla sakra nahoda, abych natrefil na takovyho experta… i kdyz to tu houstne :)
když ještě nebyly tepáky, tak se jezdilo podle kadence i na mtb a taky to docela slušně fungovalo.Třeba je někdo ještě zvyklý takhle jezdit.
Ted se prej jezdi na vykon a vsichni jeste vozej tachometry… to je bordel.
Nebudem zakladať nové vlákno. Lefty je a bola v „kurze“ aj v minulosti. Pacific Cycle.
Cannondale forever !